Ja już jestem potencjalnym dawcą, ale mam przyjaciół, którzy są zainteresowani. BĘDZIEMY :)
Celem tej akcji jest zachęcenie i zarejestrowanie jak największej ilości potencjalnych dawców szpiku dnia 7 kwietnia 2013r. Kochani Ostrowczanie pokażmy całej Polsce, że potrafimy się jednoczyć w tak wielkiej sprawie , że potrafimy pomagać , że wspólnie możemy dokonać czegoś wielkiego. ZAPRASZAMY !!!
Szczytny cel akcji.Ale w stacji terenowej RCKiK w Ostrowcu próbkę krwi na szpik można oddać codziennie i kiedy ma się ochotę.
Z taką różnicą, że Dzień Dawcy Szpiku 7 kwietnia 2013 roku jest dedykowany dla Pawła i innych chorych na białaczkę. Z taką różnicą, że organizatorzy robią wszystko, żeby rozpropagować ten dzień, żeby uświadomić Ostrowczan i nie tylko, na czym to tak właściwie polega. Z taką różnicą, że również z dedykacją dla Pawła i innych będzie zorganizowany koncert dla młodzieży. Z taką różnicą, że zostanie zorganizowany happening na Rynku też dla Pawła z masą plakatów i ulotek. Odbędzie się konferencja prasowa z udziałem dyrektorów szkół i instytucji państwowych, oraz media. A wszystko po to żeby obalić wszystkie mity związane z pobieraniem szpiku. Wszystko po to, żeby w jednym dniu zgromadzić i zarejestrować jak największą ilość świadomych , potencjalnych Dawców Komórek Macierzystych :) Im większa ilość zarejestrowanych osób, tym większe prawdopodobieństwo, że wśród nas znajdzie się dawca, który będzie mógł ofiarować DAR ŻYCIA :)
Na rynek nie dam rady Ale 7 melduje się w szkole Dziękuje
Piękna sprawa podarować komuś życie - bezcenny dar !!!
Kochani, zainteresowani. Paweł jest już po przeszczepie. Jemu się udało, znalazł zgodnego dawcę. Takich osób oczekujących na przeszczep jest bardzo, bardzo dużo. Dlatego jeżeli masz ochotę i możesz pomóc innym, przyjdź i zarejestruj się 7 kwietnia, SP nr. 11. To nic nie kosztuje, to nic nie boli. Nic na tym nie tracisz, natomiast zgodny biorca zyskuje nowe życie :) Jeżeli masz czas zacznijmy naszą akcję 21 marca na Rynku o godz. 9:45
Pozdrawiam serdecznie
Dziś słyszałam o tej akcji w radiowęźle na bazarze.
Będę.
Ja też przyjdę, może uda mi się namówić kolegę Pozdrawiam
Czy ktoś jeszcze nie zna historii Piotra ?
Ja już jestem zarejestrowana jako potencjalny dawca :)
Świetnie więc wiesz jak to jest, spróbuj zachęcić swoich znajomych, rodzinę :)
Należą się Wam podziękowania za organizację takiego Dnia Dawcy Szpiku w Ostrowcu. Słyszałem informacje na targu i w radio Kielce. Wierzę w to , że takie informacje zaprocentują i uda się zarejestrować dużą ilość potencjalnych dawców, bo potrzeba jest ogromna. Ja będę 7.04.13 w "11"
Wreszcie info dotarło do naszego liceum. Dziękujemy !
no to super za parę dni dotrą do was ulotki:)))
Zatańczyliśmy na rynku dla Pawła. Pierwsza akcja się udała. Dopisała Młodzież, dopisała pogoda, było super. Finałem akcji jest Dzień Dawcy Szpiku. Gorąco zapraszamy. Kochani pościliśmy w obieg 10000 tyś. szczegółowych ulotek zapraszając Was na Dzień Dawcy 7 kwietnia. Jeżeli czegoś nie wiecie, czy macie jakieś pytania, chętnie udzielę Wam odpowiedzi Pozdrawiam Serdecznie