to super: " ludziom nie potrzeba tancerzy tylko rycerzy" czyli raczej nie chcemy igrzysk tylko inwestorów i pracy
Dostałam. Za długoletnią służbę ( Nazwa bardziej pasowałaby do nagradzania lokajów państwa we dworze) . Ocena lub krytyka nie musi wynikać z zazdrości .
Niesamowite przeświadczenie , że nic nowego pod słońcem. Konserwatysta czy komunista ? Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie. - Gomułka
o dobry cytat, idealny do tych czasów, bo przecież nie można mieć innego zdania, poglądów od miłościwie nam panujących, bo nawet jak ci ręki nie odrąbią to porównają od głupków, nieudaczników, katoli.......
delikatnie mówiąc
jeszcze jest jeden aspekt. dobieranie do pracy ludzi wg klucza partyjnego, kto ma w rodzinie lub sam miał powiązania z prawicą- Pisem, jest często nie przyjęty do pracy z tego powodu- tak w całym kraju i na różnych szczeblach, mówiono o tym w tv ogólnopolskiej a i ludzie sami opowiadają
Dawno większej bzdury nie czytałem. Pokaż jeden przykład na to co piszesz.
Zdzichu motywuje swoich do głosowania,a Górczyński też był tam się ogrzać od nauczycieli.TO DOPIERO POPULIŚCI!
wiadomo, ze dostają nieudacznicy i przylaski.Jak masz układy z prezydentem to nawet marny nauczyciel w-f moze zostać dyrektorem.
Ci co zasłużyli mają tylko uścisk dłoni i papierowy dyplom. Ja się pytam jakie nagrody pieniężne dostał od władz, nasz nauczyciel roku i człowiek, dzięki któremu nasza młodzież ciągle zdobywa 1 miejsca na podium w konkursach i olimpiadach wiedzy technicznej? Jak nasza ''Władzia'' dziękuję za pracę wybitnemu Radosławowi Moskalowi? Czyżby doceniali go w całej Polsce a w samym Ostrowcu udaje się, ze to nauczyciel jak każdy inny?
Chyba nie trzeba się czepiać nauczycieli. Każdy przyjmie medal jak mu go dadzą. Przypomnijcie sobie np. dawne święta hutników. Też byli nagradzani. Tak jak każdy w każdym zawodzie. To nie wina nauczyciela, że go odznaczono. A jak odznaczono, to trzeba się po medal gdzieś zgłosić czy to Łysica czy inny przybytek.
Każdy w każdym zawodzie powiadasz? Kiedy jest dzień hutnika? Przypomnij, bo zapomniałam.
Pan Moskal dostał Srebrny Krzyż Zasługi, natomiast najwyższe odznaczenie resortowe, Medal Komisji Edukacji Narodowej otrzymał Pan Zdzisław Kałamaga.
A może "Zdzisek" na Ministra od oświaty a nie na prezia tego grajdoła
nic dodać -nic ująć , wtym temacie
:) :) :)
Śmiechu warte, starosta medal, chyba za szczególne zaangażowanie w likwidacji szkół.
Wiadomo tylko, że niektórych zazdrość zżera
było w tv . no z wielką pompą- łysica, poczęstunek...bogate miasto, bogaty powiat to i impreza bogata, czemu miałoby być skromniej np. w ZDK-u. kasa powiatu pełna i kasa miasta pełna, nadwyżki finansowe trzeba jakoś spożytkować. 150 nagrodzonych, iluś gości, urzędników, w sumie spora grupa. jak świętować to hucznie,a nie byle jak, trzeba mieć klasę.
a może to ostatni bal dla niektórych. bo dzieci mało, szkoły trzeba będzie zamknąć ii nauczyciele do zwolnienia.?