Czy może ktoś przekazać swoje doświadczenia co do noży kuchennych, z dobrej stali, nie tępiących się itd., w które naprawdę warto zainwestować nawet większe pieniądze, aby potem być zadowolonym. Jaka marka, producent, model ...?
tojiro noże japońskie, mam nadzieje ze to nie ty jestes nożownikiem?
Obawiałam się tych skojarzeń, ale zapewniam, że nie. Mnie interesuje komplet dobrych, solidnych noży, które będą takim rodzynkiem w kuchni.
Ja osobiście polecam noże FISKARS.Mam dwa w domu .Do póki ich nie kupiłem myślałem że mam ostre noże w domu,byłem w błędzie,polecam.Do kupienia w firmie na końcu kilińskiego obok inter cars"u
14 elementowy zestaw air wave premium bez ostrzenia bardzo dobry
Gerlach - polecam. Mam już 16 lat. Rewelacja.
A tego typu nóż ceramiczny: http://www.agatahome.pl/1-Katalog,produktow/31-Kuchnia/37-Noze/2624-noz,ceramiczny,14,cm.html?lp=18
?
Czy uderzać w stalowe ?
Tojiro - rzeczywiście robią wrażenie, niestety również i ceną. No, ale jak się chce mieć coś porządnego to chyba warto o nich pomyśleć ...
no pytałas o dobre noże a nie o cene więc Ci takie poleciłem :)
"zwilling" to naprawdę bardzo dobre noże kuchenne. (teraz w tesko zbiera się jakies punkty i uzyskuje rabat do 75% ceny i można te noże zobaczyć ). wprawdzie mam inne modele (inne rączki) niż tam oferują ale stal jest stalą. krojenie tymi nożami to czysta przyjemność. jeśli widzisz kucharza w telewizji jak perfekcyjnie kroi to30% jego zdolności reszta nóż. często w kulinarnych programach można je zobaczyś charkterystyczne logo na czarnym tle dwa czerwone ludziki
A gdzie można takie noże w O-cu kupić
Najlepiej przez internet w jakimś sklepie z wyposazeniem gastronomii kupować
ja kupiłam w tanake. com.pl noże victorinox - bardzo dobre
Bardzo dobre noże ceramiczne znajdziesz w ofercie Philipiaka. Zajrzyj tu: shop.philipiakmilano.pl
ceny w sam raz na Ostrowiec z tego Philipiaka,jakas paranoja za noz dawac 400zlol
dajcie juz spokoj z tym naciagajacym ludzi philipiakiem
Jaki najlepszy nóż do obierania jabłek?
Były takie ze szczeliną żeby cienko obierać, ale nie wiem gdzie kupić.
W kuchni niezbędne są 4 noże. 1 duży tak zwany "szefa kuchni" 2 wąski długi z ostrym zakończeniem, do podcinania , wkłuwania, mały do obierania, wąski długi giętki , do filetowania ryb. Dobry zestaw tani nie jest ale służyć będzie prawie przez całe życie. Dlatego warto zainwestować i mieś święty spokój.