Od kilku miesięcy mam problem z kupnem normalnego kurczaka. Normalnego tzn bez siniaków, wybroczyn krwi w mięsie. Kiedyś jak kupowałam kurczaka to całe mięso było czyste i praktycznie nie miałam odpadów, a teraz z kurczaka nieraz nawet 1/3 trzeba wyciąć i wyrzucić, bo to sama krew. Prawdopodobnie źle jest przeprowadzany ubój i krew nie spływa z mięsa, albo kury są tak stłoczone, ze są całe posiniaczone.Kupowałam w wielu sklepach- także z wozu na targu i za każdym razem trafiam na mięso, z którego trzeba wycinać całe kawałki mięsa z krwią.
Czy ktoś mógłby podac, gdzie można kupić w naszym mieście lub okolicach dobrego kurczaka?
publima kupuje od lat i jestem zadowolona zawsze
Jeżeli wyrzucasz 1/3 to taniej wyjdą piersi z kurczaka.No i nie ma kości.
A gdzie Publima ma swoje sklepy?
proponuje w Eugeniowie,tam mają swojskie-wiejskie kurczaki,palce lizać jaki rosołek a pieczone niebo w gębie
Oo właśnie takie najchętniej bym kupiła, ale gdzie dokładniej w Eugeniowie ich szukać?
Publima na rynku kolo ING bank slaski,w groszku na kilinskiego
Bardzo dziękuję za podpowiedź :)
W sklepach Zychowicza tez maja dobre coprawda drogie troche.Ale za jakosc sie placi