Czy to nie jest chore, żeby jedną z najbogatszych grup społecznych dotować z budżetu państwa w kwocie 52 mln. zł na sprzęt informatyczny umożliwiający elektroniczne przesyłanie L-4. Czy kogoś obchodzi czy mały czy duży przedsiębiorca ma pieniądze na informatyzacje, tak aby mógł przesyłać jednolity plik kontrolny tzw. JPK do Ministerstwa Finansów ? NIE. Wychodzi Ustawa i masz się do niej dostosować. Tyle. A tu biedni lekarze i ich przychodnie mają odraczane terminy, no bo niektórzy jak dziś słyszę, co mnie tyleż rozbawiło co poirytowało nie mają nawet komputera. Bieda , panie .....
Pokaż lekarzu co masz w garażu.Bieda jak uciął.
Trzeba było się uczyć i zostać lekarzem, tez byś teraz został dofinansowany
Możemy nie wystawiać. I tak nam ZUS za to nie płaci.
Ale założycielowi nie o to chodzi,a kim są ci lekarze ze tacy uprzywilejowani -nie rób z nich bogów.
Uczyłem się i nie zostanę dofinansowany, a to dlatego że wybrałem inny zawód. Z twojego postu gościu 00:24 wynika, że tylko lekarze musieli się uczyć, a to jest zwykłą bzdurą.
Caly swiat ogolnie mowiac najnowszych zdobyczy techniki, bez ktorych lekarz moglby sobie .... jest oparty na wybitnych scislych umyslach i nikt tego nie gloryfikuje. Natomiast kiedy tylko mowa o lekarzach to zaraz "trzeba sie bylo uczyc" . No to jest juz od dawna nudne. Wydaje mi sie, ze pisza to ci co mieli wieksze ambicje niz zdolnosci w tym kierunku i jak juz zmordowali te medycyne to teraz chca wykrzyczec jaki to wyczyn. Trzeba pamietac, ze wielu lekarzy wyslalo na tamten swiat paru pacjentow, bez.zadnych dla siebie konsekwencji, no to chyba nie z nadmiaru wiedzy.
Lekarze są najbiedniejszą grupą, bo muszą się ciągle uczyć i nie stać ich na komputery i internet. Dlatego tak mało lekarzy tu na forum.
Dotacja pozwoli także lekarzom dotrzeć do internetu i całkowicie zmienić jego oblicze. Za jedyne 52 mln. świat się zmieni i już nigdy nie będzie taki jak przed dotacją.
A ja słyszałem że w Policji dostają dofinansowanie na zakup pistoletów. To ci policjanci tacy biedni że sami nie mogą sobie kupić? Acha.. i strażacy też dostaną dofinansowanie na zakup nowych hełmów i toporków. Żenada.
Najwiecej gadaja ci ktorzy najmniej wiedzą. Dofinansowanie dotyczy tylko palcówek nfz - nie prywatnych. Jak tam nie będzie komputerów to będziesz miał g**** a nie zwolnienie. Małe psy najgłośniej szczekają.
Dokładnie. Dotyczy to placówek PUBLICZNEJ służby zdrowia, stąd dotacje. Inaczej szło by z kasy na badania, zabiegi itp. Po co się zagłębić w temat, lepiej rzucić błotem i zaglądać każdemu do kieszeni.