Dzień dobry, chciałam zapytać czy ktoś z państwa wysyłał już elektroniczny wniosek o dopłaty bezpośrednie 2018, mam pytanie czy w tym wniosku należy wpisywać jakieś dane zawarte w dowodzie osobistym typu seria i numer dowodu lub data wydania/termin ważności? ( mój dowód stracił ważność i nie wiem czy zdążę wyrobić drugi do 15 czerwca). Dziękuję.
Nie bedzie doplat bo kaczor z unii wychodzi
Koniecznie elektroniczny musi być? Moja teściowa składała wniosek a nie ma internetu.
Dowód dostajesz w ciągu dwóch tygodni, albo i wcześniej. Ja miałam już po dziesięciu dniach.
I po 4dniach można mieć. Zależy jak się trafi. Tymczasowy córka miała po kilku dniach, na pewno nie czekała tygodnia.
We wniosku nie ma danych z dowodu osobistego. Wejdż na stronę agencji to się dowiesz.
Tylko nr gospodarstwa gospodarstwa .nr dowodu nie jest potrzebny.Od tego roku wnioski składane są tylko w wersji elektronicznej.Rolnicy o tym wiedzą ,były szkolenia instruktażowe.Tym którzy nie dają rady sami przesłać ,pomagają ODR i ARiMR.
dziękuje
Rolnicy na wieś. Zagniezdzili się w miastach, zajęli miejsca pracy ludziom i dotacji chcą.
Dziwne to. Ludzie tak psioczą na Unię, ale po dopłaty łapy wyciągają. Gdzie tu logika?
Kiedyś rolnik siedział na wsi, nie jeździł do miasta. A dziś jakby mogli, to kombajnami przyjeżdżali y pod Tesco.
Bo mają ty jak byś miał to też byś kombajnem ,,szyku'' pod galerią zadawał.A tak to piechotką w butach z centrum chińskiego po parówki za 6zł za kg.A rolnik ma ,to se jeździ!
Czy tym chłopkom będzie kiedyś dość? Zawsze im mało i mało. Pazerna aż do bólu grupa zawodowa.
Ziemia nie jest droga,kredyty na zakup dostępne -zostań rolnikiem!