Może ktoś wyrabiał dziecku i wie, czy dziecko musi iśc tam ze mną? Córka ma lekcje do 14,20, zanim jest w domu to 15. Powiedzcie jak to jest jeśli wiecie. Z góry dziękuję.
Tak, corka musi byc z rodzicem. Biuro jest czynne do 15:30, watpie zeby corka 5dni w tygodniu miala do tej godziny zajecia... ponadto zawsze mozna zwolnic raz z ostatniej godziny, ale nie ma potrzeby. Kartke o dowod mozna wypelnic w domu, przyjsc z wypelniona i zdjeciem, corka i Pani sie podpisze i to w sumie 5min.
Tzn, ja sama nie załatwię tego ani maż? Ma jeden dzień do 13,30. Ja też pracuję i cięzko dojechać, ale myślałam, że do 15 czynne a jak do 15.30 to spoko.
Wyrabiałem synowi więc wiem. Córka ma powyżej 13 lat więc musi być z tobą aby złożyć podpis. Sama tego nie zrobisz. Możesz ją przecież zwolnić jeden dzień ze szkoły, to nie koniec świata.
co za brednie piszecie,wyrabiałam niedawno dla 6-ciolatka,musisz być Ty i ojciec dziecka,podpisujecie papiery i tyle.
No raczej musicie byc oboje z mezem. My jak robilismy dowod corce to potrzebni byli oboje rodzicow
Od kiedy to dziecko ma się podpisać? mój 6-cio latek nie musiał.
Litosci, chodzi o dzieci starsze, wtedy idzie z jednym z rodziców i się podpisać musi, może nawet sam odebrać.
Składałam wniosek dosłownie parę dni temu,syn ma 16 lat byliśmy razem we dwoje,nic nie wypełniałam wcześniej,wszystko na miejscu,złożyłam podpis tylko ja i czekamy na odbiór do miesiąca.
Najdłużej mc? Boję się, że nie zdąże wyrobić do końca kwietnia jak jutro złożę wniosek. A syn sam idzie odebrać? Można tak?
Dziecko po ukończeniu 13 roku życia obowiązkowo musi być przy wyrobieniu dowodu i złożyć swój odpis
Dowód jest do odbioru po około 2 tygodniach, nie róbcie zamieszania bo to naprawde bułka z masłem, piec minut i po sprawie.
Powtarzam bylam z synem zadnego podpisu nie składał, ma 16 lat,na potwierdzeniu jest data odbioru za miesiac.
Od 1 marca zmienił się wzór dowodu osobistego i nie ma na nim już wzoru podpisu. Do 1 marca podpis był wymagany, po 1 marca br. już nie jest wymagany.
bo w nowych dowodach nie musi być podpisu od 1 marca tak jest
Więc w jakim celu trzeba zabrać nieletnie dziecko? Skoro nie musi się podisywać to jego obecność jest zbedna i lepiej, żeby było w szkole.