Czy słyszał ktoś coś o budowie / remoncie drogi wojewódzkiej nr 754 (odcinek Ostrowiec - Bałtów - Solec nad Wisłą). W Solcu budowany jest most na Wiśle, po otwarciu mostu ruch na tej drodze się napewno zwiększy, a jest ona w fatalnym stanie...
W fatalnym?
To chyba zbyt łagodne słowa ...
Dno , dno i pół metra mułu ...
Wszystkie wylotówki piękne po za tą ...
Masz rację :) Ciekawy tylko jestem czy obudzą się z remontem / budową dopier gdy most na Wiślę będzie otwarty i ruch na drodze zwiększy się dwukrotnie (choć teraz i tak nie jest mały)
A co ma "właściciel bałtowa" do drogi wojewódzkiej?
No bo do jego "cyrku" największy ruch, a więc i zużycie drogi, a profity tylko dla niego, to niech sobie wybuduje
Gościu! Jeśli uważasz, że droga jest potrzebna tylko właścicielowi "CYRKU" w Bałtowie, to po co zawracasz głowę. Będzie, czy nie będzie, to przecież ci wszystko jedno. Dla ciebie nawet lepiej by było, gdyby tej drogi nie było, ot tak na złość właścicielowi
Są już plany remontu a raczej budowy. Wszyscy mieszkańcy ul. Bałtowskiej dostali ok 3 mies. temu zawiadomienia. Ale kiedy ruszy budowa? nie wiadomo... narazie papierki
Z tego co wiem, budowa ma się rozpocząć w 2014r. Ale pewnie przesunie się to do 2015r jak i nie dalej...
http://www.rynekinfrastruktury.pl/artykul/98/1/swietokrzyskie-wszczeto-postepowanie-zrid-dla-rozbudowy-dw-754.html
Wiele razy temat byl walkowany, plany przebudowy sa, nawet i troche obudowane zgodami, tylko wojewodztwo kasy nie ma. Jak nic nowego nie wymysla moze zalapie sie na nastepne unijne pieniadze.
podobno ma być ale kiedy nie wiadomo.
ma być już od 5 lat... tylko cały czas ma być... ma być...
Ale ta droga miała być już robiona 30 lat temu i nic z tego nie wyszło do tej pory. Wątpliwe czy kiedykolwiek będzie zrobiona.
baltowska droga wolnego ruchu, plusem jest ze raczej większość jedzie przepisowo :D
Czy droga Ostrowiec Bałtów jest już przejezdna,tzn czy mogę bez problemu z policją dojechać do Bałtowa?