Witam,
czy ktoś z Was dojeżdża może do pracy do Starachowic (MAN, PKC) na 2 a najlepiej 3 zmiany? Jestem zainteresowany wspólnym dojazdem.
Ja od września będę dojeżdżał na 3 zmiany tylko na odlewnie.
Jak w PKC zarabia się po 1300 zł to opłaca Ci się do Starachowic do pracy jeździć ?
W PKC 1750 netto.Pokaż która firma w Ostrowcu tyle daje na start? prócz biedronki...
plus do 25% premii za jakość i wyrobienie .
Pracuje w PKC od ponad 10 lat i mam 1780 brutto plus ewentualnie do 25% premii brutto.
PKC przyjmuje w tej chwili pracowników przez Start People i tam dostaniesz 1600 brutto plus ewentualne premie .
Pisanie o 1750 netto w PKC to zwykłe kłamstwo.
@zdziwiony a nie zapomniałeś czasem o takich zbytkach ja wczasy pod gruszą i premia świąteczna ? Po 6 miesiącach możesz startować o zmianę grupy na wyżej . Grupy zależą od tego co na produkcji robisz .
Doskonale wiem jakie są grupy i jakie są stawki brutto. Jeśli Ty do podstawowej pensji doliczasz wczasy pod gruszą i niepewną premię roczną to jesteś ignorantem.
ps. w firmie tej zacząłem pracować w 2001 r.
ps2. na start jeśli komuś z Was się uda załapać do pracy przez PKC to też 1600 brutto.
W 2001 roku nie było jeszcze PKC . PKC jest od 2009 roku . w 2001 pracowałeś na wiązkach w MAN (dawne czasy i dobrze że minęły ) .
P.S.
Testujący mają z automatu 3 grupy ludzie na maszynowni 5 . Znajdź mi w Ostrowcu firmy które płacą jednocześnie pod Gruszą i premię roczną ? Więcej gdzie płacą za nadgodziny ....
Doskonale wiem jak moja firma sie nazywala wczesniej i ile razy nazwe zmieniala przez te lata.
Za MAN-a bylo o niebo lepiej, jak nie wiesz to nie pisz.
- brak agencji pracy
- platne wszystkie nadgodziny
- duzo mniej lazikow, pomocnikow , zwyklych nierobow
PKC od dluzszego czasu nie placi za nadgodziny wiec prosze bez pierdol.
Jesli komus uda sie zalapac przez PKC ( sporadyczne przypadki) to na start dostaja 1600 brutto.
Zgodze sie z tym iz na maszynowni sa lepsze zarobki niz na produkcji.
Na produkcji srednia placa to ok.1400 - 1500 netto
ps. w zyciu nie pracowalem w zadnej ostrowieckiej firmie.
niektorzy niewiedzą co to 1700 brutto mysla ze bd zarabiac 1700 z tej wkoty to do kieszonki jest 1100
@10:57 z twoją matematyką powinieneś być permanentnym bezrobotnym .
z 1700 wychodzi 1250 zł netto
http://www.infor.pl/kalkulatory/brutto_netto.html#wynikiform
firmy w starachowicach dają umowy okresowe, ale przynajmniej są to umowy o pracę od początku z pełnymi świadczeniami i dodatkami, w ostr. żeby byle jaki staż dostać albo dobre znajomości albo doświadczenie + dodatkowe umiejętności albo 3,80 za godz. na zleceniu....więc lepszy rydz niż nic
A co z tymi dojazdami?????????