Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 139

Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

To miej pretensje do rządzących, a nie do księży.

Gość_pissmen
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

Tyle, że jakby z mojej darowizny na Kościół miało jeszcze państwo zyskiwać, to raczej nic bym nie dał. Państwo i tak mi dużo zabiera, zbyt dużo.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

sie zleciały palikociątka i szczekają, a karawana jedzie dalej

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

aż się zesra i stanie.

Gość_Alojz
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 150

Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

A sponsoruj Durexy swojemu księdzu. Nic mi do tego.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 151

Państwo ci zabiera aby właśnie z funduszu zapewnic księżom wypłatę za nauki wiary w szkole ,składke rentowo-chorobową i emeryturke ...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 153

Jest mu niezbędny do posługi!

Gość_fg
      Zgłoś
      Odpowiedz

Mam kolegę księdza i samochód ma od ojca. Dostał go dopiero po święceniach. Wcześniej wszędzie chodził pieszo lub autobusem. Gdybyście zobaczyli ks w autobusie kasujacego bilet też byscie mieli ale i gadali że biedny bo go na samochód nie stać. Wam nie dogodzi! Ogarnijcie się!

Gość_Adam
        Zgłoś
        Odpowiedz

Głupie komentarze jak na starodawnej wsi co dewoty każdego obgadywały. Jak was tak kłuje w oczy że ksiądz jeździ nowym samochodem to czemu Wy nie poszliście na księży? Nie mówię tutaj do wszystkich ale większość powinna się sama zorientować do kogo kierowany jest mój post.

Gość_NumLock
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 168

@Adam: jakbym zobaczyła księdza w autobusie to bym mu jeszcze powiedziała: " Szczęść Boże". Zresztą za granicą to normalny widok.

Alexis
          Zgłoś
          Odpowiedz

Do autora wątku: Przecież też możesz iść do seminarium i zostać księdzem. Ale pewnie jesteś leniem i nierobem co woli zaglądać innym w kieszeń niż samemu wziąć się do roboty jakiejkolwiek. I dlatego jesteś biedny.

Gość_pikuś
            Zgłoś
            Odpowiedz

A jak jedzie nowym samochodem z tego roku to co? Już mu nie powiesz nic? Zapytajcie skąd ma ten samochód jak tak was razi w oczy a nie

Gość_Adam
              Zgłoś
              Odpowiedz

A czy nie chodzi Wam o duszpasterza, który prowadzi fundację ?! bo coś mi na to wygląda moje owieczki:):)

Gość_ewa
                Zgłoś
                Odpowiedz

Duszpasterz to też człowiek, otoczony pokusami nowoczesnego świata ale wystawiany dwa razy częściej na próbę(z racji swojej kapłańskiej posługi) niż my.Część z nich ulega w większym lub mniejszym stopniu.Za kapłanów i ich posługę trzeba się modlić bo tylko modlitwą jesteśmy w stanie pomóc zbłądzonym nawrócić się.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Święta racja gościu 10:03.

niedzielnygosc
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Gość 10:03 wyjaśnij w jaki to sposób duszpasterz jest 2x bardziej narażony na pokusy tego świata? No chyba, że chodzi Ci o to, że zarabiając dużo więcej niż przeciętna krajowa ma więcej możliwości aby się dobrze zabawić, a to grzech.

Szyderca
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Szyderca, masz bardzo płytkie myślenie. Duszpasterz jest bardziej narażony dlatego, iż atakując jego szatan ma w garści też ludzi, których on naucza. Po co ma atakować i kusić kogoś takiego jak Ty, kto jest daleko od Kościoła i Boga. Zawsze wszystko najlepiej jest rozwalić od środka. Kusząc księży, szatan osiąga wspaniałe efekty, czego dowodem jest ta dyskusja. Dlatego trzeba się za nich modlić aby nie ulegli żadnemu pokuszeniu.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

A jak kogoś zabiję i w sądzie powiem, że szatan mną targał to mnie zwolnią do domciu? A jak szatan kusi księdza nową plazmą 42" to znaczy, że on jest producentem? Pytam, bo nie wiem jak ten mechanizm z szatanem działa.

Gość_Pytający
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
16 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe
Dodaj firmę