Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

Ilość postów: 208 | Odsłon: 13420 | Najnowszy post
  • Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

ksiądz ze św michała taki młody podjechał nowiutkim passatem wartym ponad 100 tys złotych, czyli to co mówią w mediach że książa żyją na skraju ubóstwa to nie prawda? To ja zawsze pół renty im dawałem na tace bo myślałem że nie mają za co żyć

Gość_lolek
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

Tatus mu kupil. Bo nie moze jezdzic gorszym wozem niz uczniowie.

pismen
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

A tu masz rację.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

dawałeś ... lepiej nie ściemniaj.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Dziś zobaczyłem, jak ksiądz podjeżdża Passatem z 2013 r. pod Staszica, a mówią, że biedni są

pol renty na tace na glowe upadles

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

na tace to po 2 dychy ale na remont kosciola np albo inne takie co ogłaszają

Gość_lolek
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

to po co dawaleś?? nie dawaj i nie wypominaj..

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Dawał bo myślał że w szczytnym celu ale rzeczywistość bywa inna jak wszędzie to tyczy się nie tylko kościoła to chyba po prostu zanik człowieczeństwa - wyścig szczurów

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Hej no! Przecież to narzędzie pracy duszpasterskiej! A jak byście chcieli- żeby księżulo pieszo chodził te 2- 3 km/ dziennie?! Na głowy upadliście!

Alexis
          Zgłoś
          Odpowiedz

A rowerem to nie łaska. Jezus piechotą chodził.

Laura
            Zgłoś
            Odpowiedz

Taaa.. rowerem. Jakbym miała w najbliższej parafii takiego księdza Mateusza to codziennie byłabym na mszy. A tak.. dno i 3 metry mułu panie plebanie :-(

Alexis
              Zgłoś
              Odpowiedz

jak kupił passata to znaczy że wie co dobre

driverekmobilek
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

a co na osiołku ma wierzchem jechac?

Gość_pikolo
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

owszem Alexis,niech jezdzi autem,ale nie za ponad 200 tysi!!! Kasy fiskalne dla ksiezy!!!! za pogrzeb niby co łaska,ale pytajac uslyszysz 1050 zl!!! i co???

Gość_xxl
              Zgłoś
              Odpowiedz

Hej @gościu z 11.28: to przecież była ironia! Że ja muszę to tłumaczyć... :-/

Oczywiście, że to przegięcie pały! Ja nie mówię, że księdzy auto nie potrzebne- wręcz przeciwnie, są przypadki kiedy musi się pospieszyć do posługi umierającemu na przykład. Albo jeździ na jakieś spotkania dla księży, do biskupa jeździ. Najważniejsze- żeby tym wypasionym passatem nie woził swoich uczniów po godzinach po leśnych ścieżkach a w weekendy nie ganiał nim po dwóch głębszych w kierunku Zębca...

Alexis
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: dziś zobaczyłem jak ksiądz podjeżdza passatem z 2013r pod staszica, a mówią że biedni są

Dlaczego przegięcie? Bo co? Bo ludzie zazdroszczą???? Nie rozumiem tego. Mam brata księdza, bardzo dobry człowiek, uczciwy i religijny. Odkąd pamiętam zawsze taki był. Poszedł na księdza i wcale nie uważam, że jest mu lepiej niż mnie. Ja mam rodzinę, dzieci a on? Tuła się od parafii do parafii, zawsze gdy tylko biskupowi się umyśli musi być gotowy do przeprowadzki, nie wolno mu się przyzwyczajać do żadnego miejsca. Sprzedaliśmy dom po rodzicach, część pieniędzy wpłacił sobie na lokatę, z tego co zostało kupił nowy samochód. No ale ludzie oczywiście powiedzą że mu się nie należy, bo jest księdzem tak? Lepiej oddać państwu, prawda? Jesteście bezlitośni, mówicie na stare dewotki a zachowujecie się dokładnie w ten sam sposób! Nigdy nie osądzajcie człowieka po jego szatach, zawodzie czy innej profesji którą wykonuje, jeżeli nie chcecie aby kiedyś was ktoś tak osądził..

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                  • Odp.: dziś zobaczyłem jak ksiądz podjeżdza passatem z 2013r pod staszica, a mówią że biedni są

Jakby był księdzem z powołania to rozdałby spadek potrzebującym a nie ciułał po lokatach, a tak to tylko fikcja i obłuda!

Gość_Maximus
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

A ksiądz będzie powietrzem żył? To też człowiek, jak pierwszy jesteś do dysponowania jego spadkiem, to sprzedaj swój majątek, potem krytykuj kogoś innego.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
16 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę