Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 85

Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

To powiedzenie powstało z takiej samej zawiści jak ten wątek.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 86

Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

Boszzze chodzi o błogosławieństwo dla rodziny głupolu :P.

a tak serio to słuchajcie. Ksieża sa wypadową społeczeństwa. jakie społeczeństwo tacy księża. Cała filozofia.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                      • Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

Fakt zapomniałem, że klecha nawet rodzinie nie pomoże.

Gorgoth82
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 88

Fakt zapomniałem, że klecha nawet rodzinie nie pomoże.

Widzę, że teraz argument wypadkowej społeczeństwa będzie podawany w obronie wszelkiej maści instytucji.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/mea-maxima-culpa-milczenie-kosciola-wstrzasajacy-f,1,5437222,wiadomosc.html - ale to tylko wypadkowa społeczeństwa.

Gorgoth82
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                        • Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

Gorgoth82 widać że masz jakąś fobię a to powinno się leczyć bo obserwując wpisy na tym forum odnoszę wrażenie, że to jest zaraźliwe ;) Uczepiłeś się księży a tak samo jest z lekarzami, prawnikami, policjantami, nauczycielami itd. Jedni są ok, inni nie. Tylko tyle. W przypadku księży dochodzi jeszcze kwestia tego, że ich szatan kusi bardziej, po to właśnie aby wywołać takie a nie inne reakcje. Jezus też był kuszony na pustyni. Święty Piotr trzy razy się wyparł Jezusa. Jak więc widzisz, ludzie nigdy idealni nie byli, dlatego zostali wypędzeni z raju.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Tak uczepiłem się klechów bo dla mnie instytucja kościoła jest tak samo zbrodnicza jak swego czasu naziści w Niemczech i Stalinizm w Związku Radzieckim. Kościół ma tyle samo jak nie więcej krwi na swoich dłoniach a grają świętych i uczą ludzi jak mają żyć. Niestety ale słowa JPII, który przepraszał za zbrodnie kościoła nie wystarczą. Skoro księża mienią się przedstawicielami boga na ziemi więc każdy ich występek musi być szczególnie piętnowany. Może i Św Piotr wyparł się 3 razy słowami, ale zobacz w jakiej to było sytuacji i nie porównuj tego ty zachowania księży pedofilów.

Gorgoth82
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Za taką wypowiedź powinieneś zostać pozwany do sądu. Zainteresuję tym kogo potrzeba i zobaczymy jak w sądzie będziesz tłumaczył się z tej krwi i zbrodniczości. Po prostu przeginasz facet i zostawić tego tak nie można! Co się tak uczepiłeś księży pedofilów? Wiadomo, że trzeba takich eliminować, nikt tego nie kwestionuje. To, że tacy się trafiają nie znaczy że cały Kościół jest zły. Są przypadki gdy policjanci łamią prawo, czy to znaczy, że można bezkarnie nazwać całą instytucję policji jako związek przestępczy??? Zastanów się, zanim napiszesz coś jak dziecko. Sytuacja ze Świętym Piotrem była właśnie jak najbardziej odpowiednia aby Ci wskazać, że człowiek jest tylko człowiekiem i nie możesz wymagać od niego aby był zawsze idealny. Nawet od księży. Oni są ludźmi, którzy nie zawsze wstępują w szeregi duchowieństwa z uczciwych pobudek. System nie zawsze jest w stanie to zweryfikować, oczywiście to wszystko wymaga głębokiej reformy. To fakt. No ale pisanie o zbrodniczości Kościoła i z taką nienawiścią o księżach (wszystkich) to fobia. Lecz się więc człowieku, póki nie jest za późno no i módl się, módl, abyś potrafił przekonać sąd do swoich argumentów. W przeciwnym wypadku, za pomówienie instytucji Kościoła Katolickiego, oraz obrazę uczuć jego członków wpłacisz sporą sumkę na chore dzieci. Może tyle pożytku będzie z tych Twoich wypocin!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Hah, poplułam się ze smiechu @gościu z 14.07: @Gorgoth82 toś wpadł jak śliwka... w święconą wodę! Pedofile za swoje uciechy nie zapłacą a Ty będziesz musiał pierdzieć w pasiaki. Módl się teraz, żeby Cię tylko do jakiegoś seminarium nie wysłali na roboty przymusowe. A jak już-tylko mysło w płynie, pamiętaj! :-)))))

Alexis
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 135

Chyba uderzyłem w czuły punkt. No cóż prawda zawsze w oczy kole. Poczytaj sobie trochę książek do historii to się nie będziesz tak pieklił. Chociaż czytając Twoje wypowiedzi to i tak do Ciebie nic nie dotrze bo masz wyprany mózg przez kościół.

Gorgoth82
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 199

@ 2013-03-07, 14:07 oj szkoda, że opuściłeś tyle lekcji historii w szkole. oj szkoda. weź za to teraz nadrób zaległości i sięgnij do książek związanych z historią kościoła. ale zrób to teraz zanim złożysz bzdurny pozew do sądu albo zawiadomisz kolegów z pis i tv trwam :)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 71

po plebani poznasz biedę heh

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Plebanie to akurat do parafian należą. Księdza przenoszą i raczej jej z sobą nie zabiera. Twój argument nie trafiony gościu 20:50 ;)

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 90

TRZEBA BYŁO MU CAŁĄ RENTĘ DAWAĆ TO DZIŚ BY CIĘ PRZEWIÓZŁ A TAK ?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Przecież banku nie obrabował! Jak mu dajecie takie datki , to co ma sobie żałować. Kolęda niedawno była - po 50 zł od odwiedzonego mieszkania , nietrudno policzyć.

Gość_Gosia
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 92

alez Ci ludzie zazdrosni, było sie uczyc na księdza!

menka64
      Zgłoś
      Odpowiedz

ja oszczędzam bo unikam księdza poco miałbym się dzielić z takimi ludzmi moim bogiem pieniędzmi

Gość_zibijanek
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 101

menka64

ty znowu tu piszesz i znowu nie na temat!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 102

http://www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/800-tys-dzieci-w-polsce-niedozywionych/

za tego jednego passata by 800tys nie wyżywił, ale jakby kler z całej Polski przesiadł się z nowiutkich autek /zwłaszcza tych kupionych po ostatniej kolendzie/ to problem niedożywionych dzieci znikłby.

policzcie ile mamy księzy w Polsce, ilu z nich ma min 5 letnie auto a nie jak my 10 letnie niemieckie. niech sprzedają swoje cacka a różnicę przekażą dzieicom. nie nam starym a dzieciom. przecież uczą nas: dzielcie się, miłujcie itp

tu przypomina mi się tasiemiec Ranczo. nie oglądam tego regularnie, więc nie podam nr odcinka, ale w którymś odcinku Solejukowa dostaje od wspólniczek swoja częśc pieniędzy zarobioną na pierogach. Ma wyrzuty sumienia, że tyle tego i idzie do księdza spytać się czy to nie grzech, że zarobiła tyle. ksiądz odpowiada, że jesli zarobione uczciwie z pracy rak to nie grzech. Solejukowa Bóg zapłać i odchodzi. a ksiądz myslał, że ona da mu tą kasę i mówi jej, żeby się umiała dzielić, a ona odpowiada: tak tak słycszała co ksiądz mówi. jak postawię dzieciakom taki ładny dom jak plebania to będę się dzielić. --- i to pozostawiam wam jako motto :) tego wątku

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
16 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
KAMO usługi elektryczne
Branża: Elektryka
Dodaj firmę