Kwiatka, apaszka, bombonierkę lub perfumy . Zależy w czym babia gustuje
Jeśli kochasz Babcię to Ją uściśnij ucałuj, powiedz że Kochasz - to bardzo ważne dla starszych. Ale nie tylko w dzień Babci tak rób.
ja moją babcie wytulę i wyściskam i dam czekoladki lub bombonierkę !
A co babcia kieliszeczka się ni napije? Widziałeś tę babcię DJ ? Nie tylko do młodych świat należy. Życie tak szybko upływa, niech i babcia korzysta ile się da.
Była chora, słaba i nieporadna, nie umiała sama się umyś, uczesać... myłam Jaj nogi, smarowałam je kremem, myłam Jej ręce i dbałam o nie, czesałam włosy, dawałam leki, zmieniałam pieluchy, opatrunki na odlezynach, karmiłam, pielęgnowałam jak tylko się dało najlepiej, rozumiałam ból i złośc, słobośc, kochałam Ja bardzo, jak odeszła, nie miało sensu już nic, bo kim jest człowiek, który nie daje nic innym? nikim
KOCHAM CIĘ BABCIU
Kocjusz pięknie i wzuszająco. Ja też nie mam już komu życzeń złożyć i myślami jestem z Babciami. Mam nadzieję, że gdy doczekam swoich wnuków, będę dla nich miała tyle serca co moja Babcia.
Moje obydwie Babcie były cudowne i kochane.
Z Babcią Janką bawiłam się w szkołę, w bilbiotekę, w sklep. Ona uczyła mnie krakać jak wrona i uczyła mnie wierszyków. U Niej w bufecie (stary dębowy mebel) była zawsze szarlotka pachnaca dębem:) Coś niesamowitego - ja do końca życia będe szukać tego smaku! A na wigilije były najlepsze śledzie - pyszne, w oleju, bez octu, posypane cebulką marynowana - rewelacja!
Babcia Marysia była pracowitą, zwyczajną i kochaną kobietą ze wsi. I ta wies mnie wychowała i to moja krew. I zwierzęta i mleko od krowy i pasterka na wsi posród śniegu, i różowy opłatek dla koni i krów i świń:) BABCIA TO NAJWIĘKSZY PRZYJACIEL.
Skąd bierzesz te wierszyki :) ładne wypomnienia
Zgadzam się w 100 %, widzę że tęsknisz. Nie ty jedna. Takie wspomnienia są najpiękniejszą pamiątką i dlatego obiecałam sobie, że będę piekła, gotowała, żeby dziecko a potem wnuk /czka miała co wspominać, a nie kupne ciasta. Ja też czuję babci zalewajkę, oraz placek Królewicz. Pozdrawiam Kocjusz.
Czuję obecność i ciepło mojej babci , mimo że dawno odeszła ; była moim przyjacielem i bardzo , bardzo ją kocham.