witam czy ktosc sie sie orjentuje czy ten dodatek 100 zl do swiadczenia pielegnacyjnego bedzie nadal czy tylko na 3 miesiace dali
juz go nie bedzie, a co najlepsze mi do tej pory nie wyplacili tego dodatku za listopad i grudzien!
ania a za styczen ,luty ,marzec dostalas kase.askad wiesz bo w mops mowia ze jeszcze nie wiedzia.
Ja dostałam za wszystkie miesiące,ale pierw musiałam odebrać decyzję,bo inaczej nie zrobią przelewu drogie panie.Pozdrawiam
Ale skąd takie wiadomości?
trzeba decyzje odebrac bo nie wyplaca i na poczatku maja trzeba skladac wnioski na nastepne dodatki na 3miesiace:
)
a za kwiecien nie bedzie dopiero od maja trzeba skladac
Nie będzie już tego dodatku. Prawdopodobnie będzie podwyższenie ale tylko dla dzieci i nie wiadomo jeszcze od kiedy
ale czego podwyzszenie swiadczenia pielegnacyjnego.
ja tez juz dawno dostałam, ale pani dzwonila z mops o mowila, że dokoąd nie odbiore decyzji to kasy nie dostane - wiec odebralam i kase dostalam :)
ja juz dawno odebralam decyzje, tyle ze ja naleze pod GOPS. i Panie mi powiedzialy,ze jak gmina bedzie miala kase to mi wyplaca, mowily mi to w styczniu..... do tej pory pieniedzy nie mam, czekam cierpliwie. ja swiadczenie pobieram od listopada i dodatek mialam miec za miesiac listopad i grudzien, a pozniej juz tych dodatkowych 100zl. tylko te 500 z groszami
tzn chcialam napisac,ze za pozostale miesiace juz tych dodatkowych 100zl nie ma. tylko za te dwa mi sie naleza.
to jesli matka bierze na na syna z 1 gr to to ten wyzszy 620 zl ale kiedy jak w mops nic nie wiedza.