07.04.2013r.o godz.11 w Szkole Podstawowej nr.11 odbędzie się DZIEŃ DAWCY SZPIKU.Jest to dzień dedykowany choremu na aplazję szpiku Pawłowi i innym potrzebującym ludziom .Paweł na tą chwilę przebywa właśnie w Szpitalu w Krakowie i jest przygotowywany do przeszczepu.Każdy z nas może pomóc i oddać ten wspaniały dar,który może pomóc innym.
ZAPRASZAMY ! Podaruj cząstkę siebie, ratując komuś życie :) To nic nie kosztuje, to nic nie boli, krótki 2 min. filmik opowiada jak wygląda pobranie komórek macierzystych : http://www.youtube.com/watch?v=T7PoWTwStnM ZAPRASZAMY 7 kwiecień 2013 SP nr. 11 przy ul. Focha od godz 11.00 do godz 17.00. Nasze hasło : Wspólnie Przeciw Białaczce
Super,że u nas też zorganizowany jest Dzień Dawcy :) Trzeba sprawę nagłośnić,aby jak najwięcej osób się zarejestrowało!Ja już od 3 lat jestem zarejestrowany w DKMSie :)
Do 8;13.Kto jest organizatorem tej szczytnej i jakże potrzebnej akcji,bo w krwiodawstwie nic nie wiedzą w tej sprawie.
Organizatorem jest Fundacja DKMS Polska i Pani Mariola K., wraz z Prezydentem miasta Ostrowca, dyrekcją szkoły nr. 11 i wielu innych. Jeżeli chodzi o panie z krwiodawstwa, to właśnie one będą na tej akcji pobierać próbki krwi ,więc jak mogą nie wiedzieć ? Dodam, że w dniu 04.03.13 w MCKu będzie organizowany koncert zespołów rokowych dla Pawła i innych chorych na białaczkę. Co więcej 21 marca o godz 10.00 na Rynku odbędzie się Happening pod nazwą " Tańczymy dla Pawła i innych " Bardzo szczytny cel, pierwszego dnia wiosny :) W tym dniu na Rynek zostaną zaproszeni dzieci , młodzież ze szkół i razem zatańczymy "gangnam style" Warto nagłośnić tą akcję, żeby jak najwięcej osób zarejestrowało się jako potencjalny dawca. Zapraszam i pozdrawiam.
dokładnie 21 marca zapraszam wszystkich na Rynek do tańca !!!! no a 7 kwietnia do szkoły podstawowej nr.11 w celu rejestracji jako potencjalny dawca:))))))zapraszam!!!!!!!!!!
Podaruj komuś życie. WARTO !
http://dkms.natemat.pl/53101,fakty-i-mity-na-temat-bycia-potencjalnym-dawca-szpiku
Dlaczego piszecie ,że prezydent miasta jest współorganizatorem tej akcji ? moim zdaniem powinien się wstydzić bo więcej stać go dać z własnej diety dziennej niż to co zrobił .Na jego miejscu błagał bym by nie nie pisać ,że jest współorganizatorem bo to co zrobił mogę osobiście pokryć z własnych zaskórniaków .
Brawa dla pań a kurtuazję można sobie darować bo chyba nie warto .
Organizatorem jest także Wiceprezydent Miasta Ostrowca Św.oraz Koło Platformy Obywatelskiej w Ostrowcu Św., a także media ostrowieckie.
Prezydent odda?? nie wierze my krew oddajemy a tu taki gest ze strony władzy//
Będę, napisałem już na FB
Jeśli ktoś nie może się stawić na takiej akcji, to zawsze można to załatwić korespondencyjnie bez pobierania krwi na zasadzie wymazu z ust.
Fundacja DKMS Polska wysyła do chętnych dawców pełny pakiet wraz z dokumentacją i instrukcją postępowania oraz zwrotną kopertą.
Trudno się tłumaczyć brakiem czasu. To trwa kilka minut plus wizyta na poczcie.
polecam i zachęcam
Jaka róznica kto jest organizatorem a kto nie. Nie o to w tym chodzi. Chcesz pomóc to nie patrz na innych tylko się zgłoś jako potencjalny dawca szpiku gotowy pomóc innemu człowiekowi i miej z tego satysfakcję i bądźć dumny z siebie.
Wiele osób przyczyniło się do tego, żeby zorganizować Dzień Dawcy Szpiku i za to wielkie dzięki. Jest to wspaniała akcja, która jest warta dużego rozgłosu. W związku z tym są organizowane różne spotkania informacyjne, happening na rynku, koncert w MCKu, informacje w mediach, plakaty , ulotki itd. I to jest ważne, ponieważ powodzenie tej akcji zależy od jej rozgłosu, o dotarciu do jak największej liczby osób i udzieleniu im podstawowych informacji związanych z przeszczepem, a finałem tych przygotowań jest zarejestrowanie jak największej ilości potencjalnych dawców komórek macierzystych w dniu 7 kwietnia 2013r. Dlatego bardzo proszę, jako jeden z organizatorów tej akcji, przekazujcie te informacje dalej, kopiujcie i wysyłajcie do znajomych filmiki, jak możecie popierajcie ten Dzień Dawcy, jak możecie przyjdźcie się zarejestrować. To nic nie kosztuje , to nic nie boli. Pokażmy, że mieszkańcy Ostrowca potrafią się zjednoczyć, potrafią pomagać innym. Im większa ilość zarejestrowanych dawców, tym większe prawdopodobieństwo, że wśród nich znajdzie się ten dawca, który uratuje komuś życie. Może to właśnie Ty nim zostaniesz :)
Jakieś może wydarzenie na facebooka?Póki co nie widziałem nic na fejsie