Dziękuję Panu Kierowcy autobusu nr 8 z MPK oraz uczciwym znalazcom, którzy podali mu zgubę za odnalezienie oraz przekazanie właścicielce siatki z portfelem, pozostawionym w autobusie. Właścicielką jest starsza pani, dla której każdy grosz się liczy.
Państwa gest utwierdza wiarę w dobroć człowieka.
Dziękuję i życzę Panstwu wszelkiej pomyślności.
Wierzę, że dobro powraca.
Wspaniała informacja :) Takie rzeczy aż miło czytać!
:)aż lepiej się robi.
Wreszcie coś pozytywnego. Takie rzeczy zdarzają się często tylko nikt o nich nigdzie nie pisze. Media kochają nieszczęścia, rozboje, gwałty itp. Niestety my też to lubimy czytać bo inaczej by tego nie pisały.
Brawa również dla składającej podziękowania to też rzadkość. Mnie na przykład klient wrócił i oddał resztę gdy mu za dużo wydałam :)
Aż miło przeczytać o uczciwych ludziach,o których w tych czasach bardzo rzadko.
Kilka miesięcy temu wracając szlakiem (ulicą) ze Św.Krzyża w stronę parkingów, znalazłem portfel. Były w nim pieniądze, dowód, prawo jazdy, karty kredytowe itd. Przyspieszyłem kroku i dzięki zweryfikowaniu osoby z dowodu udało mi się ją spotkać na dole trasy.
Fajnie było wręczyć jej portfel i widzieć zaskoczenie w oczach :) Nie była świadoma o zgubie. Gdyby ktoś niewłaściwy znalazł portfel kobieta miałaby pewnie duży kłopot zważywszy że do domu miała kilkaset kilometrów.
takie postępki utwierdzają w wiarę człowieka (po przejściach z handlarzami samochodowymi i pseudo-biznesmenami)
Coś pozytywnego a nie tylko zdrady i pieprzenie