ksiądz ze św michała taki młody podjechał nowiutkim passatem wartym ponad 100 tys złotych, czyli to co mówią w mediach że książa żyją na skraju ubóstwa to nie prawda? To ja zawsze pół renty im dawałem na tace bo myślałem że nie mają za co żyć
Trzeba było iść na księdza i jedzić passatem
A ta k wychodzi ,ze zżera cię zazdrość.
A twój wątek to klasyczna prowokacja obliczona na spędzenie na forum palikocięta by nabluzgac na Kosciół i księży.
Już jeden POlitruk dał głos.
Czekamy na kolejnych .
A może zajmiesz się tkz "lewicą" w Polsce. Zobacz jak ci ,którzy teoretycznie powinni zajmować sie obroną ludzi pracy najemnej w jakich liksusach żyją.
Zajmij się panami i paniami z PZPR-SLD. Stać cię na to???
po plebani poznasz biedę heh
TRZEBA BYŁO MU CAŁĄ RENTĘ DAWAĆ TO DZIŚ BY CIĘ PRZEWIÓZŁ A TAK ?
Przecież banku nie obrabował! Jak mu dajecie takie datki , to co ma sobie żałować. Kolęda niedawno była - po 50 zł od odwiedzonego mieszkania , nietrudno policzyć.
ludzie kiedy wy zrozumiecie ze oni zyja w dostatku a wy w biedzie i wy sie jeszcze z nim dzielicie dajac na tace,a zeby ksiadz dal Wam cos grosza jak jestescie w biedzie,stracicie prace lub zachorujecie albo nawet jakis skromny posilek,obojetnie jaka kolwiek pomoc z jego strony,nie czepiam sie ale taka jest prawda
Powiem tak. KURWA MAĆ! Na tacę dajemy my a nie WY!!!!! Dajemy na Kościół i parafię. Parafia się rozwija, kościół jest ogrzewany, rachunki za prąd i inne media płacone w terminie. Myślicie że co? Że to z powietrza się bierze? Jak tak dobrze księdzu to zamieńcie się z nim i zobaczymy. Wara takim jak wy od tego co robimy my, katolicy. Zaraz pewnie mi się oberwie ale i święty by się zdenerwował czytając po raz kolejny takie bzdury jak wypisujecie!
oj pisiorku, pisiorku, nieładnie takich słów używać.