Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dodatkowe opłaty w przedszkolach. (W Przedszkolu nr 11 - 120 zł)

Ilość postów: 25 | Odsłon: 2066 | Najnowszy post
  • Dodatkowe opłaty w przedszkolach. (W Przedszkolu nr 11 - 120 zł)

ile placicie za materiały rysunkowe dla dziecka w przedszkolach.120zl w przedszkolu 11 ...to chyba dużo???

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Dodatkowe opłaty w przedszkolach. (W Przedszkolu nr 11 - 120 zł)

no za drogo ,to fakt

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

To jest opłata za cały rok, czyli 60 zł na semestr, miesięcznie wychodzi 12 zł. Czy to dużo czy mało to już każdy sam oceni. Wszystko teraz jest drogie. Ale jak chcemy aby nasze dzieci rysowały uczyły się itp a nie tylko się bawiły to trzeba zainwestować.

Gość_Magda
        Zgłoś
        Odpowiedz

Kup sam te materiały i zobaczymy ile cię to wyniesie,pewnie nie mniej.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

U mojego dziecka w przedszkolu też płacę 120 na cały rok

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

a to nie daje państwo gratis? tak pomaga dzieciom? kłody rzuca pod nogi!

Gość_anty
              Zgłoś
              Odpowiedz

120zł 22:28 to akurat niewiele, choć na pewno za dużo jeśli chodzi o jakieś kredki, bloki czy papier kolorowy. Na pewno tyle nie zużyją. Kłodami można nazwać kupowanie nowych książek i wyrzucanie ich, ponieważ na wyrywki wybierają rocznik, który ma mieć książki darmowe. No i książki to wydatek 500zł + plecak i to wszystko za co płacicie w przedszkolach.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Do tego dodam składki co mc, librusa, wycieczki (wiem, nieobowiązkowe ale jednak). Jakby co edukacja w pl jest darmowa.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Dodatkowe opłaty w przedszkolach. (W Przedszkolu nr 11 - 120 zł)

Myślę,że to dużo- blok rysunkowy kosztuje ok 2 zł, techniczny 2,5 - przecież co miesiąc nie kupuje się farbek, plasteliny, bibuły czy kredek itp W szkole materiały , które kupowaliśmy do zerówki zostały jeszcze na pierwszą klasę. Nikt nie zbierał po 120 zł. Materiały przynosili rodzice. Nauczycielka nie wymagała całej wyprawki od razu.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

U mnie tez 120 zł. Na słonku w przedszkolu 7 tez 120 zł. A ile wynosi u Was Rada Rodziców? Ja jestem kwotą przerażona, 60 zł, w przedszkolu dziecka. Wydaje mi się ze to duzo.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Rada rodziców nie jest obowiązkowa, więc nie płać.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Kupując dziecku do szkoły materiały plastyczne z listy, którą dała nam wychowawczyni wydałam 200zł! Dodam tylko, że nie były to rzeczy z najwyższej półki cenowej! Wszystko dziecko musiało zabrać do szkoły.

Co do Rady Rodziców to w przedszkolu wynosiła 50zł i wiedzieliśmy na co zostały wydane pieniądze - dyrekcja na początku roku czytała jaki był wpływ i na co dokładnie wydano dane kwoty.

Gość_mama
              Zgłoś
              Odpowiedz

Nie wiem co Ty kupiłaś za te 200zł. Nie tak dawno miałam dziecko w przedszkolu i te kredki, farby, pędzelki,plastelina, bloki,jakiś zeszyt, papier kolorowy a nawet toaletowy i mydło, to nie jest taki koszt, szczególnie dziś, gdy w wakacje w marketach można kupić wszystko taniej i to sporo. Co jeszcze kupowałaś? Dobre kredki to 15zł + świecowe kolejne 15zł a reszta to już groszowe sprawy. Co do rady to płaciłam ale już nie płacę, ponieważ mamy składki klasowe i z kasy rady rodziców dzieci raczej nic nie mają. Niech państwo dokłada do naszych darmowych szkół.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Lista mająca 40 punktów. Blok zwykły, techniczny, blok kolorowy, techniczny kolorowy po 2 sztuki, zeszyty po 2 sztuki, teczka z rączką, teczka z gumką, farbki, kredki zwykłe, pastelowe, kubki, pędzle, plastelina, podkładka na stolik, kleje dwa rodzaje, nożyczki, patyczki do liczenia, patyczki kreatywne, papier kolorowy zwykły, samoprzylepny, bibuła różne kolory tyle zapamiętałam (a jeszcze jest sporo drobnicy).

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Oplata na rade rodzicow nie jest obowiazkowa

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Wystarczy zamiast bloków po 2zł za 10 kartek kupić papier ksero- 500 szt za ok 10zł, oszczędnośc duża.Przedszkola jak kupuja hurtem i tak maja zniżki, gratisy itd. 120 zł to bardzo dużo a do tego dochodzi jescze opłata na rade rodziców i środki czystości i inne skłądki niby nieobowiązkowe ale spróbuj nie dac

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Pieniadze na Rade owszem sa dobrowolne, ale jak nie dasz musisz pisac wyjasnienie. Druga sprawa, moge zapłacic o ile te pieniadze beda wykorzystane dla dzieci np.jakis festyn, poczęstunki, dzien dziecka czy paczka na mikołaja. Ale poki co odp.nie uzyskałam, tylko mam zapłacic. W kolejnych dniach bede dalej próbowała dowiedziec sie na co ide te pieniadze.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Nie idą na dziecko. Przynajmniej w szkole są składki co mc. Nie płacę i nie wiem ile kosztuje ta rada.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -