Byłem wtedy za młody , żeby pamiętać jak było wtedy na prawdę , ale oglądając kawałek tego dziennika zupełnie przypadkiem ta wiadomość dała mi do myślenia w porównaniu z dzisiejszymi i tak przekłamanymi statystykami . Dodatkowo komentator dodał , że dla bezrobotnych są uruchomione atrakcyjnie nisko oprocentowane kredyty między innymi na zakup mieszkania poza miejscem zamieszkania lub budowę domu jeżeli jest możliwość podjęcia pracy . Coś jeszcze było o pomocy dla bezrobotnych , ale umknęło mi .
Swego czasu zsrr szczyciło się tym, że w całym związku nie ma ani jednego bezrobotnego...
przynajmniej TV nie karmiła nas takimi papkami jak teraz. Polecam przejrzenie bloku edukacyjnego z tego okresu.
Szczególnie, że mając 2 kanały pamiętałeś co i kiedy jest, na 200 trudniej zapamiętać.
Dla obecnych bezrobotnych nastąpił niestety technologiczny postęp.Kiedyś tam gdzie pracowałem zatrudnionych było 180 osób,teraz to samo zrobi aż 5 (pięć).Doły kopano łopatami(chodziłem na czyny społeczne)dzisiaj małe kopareczki.To tylko przykłady.Ambicją tamtych władz było niedopuszczenie do bezrobocia i dlatego tworzono sztuczne,niepotrzebne etaty.Czym to się skończyło wszyscy wiemy.
Ja pamiętam tylko jak uciekałem ze szkoły żeby zdążyć na blok matematyczno przyrodniczy telewizji edukacyjnej. Nie ma teraz nic co by było choć w 1% tak ciekawe.
kolego, gdybym mógł wybrać te kanały, które oglądam to miałbym ich z 10. Niestety nie da się wybrać takich kanałów jakie się chce.
Taaaa a działo się to w czasie kiedy Państwo już zbankrutowało, a wydajność pracy w przeliczeniu na jednego pracującego była na poziomie krajów krajów afrykańskich...
A teraz płace są na poziomie krajów afrykańskich. Historia zatoczyła koło.
Chyba tylko ty zarabiasz na poziomie afrykańskim, kieszonkowe od mamusi za małe?