Wpisz najpierw swoją . W ogóle to zastanawiam sie czy masz wszystko w porządku pod czaszką ?
13-stka taka jak pensja, czyli najniższa...dodatków żadnych...UM
jednostka podległa gminie - premia 150 brutto raz na kwartał a czasami rzadziej.
gdzie wyczytaliście że 13- tka to wypracowany zysk....?
i o jakim zysku można mówić w pracy urzędniczej....?
potwiedzam zwykły pacownik w UM cz SP zarabia najniższą krajową
...bo się jak na razie należy jak przysłowiowemu psu buda a komu się nie podoba to wara od tego ..... zmieńcie przepisy to 13 - nie będzie.
a G... Cię to obchodzi jednego z drugim. Żal że Ty nie masz? Jakbyś miał to bys siedział cicho no nie? Nie produkowałbyś się na forum. A że inni mają to trzeba popyskować. Ano tyle wam zostało. Tak mamy trzynastki, premie, czasem czternastka się zdarzy, wycieczki, dodatki wakacyjne, wczasy pod gruszą a jakże płatne i pieniądze na szkolenia, wyjazdy, imprezy. I co nam zrobicie? Mamy i cieszymy się że żyjemy lepiej od wielu, a mniej sie musimy natyrać. Ale to trzeba było kiedyś włożyć w swoje wykształcenie i zaczynać od zera czyli od marnych groszy, żeby teraz cos mieć. Zazdrościcie nam urzędnikom państwowym? A wolno Wam zazdroście. I tak przyjdziecie do urzędów, biur, szkół, skarbówek itp pozałatwiać swoje interesy, bo musicie do nas przyjść. Popatrzcie wtedy na nas i żałujcie że jesteście nie po tej stronie biurka co trzeba. Mamy dodatki no i bardzo dobrze, a Wy nie. I to też bardzo dobrze, przynajmniej macie o czym gadać.
15.18 zmieni sie opcja polityczna - zmienia sie obstawa stolkow, takze sie nie ciesz za bardzo bo rzad juz ledwo zipie, do zobaczenia w posredniaku!
Wydawało mi się, że jesteś inteligentny, ale tylko mi się wydawało.
13tka to zysk wypracowany przez zaklad - jaki zysk wypracowuje np starostwo powiatowe, jezeli wszystkie weekendy ma wolne?
?
gdzie znajde info o zarobkach w samorzadzie?
W UM nie powinno byc 13-tek, bo niby za co? Wszystkie weekendy wolne. Jaki zysk oni wypracowuja?. Kryzys niby a 13-tki sa pieniadze. Szkoda tylko ze z naszych podatkow.
Nauczyciele za 18 godz tygodniowo zarabiaja wiecej niz urzednicy za 40 godz
Jaka bzdura? Kształcić się na nauczycieli, szczególnie nauczania poczatkowego, nic prostszego ale kogo po tych studiach uczyć?
Wysokość "trzynastki" jest uzależniona od tego, kto ile zarabia gościu 14:01. Jeśli ktoś zarabia 2800 to tyle dostanie. Jeśli zaś 1300 to będzie miał 1300.
Mnie już to śmieszy.Wszystkiemu winne PO i oczywiście nauczyciele. Mnie gdybyś dopłacał nie zgodziłabym się uczyć a tym bardziej w klasach młodszych. Mam wrażenie że wiele osób ma problem z zawodem nauczyciela i zauważam pewną zależność. Im większy burak i im gorsza uczenia skończona tym większe pretensje do nauczycieli.