A skąd wiesz że pisze o urzędach? A tak cieszę się bo mam już dość tych ciągłych opluwań nauczycieli, urzędników itd bo mają więcej lepiej i wogóle cudowne posady. Zarabiamy, mamy, jest nam dobrze i takie tam ciągłe gadki. A kto komu bronił być nauczycielem, urzędnikiem , komornikiem itd kto? Teraz by też miał a jakby miał to by cicho siedział gwarantuję. Dlatego tylko pokpić z takich co takie rzeczy piszą. Żal im i dobrze a do urzędów i tak przyjdą i będą musieli to i owo załatwić. Do szkół też wyśla swoje dzieci do tych opluwanych nauczycieli. Więc po co pisać bzdury? Aby sobie pogadać? Bo nie ma co przy klawiaturze robić? Mamy co mamy i dobrze ja tam nie zazdroszczę nikomu ile ma. Ma to ma a ja się cieszę tym co mam. A że mam ciut więcej niż inni to dla mnie lepiej a reszta niech sie weźmie do roboty odejdzie od kompa i popracuje.
Akurat nauczyciel to pożyteczny zawód, a urzędnik to co drugi jest niepotrzebny, tak jak większość papierków, a Zusie to już jest paranoja, chwalą się że są najbardziej zinformatyzowana firmą, a trzeba się nachodzić z papierami, żeby wyliczyli emeryturę, darmozjady.
2012-03-01, 16:00 ale ty w urzędzie co najwyżej sprzątasz. Tyle stwierdzam po twojej pisowni...
a czy ja jak jestem urzędniczką i zarabiam najniższa krajową to już nie mogę żądać szacunku od petenta, który przychodzi się na mnie po wywnętrzać i powyzywać?
Co tu tacy wszyscy zawistni.Zawsze byli i będą bogaci i biedni,nic tego nie zmieni,żadna rewolucja w historii ludzkości tego nie zmieniła.A krysys zawsze dotykał najbiedniejszych,więc zamiast narzekać i zazdrościć róbcie wszystko aby jak nie wam,to waszym dzieciom było lepiej, zaradności i oszczędności,dzieci trzeba uczyć od małego i niech zawsze liczą tylko na siebie.Amen
do gość 15:36
Nie wystarczy powiedzieć róbcie wszystko, aby być bogatym, jest ich tylko ok.2% na świecie, a reszta 98 %? to średnio zamożni i biedni.
Aby stać się uczciwie, naprawdę bogatym trzeba kilku pokoleń, nie wystarczy wpajać dzieciom, aby były zaradniejsze i oszczędniejsze.
Potrzebne są też oprócz pracowitości sprzyjające warunki i trochę szczęścia.
I nie dziw się, że biedni zazdroszczą bogatym,a bogaci nie powinni tak ostentacyjnie obnosić się swym bogactwem...nawet z szacunku dla tych mniej zamożnych, nie zawsze są nimi ze swojej winy.
W ZUSie zalatwialo sie jak raz milo, przyjemnie i rzeczowo - nachodzic sie trzeba, jak sie nie ma porzadku w papierach. Nawet jak mi firma zle wystawila jakis swistek, to pani spokojnie wytlumaczyla, co i jak powinno byc. I zadnych problemow. Podobnie jak w wielu innych urzedach. Ale jak przychodzi ktos i zamiast "dzien dobry" zaczyna od wrzasku, to nic dziwnego, ze go tak samo traktuja.
Nikt nie wrzeszczy bez powodu, każdy chce załatwić swoje jak najsprawniej, ale dam przykład z ZUS i firma z Ostrowca i trzeba dostarczyć od nieistniejącej firmy zaświadczenie o zwolnieniach lekarskich (lata 96-02), to jeden z problemów z ta instytucją.
Oj uwierz że wielu wrzeszczy bez powodu a wielu po prostu dlatego, ze ma takie hobby.
15.18 zmieni sie opcja polityczna - zmienia sie obstawa stolkow, takze sie nie ciesz za bardzo bo rzad juz ledwo zipie, do zobaczenia w posredniaku!
A w policji w biurze ile zarabiają ?
13tka to zysk wypracowany przez zaklad - jaki zysk wypracowuje np starostwo powiatowe, jezeli wszystkie weekendy ma wolne?
wpisujcie kwoty bo odbiegacie od tematu
gdzie znajde info o zarobkach w samorzadzie?
W UM nie powinno byc 13-tek, bo niby za co? Wszystkie weekendy wolne. Jaki zysk oni wypracowuja?. Kryzys niby a 13-tki sa pieniadze. Szkoda tylko ze z naszych podatkow.
10:51 a jak wytłumaczysz pensję nauczyciela za lipiec, sierpień czy luty? No i 13 dla nich? Bezsens. A i za dużo ich jest.
ale nauczycielowi cały rok potrącają kasę po to aby 2 miechy miał płacone.