Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Drewno do kominka

Ilość postów: 12 | Odsłon: 2181 | Najnowszy post
  • Drewno do kominka

Drewno do kominka - grab, dąb, buk, brzoza, jesion, olcha - jakie ceny i jakie namiary telefoniczne na dostawców? Proszę o informacje

Gość_palacz
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Drewno do kominka

Był temat,poszukaj.

Lukash21
      Zgłoś
      Odpowiedz

Karczma miłowska tel.260 02 04 lub 507475177.Facet ma wszystkie gatunki drewna -dąb ,brzoza ,sosna,itp.Zrobiłem to za ciebie;)

Lukash21
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jeśli jest Pan zainteresowany dębem,grabem lub brzozą.Drewno podziabane na gotowe do kominka z dowozem- nr. 792-849-399

Lukash21
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Drewno do kominka

Należy jeszcze wiedzieć że, te wszystkie rodzaje drewna, oprócz może brzozy należy zakupić najlepiej ze dwa lata przed włożeniem do paleniska tzn. aby było suche, bo inaczej szkoda kasy. Drewno mokre też się spali ale ciepła to zbyt dużo nie da, to taki minus twardego liściastego drewna. Ceny pociętego i porąbanego drewna z przywózką na terenie miasta ostatnio to między 130-160zł. Trafiają się naciągacze, którzy opowiadają niestworzone rzeczy o braku drewna i jego cenach z przetargów w lesie. Ale najważniejsze to zwrócić uwagę na faktyczne m3 drewna, które kupujecie. Drewno można tak układać, że na samochodzie wyglądać będzie znacząco inaczej niż po jego samodzielnym ułożeniu np. 2 m3 to faktycznie 1,3 m3. Najlepiej byłoby rozliczyć się po jego samodzielnym ułożeniu, ale tym panom się zawsze spieszy. Ponieważ cenę kształtuje popyt zainteresowanym, proponuję nie przepłacać, bo przeważnie panowie od drewna zawsze pragną za tę samą ilość coraz więcej i więcej, czasem warto z mojego doświadczenia podziękować, jeśli cena wzrośnie znacząco i wtedy dla naszego, czyli palaczy kominkowych wspólnego dobra ... cena wraca na swój odpowiedni poziom.

Gość_też palacz ...
      Zgłoś
      Odpowiedz

Dają gajowemu np.mnajowi na flaszkę,a sami chcą kupę kasy

Gość_wiem
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ma ktoś jakieś świeże namiary na sprzedających drzewo? interesują mnie także zrzyny.proszę o info

Gość_P
          Zgłoś
          Odpowiedz

158215103 namiary na buka brzoze sosne i moze deba maja.dzwoncie pytajcie

Gość_gosciu
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ze dwa lata temu odesłałem takiego co twierdził, że przywiózł 3 m sześć drewna. Wszedłem na autko bo zbyt podejrzana nasypana górka była, a za nią niewidoczny dołek. Po rozgarnięciu i pomnożeniu dł x szer x wys. podałem kwotę jaką mogę zapłacić. Dostawca miał jednak inną metodę liczenia, dlatego musiał odjechać.

Gość_~ass
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Odp.: Drewno do kominka

skąd mają to drzewo?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

a po ile jest drewno kupowane w lesie od leśniczego z asygnatą?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Nowy skład widziałem przed Opatowem po lewej stronie.Wołają ok. 200zł.m3.bo pytałem jest każdy rodzaj drzewa.

mirek24
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości
Dodaj firmę