Czy wiecie gdzie przyjmuje doktor Martynowska,podobno nie przyjmowała od jakiegoś miesiąca.
tak za starostwem na kierkucie w tej nowej przychodni na piętrze.
Witam. Chciałam zapytać czy DR. Martynowska wykonuje w swoim gabinecie USG? Czytałam kiedyś, że nie posiada aparatu, ale może się coś zmieniło. Prawdopodobnie jestem w ciąży i chcę to potwierdzić, mniej prawdopodobnie wykluczyć.
Czy długie są terminy wizyt?
Dziękuję za odpowiedzi.
wykonuje niestety sporo sie czeka na wizyte jesli nie jestes stala pacjentka, ale warto :)
USG i tak robi się dopiero po 2 miesiącu ciąży bo wtedy słychać bicie serduszka dziecka. Zrób test to bedziesz wiedziała. Lekarz i tak zawsze pyta o jego wykonanie.
Zrobiłam 2 testy takie z apteki, nie z krwi. Oba pozytywne- 2 krechy jak nic.
Ja na pierwszą wizytę wybrałam doktor Szczepaniak, zrobiła mi USG dopochwowe i potwierdziła ciąże :) na wizytę umówiłam się od razu, nie musiałam czekać, koszt takiej wizyty to 80 zł :)
07:11, nie masz zielonego pojecia, to nie zabieraj głosu. Serduszko zaczyna bić w 6tyg, ciąży. Usg można zrobić nawet przed tym terminem, właśnie po to, aby potwierdzić ciaże
Chyba mamo, testy są bardzo wiarygodne :) Gratuluję i życzę powodzenia :)
We wtorek będę dopiero dzwonić po 16 o ile dobrze pamiętam, wiec się dopytam. Co i jak. bo nie wiem jak mam się na taką wizytę przygotować. Czy robić badania w przychodni, czy nie trzeba. No nic, dowiem się we wtorek.
Możesz zrobic badania krwi na obecnosc hormonu hcg np w poniedzialek i po paru dniach powtorrzyc, zeby zobaczyc, czy poziom wzrasta.
Zadzwonię we wtorek, dowiem się wszystkiego. Nie wiem który to tydzień, ale wydaje mi się, ze ok. 4-5- jak tak sobie pomyślę :-). Brak okresu, okropnie mi niedobrze, tak mnie jakos dziwnie "ciągnie", 2 testy wyszły pozytywnie- 2 wyraźne krechy po kilku sekundach w obu przypadkach...... Także chyba maluszek sobie tam siedzi, no nie wiem.
Ale powiedzcie mi dziewczyny, czy taki tępy, ale nie silny ból w podbrzuszu to normalne? Czy tam coś złego się może dziać? Zielona jestem w tym temacie i zaczynam panikować, ze coś złego się dzieje.......
Wolałabym nie czekać długo na wizytę, mam nadzieję ze do 2 tygodni coś sie znajdzie........ A zależy mi na tej Pani Doktor.
Nie przejmuj się niczym, ja na początku miałam takie bóle, jakbym miała dostać okres, ale to normalne. A testy są wiarygodne, więc na pewno jesteś w ciąży. Badań krwi nie musisz wcześniej robić, lekarz Ci zleci na pierwszej wizycie i będzie tego sporo:) Rozejrzyj się może za jakimś lekarzem, który przyjmuje na NFZ , wtedy miałabyś badania bezpłatne. A prywatnie i tak przecież się chodzi, tylko szkoda kasy na te badania, szczególnie te początkowe, bo są najdroższe. Zadzwoń do przychodni Opiekun, może tam Cię najszybciej przyjmą na NFZ
do dr Martynowskiej raczej dlugo sie czeka. badania krwi (hcg) sa o tyle fajne, ze jak ci prawidlowo wzrasta hormon to znaczy ze z ciaza jest wszystko ok i mozna sie uspokoic. a jak maleje albo stoi w miejscu to dopiero wtedy mozna zaczac sie martwic.