Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                • Odp.: Dodatki funkcyjne, premie, 13-tki itp. w urzędach.

A skąd wiesz że pisze o urzędach? A tak cieszę się bo mam już dość tych ciągłych opluwań nauczycieli, urzędników itd bo mają więcej lepiej i wogóle cudowne posady. Zarabiamy, mamy, jest nam dobrze i takie tam ciągłe gadki. A kto komu bronił być nauczycielem, urzędnikiem , komornikiem itd kto? Teraz by też miał a jakby miał to by cicho siedział gwarantuję. Dlatego tylko pokpić z takich co takie rzeczy piszą. Żal im i dobrze a do urzędów i tak przyjdą i będą musieli to i owo załatwić. Do szkół też wyśla swoje dzieci do tych opluwanych nauczycieli. Więc po co pisać bzdury? Aby sobie pogadać? Bo nie ma co przy klawiaturze robić? Mamy co mamy i dobrze ja tam nie zazdroszczę nikomu ile ma. Ma to ma a ja się cieszę tym co mam. A że mam ciut więcej niż inni to dla mnie lepiej a reszta niech sie weźmie do roboty odejdzie od kompa i popracuje.

Gość_urzędnik_U
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Akurat nauczyciel to pożyteczny zawód, a urzędnik to co drugi jest niepotrzebny, tak jak większość papierków, a Zusie to już jest paranoja, chwalą się że są najbardziej zinformatyzowana firmą, a trzeba się nachodzić z papierami, żeby wyliczyli emeryturę, darmozjady.

robyj
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 43

Odp.: Dodatki funkcyjne, premie, 13-tki itp. w urzędach.

2012-03-01, 16:00 ale ty w urzędzie co najwyżej sprzątasz. Tyle stwierdzam po twojej pisowni...

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 33

a czy ja jak jestem urzędniczką i zarabiam najniższa krajową to już nie mogę żądać szacunku od petenta, który przychodzi się na mnie po wywnętrzać i powyzywać?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Co tu tacy wszyscy zawistni.Zawsze byli i będą bogaci i biedni,nic tego nie zmieni,żadna rewolucja w historii ludzkości tego nie zmieniła.A krysys zawsze dotykał najbiedniejszych,więc zamiast narzekać i zazdrościć róbcie wszystko aby jak nie wam,to waszym dzieciom było lepiej, zaradności i oszczędności,dzieci trzeba uczyć od małego i niech zawsze liczą tylko na siebie.Amen

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

do gość 15:36

Nie wystarczy powiedzieć róbcie wszystko, aby być bogatym, jest ich tylko ok.2% na świecie, a reszta 98 %? to średnio zamożni i biedni.

Aby stać się uczciwie, naprawdę bogatym trzeba kilku pokoleń, nie wystarczy wpajać dzieciom, aby były zaradniejsze i oszczędniejsze.

Potrzebne są też oprócz pracowitości sprzyjające warunki i trochę szczęścia.

I nie dziw się, że biedni zazdroszczą bogatym,a bogaci nie powinni tak ostentacyjnie obnosić się swym bogactwem...nawet z szacunku dla tych mniej zamożnych, nie zawsze są nimi ze swojej winy.

Gość_M1
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

W ZUSie zalatwialo sie jak raz milo, przyjemnie i rzeczowo - nachodzic sie trzeba, jak sie nie ma porzadku w papierach. Nawet jak mi firma zle wystawila jakis swistek, to pani spokojnie wytlumaczyla, co i jak powinno byc. I zadnych problemow. Podobnie jak w wielu innych urzedach. Ale jak przychodzi ktos i zamiast "dzien dobry" zaczyna od wrzasku, to nic dziwnego, ze go tak samo traktuja.

pismen
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Nikt nie wrzeszczy bez powodu, każdy chce załatwić swoje jak najsprawniej, ale dam przykład z ZUS i firma z Ostrowca i trzeba dostarczyć od nieistniejącej firmy zaświadczenie o zwolnieniach lekarskich (lata 96-02), to jeden z problemów z ta instytucją.

robyj
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

I co pani z ZUSu winna, ze firmy nie ma, ona tego nie wymyslila, ze takie zaswiadczenie jest wymagane. Tez musialem miec ale wiedzac o tym pilnowalem wczesniej, zeby mi kazdy pracodawca razem ze swiadectwem pracy wydawal.

pismen
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 34

Oj uwierz że wielu wrzeszczy bez powodu a wielu po prostu dlatego, ze ma takie hobby.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

15.18 zmieni sie opcja polityczna - zmienia sie obstawa stolkow, takze sie nie ciesz za bardzo bo rzad juz ledwo zipie, do zobaczenia w posredniaku!

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

A w policji w biurze ile zarabiają ?

Gość_//
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

13tka to zysk wypracowany przez zaklad - jaki zysk wypracowuje np starostwo powiatowe, jezeli wszystkie weekendy ma wolne?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

wpisujcie kwoty bo odbiegacie od tematu

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

gdzie znajde info o zarobkach w samorzadzie?

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

W UM nie powinno byc 13-tek, bo niby za co? Wszystkie weekendy wolne. Jaki zysk oni wypracowuja?. Kryzys niby a 13-tki sa pieniadze. Szkoda tylko ze z naszych podatkow.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

10:51 a jak wytłumaczysz pensję nauczyciela za lipiec, sierpień czy luty? No i 13 dla nich? Bezsens. A i za dużo ich jest.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

ale nauczycielowi cały rok potrącają kasę po to aby 2 miechy miał płacone.

Gość_świadek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
8 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -