Drewno do kominka - grab, dąb, buk, brzoza, jesion, olcha - jakie ceny i jakie namiary telefoniczne na dostawców? Proszę o informacje
Należy jeszcze wiedzieć że, te wszystkie rodzaje drewna, oprócz może brzozy należy zakupić najlepiej ze dwa lata przed włożeniem do paleniska tzn. aby było suche, bo inaczej szkoda kasy. Drewno mokre też się spali ale ciepła to zbyt dużo nie da, to taki minus twardego liściastego drewna. Ceny pociętego i porąbanego drewna z przywózką na terenie miasta ostatnio to między 130-160zł. Trafiają się naciągacze, którzy opowiadają niestworzone rzeczy o braku drewna i jego cenach z przetargów w lesie. Ale najważniejsze to zwrócić uwagę na faktyczne m3 drewna, które kupujecie. Drewno można tak układać, że na samochodzie wyglądać będzie znacząco inaczej niż po jego samodzielnym ułożeniu np. 2 m3 to faktycznie 1,3 m3. Najlepiej byłoby rozliczyć się po jego samodzielnym ułożeniu, ale tym panom się zawsze spieszy. Ponieważ cenę kształtuje popyt zainteresowanym, proponuję nie przepłacać, bo przeważnie panowie od drewna zawsze pragną za tę samą ilość coraz więcej i więcej, czasem warto z mojego doświadczenia podziękować, jeśli cena wzrośnie znacząco i wtedy dla naszego, czyli palaczy kominkowych wspólnego dobra ... cena wraca na swój odpowiedni poziom.
Dają gajowemu np.mnajowi na flaszkę,a sami chcą kupę kasy
Ma ktoś jakieś świeże namiary na sprzedających drzewo? interesują mnie także zrzyny.proszę o info
158215103 namiary na buka brzoze sosne i moze deba maja.dzwoncie pytajcie
Ze dwa lata temu odesłałem takiego co twierdził, że przywiózł 3 m sześć drewna. Wszedłem na autko bo zbyt podejrzana nasypana górka była, a za nią niewidoczny dołek. Po rozgarnięciu i pomnożeniu dł x szer x wys. podałem kwotę jaką mogę zapłacić. Dostawca miał jednak inną metodę liczenia, dlatego musiał odjechać.
a po ile jest drewno kupowane w lesie od leśniczego z asygnatą?