Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Mężczyzn

Ilość postów: 42 | Odsłon: 1962 | Najnowszy post
  • Dzień Mężczyzn

Jako że mamy równouprawnienie, z okazji Waszego święta życzę Wam Panowie samych słonecznych chwil,

aby praca była Waszą pasją i abyście mogli się spełniać w niej.

Życzę Wam samych wygranych ulubionych drużyn piłkarskich.

Aby ryba zawsze brała ;)

A także życzę Wam zadowolenia w życiu rodzinnym,abyście wraz z żonami byli równymi partnerami we wspólnym życiu.

A czego jeszcze chcecie ,dopiszcie sami;)

Kasandra66
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Dzień Mężczyzn

Zapomniałam dopisać- polubcie feministki,one nie gryzą ;)

No i mniej zgryźliwości na forum :)

Kasandra66
      Zgłoś
      Odpowiedz

Kasandro66

Nie prowokuj a napewno nikt zgryźliwy nie będzie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Dzięki Kasandro za pamięć. Nie zmieni to jednak mojego zdania że kobiety mają męskie święto głęboko w poważaniu. Sama się zresztą przekonasz po ilości życzeń dla Panów tu zamieszczonych.

PlZP
          Zgłoś
          Odpowiedz

Dlatego fraszki Sztaudyngera są najlepszą odpowiedzią na wszechobecną chęć kobiet do czczenia ich święta. Nie i jeszcze raz nie! Kobieta to też człowiek tylko innej płci.

PlZP
            Zgłoś
            Odpowiedz

Kasandro- za trafione w punkt życzenia jeszcze raz dziękuję.

PlZP
              Zgłoś
              Odpowiedz

Cieszę się. Wiem,że są tu osoby co mnie podejrzewają o wiele niecnych rzeczy włącznie z kokluszem i zaćmieniem słońca; ale moje życzenia są naprawdę szczere. Bo skoro my mamy swoje święto to czemu Wy nie?

Pozdrawiam

Kasandra66
                Zgłoś
                Odpowiedz

To jest właśnie paradoks tego typu świąt. Raz w roku wszyscy mają nagle być dla siebie mili, jeśli przez cały rok drą koty nieustannie, krytykują się wzajemnie, oceniają niesprawiedliwie i generalnie się nie lubią. Nie lepiej ogłosić Rok Ludzi Wzajemnie Życzliwych? Nie będzie żadnego wyróżniania z uwagi na płeć, przynależność partyjną czy wyznawaną wiarę, kolor skóry i pochodzenie. Przez rok można się wiele nauczyć, wiele zmienić, przemyśleć, a w jeden dzień w roku być dla siebie miłym, to chyba żadna sztuka, ale po co komu ta hipokryzja?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Marzenie. Ale do spełnienia tylko zależy od nas wszystkich a nie od pojedynczych osób.

Kasandra66
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Kasandro, właśnie, że od pojedynczych osób to zależy- od każdego z osobna i wszystkich razem. Pomyśl Kochana nad tym moim wnioskiem. Może właśnie Feministki miałyby tu pole do popisu(nie mylić z takim jednym podobnym słowem:). Społeczeństwo polski od kilku lat jest tragicznie podzielone, posortowane według płci, światopoglądu, przynależności do jakiejś grupy. Jak tak dalej pójdzie, to będzie jak w piosence Wodeckiego "Same się powybijamy". Każde działanie, aby to zmienić, moim zdaniem ma sens. Przemyśl temat Kobieto. Pozdrawiam.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Powiem Ci tak : ja rozmawiam z każdym i potrafię się porozumieć. Oczywiście w realu. Mam w rodzinie osobę co jest za pis i mamy bardzo dobre relacje . Dogadujemy się bez problemu.

Czego i wszystkim innym życzę :-)

Kasandra66
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

11:05. Ale ja nie mówię o Twoich relacjach z rodziną i obcymi. To był apel do Ciebie, jako działaczki feministycznej. Małe nieporozumienie. Ty masz większe możliwości niż każdy z nas na tym forum. Chodziło mi o załatwienie tematu globalnie. Kiedyś to się nazywało wniosek racjonalizatorski:). Przecież chyba nic nie stoi na przeszkodzie, aby Feministki oprócz walki o prawa kobiet walczyły również o jedność na narodzie????

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Walczymy o lepszy świat i lepszą Polskę dla wszystkich. Pod KSZO rozdawałam ulotki o co walczymy. Może ktoś przeczytał i się zastanowił.

Nie mówiłam tylko o relacjach z rodziną . To Ty źle zrozumiałeś. Pisałam ze potrafię się dogadać z każdym. Czego i wszystkim życzę

Kasandra66
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

11:24. Widzę, że się jednak nie dogadamy, bo jeśli mowa o jakiejś konkretnej robocie, to zaczynasz się posługiwać sloganami i hasłami partyjnymi rodem z upadającej Nowoczesnej i temat uważasz za załatwiony. Nie o Tobie w każdym poście jest mowa, bez przesady z tym celebryctwem lokalnym, a o braku jedności wśród Polaków i że należy dążyć do zmiany tego toksycznego zjawiska społecznego, a Ty piszesz, że umiesz się dogadać z każdym, co z resztą nie jest prawdą. Na postawie Twojej aktywnej działalności partyjnej na tym Forum, muszę przyznać, że najlepiej wychodzi Ci działalność polegająca na propagandzie sukcesu programu Twojej partii, ale z komunikacją interpersonalną jest u Ciebie gorzej, jak źle. W niemalże każdym Twoim wpisie bardzo rzuca się w oko Twoja natura nie znosząca sprzeciwu. Sorry, ale u nikogo taka cecha nie jest mile widziana ma żadnym gruncie porozumienia z ludźmi. Chyba jednak musisz się jeszcze dużo uczyć.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie znasz mnie na żywo. Te wnioski niestety błędne. Pracujemy obecnie nad programem dla młodych, jeździmy i rozmawiamy z młodzieżą w różnych gminach. Nie narzekam na moje umiejętności interpersonalne, stają się coraz lepsze z każdym dniem. Owszem, cały czas się uczę ale to nie wstyd. Bo ten co stoi w miejscu -ten się cofa. A ja idę do przodu.

I nigdzie nic nie piszę o mojej partii.

Kasandra66
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Twoja partia skończy tak samo jak partia Palikota, to pewne ;)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 31

Odp.: Dzień Mężczyzn

Polska już jest lepsza niż była jeszcze powiedzmy cztery, pięć lat temu. Wszystko jest więc na dobrej drodze Kasandro66.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

16:55. O czym ty mówisz? Czy cztery, pięć lat temu ludzie byli podzieleni na sorty? Czy ludzie o różnych poglądach skakali sobie do oczu, tak jak teraz? Czy ludzie bili się czym popadnie na uroczystościach kościelnych? Czy w rodzinach ktoś widział śmiertelnych wrogów tylko dla tego, że mają różne poglądy? Wystarczy poczytać wpisy z tego forum i porównać do wpisów sprzed kilku lat. O czym ty mówisz?Nie kompromituj się.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -