Jak sie Wam podobało? Byłem, i jedyne co mogę to pochwalić organizację tej imprezy. Naprawdę, było świetnie.
Szczególnie podobał mi się "hiszpański prezes". Podczas całej przemowy do hutasów trzymał łapy w kieszeniach. Kultura jak skurczy byk. Ale czego wymagać od tych leniuchów i brudasów.Traktują Polaków w tym swoim folwarku jak najtańszą siłę roboczą. Ale najgorsze jest to ,że również i polscy "dyrektorzy" robią to samo. (szczególnie "jaśnie pan" P.)
A dziwisz się, że taki "leń i brudas" Hiszpan kupił hutę? Przynajmniej potrafi ten zakład utrzymać na jako-takim poziomie. Miałeś polskich właścicieli i do czego doszło? Niegospodarność doprowadziła do ruiny zakładu, więc z dwojga złego wolę, żeby w Ostrowcu działała huta zatrudniająca sporą ilość ludzi, niż żeby odkupił ją Polak i rozpierdzielił wszystko w niedługim czasie.
Dodam, że była to impreza dla hutników Celsy... wszyscy inni związani z tym zawodem, ale pracujący w innych firmach raczej nie zauważyli, że było takie święto
P.S.Choć nie jestem pracownikiem Celsy, to jednak doskonale wiem co tam się dzieje... Wysokie zarobki (jak na Ostrowiec) wynikają również z konieczności ciężkiej pracy
Ale zauważ że ciężka praca dotyczy w 90% pracowników zatrudnionych w spółkach pracujących dla Celsy.
Nie wiem którzy pracują ciężej, ale wiem, że wynagrodzenie pracowników z firm "pobocznych" nie jest adekwatne do ich pracy. Co innego Celsa... tam raczej wiesz za co pracujesz. Ale tego się niestety nie obejdzie :/
To byla karczma piwna dla kierownictwa i dyrekcji... popieram przedmówce w dobie kryzysu hutniczego Hiszpan jakos ciagnie produkcje a polski wlasciel juz dawno zamknalby zaklad i ostrowiec by zaorali...
cieszcie sie ze to hiszpan wzial tak jak mowicie brudas.TYLKO TEN BRUDAS daje wam pensje i macie w tym zaklamanym miescie za co zyc na kleczkach za to do niego,a nie wyzywac.dal wam papunia i waszym dzieciom na szkole.ludzie opamietajcie sie.
Hiszpan...brudas.Smieszne sa takie epitety,poza tym z moich informacji wynika ,ze dyrekcja Celsy to jednak Catalanes.
Oj,Kolego ....chyba nie znasz mentalnosci Hiszpanow ;) Catalanes to calkiem inna nacja, bardzo silnie zwiazana ze swoja historia i kultura.Jezeli bedziesz mial kiedys okazje powiedziec mieszkancowi Katalonii,ze jest Hiszpanem tylko mieszkajacym w Barcelonie ,to nie zdziw sie gdy dostaniesz kolkiem po glowie :D
Akurat na Dyrektora P nic złego powiedzieć nie można, bo to świetny szef.
Ten folwark utrzymuje rodziny ostrowca-byłbyś bezrobotny
Do ,,_niemotocyklista,,Piszesz o kulturze i rządasz szacunku do własnej osoby szkalując i obrażając innych ? Hipokryzja w najlepszym wydaniu.