Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
          • Odp.: Do wszystkich sponsorów WOŚP, do wszystkich sztabów, do wszystkich miast, gmin, powiatów…

Jeśli np. miasto stać na to aby organizować imprezy wokół "owsiakowe" to dlaczego z drugiej strony twierdzi, że musi zasypać dziurę w budżecie podnosząc ostatnio podatek od nieruchomości?

Nikomu nie bronię płacić, ale jeśli ktoś krzyczy, że nie życzy sobie aby z jego podatków wspierać np. budowę jakiejś świątyni to ja również mam prawo powiedzieć, że nie zgadzam się na opłacanie z moich podatków imprez wokół "owsiakowych" przez miasto, na delegowanie strażaków, policjantów i wojskowych do obsługi imprezy pana Owsiaka.

Kochany lemingu - chcesz płacić - twoja sprawa, nie zmuszaj mnie jednak współfinansowania tego z moich podatków.

A jeśli spytasz się czy chcę leczyć się później na sprzęcie opłacanym przez WOŚP ja odpowiem Tobie : "A ty chcesz leczyć się na sprzęcie zakupionym przez NFZ z moich podatków?".

Gość_ciemniak12
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Do wszystkich sponsorów WOŚP, do wszystkich sztabów, do wszystkich miast, gmin, powiatów…

Osoby dające na WOŚP nie płacą podatków na NFZ? Śmiała teoria :))))

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

nikt nigdzie tego nie napisał, ale czytanie ze zrozumieniem - trudna sprawa.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

10:35

"A jeśli spytasz się czy chcę leczyć się później na sprzęcie opłacanym przez WOŚP ja odpowiem Tobie : "A ty chcesz leczyć się na sprzęcie zakupionym przez NFZ z moich podatków?".

Widzę, że niektórzy mają spory problem z logiką.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Nie każdy korzystający ze Służby Zdrowia płaci podatki i nie każdego płacącego podatki starczyłyby na jego leczenie. W związku z tym jeśli od "x" lat płacę podatki i nie korzystam ze służby zdrowia to płacę je na tych co z niej korzystają - szczególnie wtedy kiedy jest to bardziej skomplikowana a tym samym droższa usługa medyczna.

Tym samym pytam się tych, którzy odmawiają mi prawa do korzystania w razie potrzeby ze sprzętu zakupionego przez WOŚP: "Czy ty drogi lemingu również odmówisz skorzystania z usługi medycznej, która przewyższy sumę opłaconych przez ciebie składek?".

Gość_ciemniak12
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Teraz już "przewyższy sumę opłaconych przez ciebie składek?" Rzucaj na tacę i kalkuluj czy aby odpowiednio za to ciepło jest podczas mszy. Eh, ciemniaku, ciemniaku... taki poważny, nawrócony i z kontem na frondzie, a nazywa ludzi "lemingami" i plecie grudzień/styczeń..

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Wrzucając na tacę w sezonie letnim jak i zimowym mam pewność, że nie jestem ciężarem dla proboszcza, który chcąc zapewnić mi ciepło podczas uczestnictwa w Mszy św. płaci ciężkie rachunki za energię elektryczną.

A co do nazywania ludźmi lemingami to czasami trudno rozróżnić kto mógłby się bardziej obrazić :)

Gość_ciemniak12
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

A skąd wiesz jaki procent Twojej tacy idzie na ciepło i rachunki?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jako darczyńcy nie interesuje mnie procent tylko suma. Procenty rozdziela już sam obdarowany i w jego już tym głowa, aby były one wystarczające choćby i na to przysłowiowe ogrzewanie.

Gość_ciemniak12
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Chyba że sprawa dotyczy Owsiaka, wtedy interesuje Cię wyłącznie udowodnienie, że procenty i środki są marnotrawione. Czyżby podwójna moralność?

Gość_alicja
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Jeśli w wyniku "marnotrawienie" środków na tacę w Kościele byłoby zimno zmieniłbym po prostu parafię. Czego i wszystkim wyznawcom "owsiakomanii" również życzę :)

Gość_ciemniak12
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 247

Odp.: Do wszystkich sponsorów WOŚP, do wszystkich sztabów, do wszystkich miast, gmin, powiatów…

Widzę, że już po orszaku. Znasz te sumy czy tak tylko na słowo? Jesteś pewny, że jednak żaden procent nie idzie na "przysłowiowy" hazard, alkohol i kobiety?

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 210

Odp.: Do wszystkich sponsorów WOŚP, do wszystkich sztabów, do wszystkich miast, gmin, powiatów…

Chcesz to sobie graj pismen (potrafisz grać? ). Ja nie muszę i już nie chcę. Po tym co się dowiedziałem o Owsiaku już nie dam mu ani grosza. Wolę pomagać w inny sposób. Tak będzie uczciwiej.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Cóż, musi się jakoś udać bez Twoich darów.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

"Musi" to bardzo znamienne słowo szczególnie jeśli chodzi o WOŚP i inne Złote Melony.

Gość_ciemniak12
              Zgłoś
              Odpowiedz

Racja, skoro dawanie zarówno na tacę jak i wrzucanie do puszki to o co chodzi? I skąd ta bezinteresowna nienawiść oraz satysfakcja, gdy ktoś znany niepochlebnie wypowie się o WOŚP albo gdy WOŚP zbierze trochę mniej pieniędzy niż co roku i kupi się za to trochę mniej sprzętu? Skąd to całe szukanie haków na niego? W necie aż roi się od najbardziej bzdurnych bzdur, kto to wszystko wymyśla? Co tak naprawdę nie podoba się wam w Owsiaku i WOŚP? Hasło "róbta co chceta, jego niechęć do PIS i Kaczyńskiego, poparcie dla Lemańskiego? Jak on to zrobił, że reprezentuje dla was wszystko co najgorsze we współczesnej Polsce? Ja wiem, że wy wierzycie chętnie we wszelkie przekręty, spisek Tuska i Putina itp., ale chyba istnieją jakieś granice, odzywa się w was czasem zdrowy rozsądek? Nie wiem dlaczego też stawiacie tak wyraźną opozycję kościół - Owsiak, Caritas - WOŚP etc., skoro cel mają ten sam i nie ma dowodów, by metody były niewłaściwe. Jeśli uważacie, że Owsiak robi źle, proszę bardzo, zaskarżcie go i wygrajcie proces, skażcie go sobie na powieszenie czy co tam wam się marzy, ale skończcie wreszcie tę atmosferę wiecznej podejrzliwości, bo dobroczynność w Polsce ogólnie leci w dół, na czym tracą wszyscy. Matka kurka już ponad rok temu pisał, że Owsiak jest skończony, zmiażdżony itp. i co? Za kilka dni gra kolejna orkiestra, sam owsiak ma się bardzo dobrze, ale festiwal oskarżeń nadal trwa. Jemu nic nie będzie, to dobrze nawet że podtrzymujecie zainteresowanie jego osobą, mnie martwi raczej skąd biorą się te pokłady bezinteresownej nienawiści w naszym głęboko wierzącym i patriotycznym społeczeństwie? Jak nie Owsiak to żydzi, masoni, cykliści, banderowcy, wyborcy takiej czy innej partii, każdy się nada by go nienawidzieć, a potem jak sobie każdy ulży, w kościele pośpiewa się o miłości bliźnich i wszystko będzie dobrze, jedna wielka rodzina. Naprawdę, ja już stary jestem, ale nie wiem co z tą Polską będzie skoro nie dostrzegamy dobra, za to wszędzie widzimy samo zło i ciągle szukamy go więcej i więcej. Naprawdę nie potrafimy już rozmawiać o rzeczach dobrych i cieszyć się nimi, wszystko musimy najpierw opluć?

Gość_emeryt
                Zgłoś
                Odpowiedz

- "Jak on to zrobił, że reprezentuje dla was wszystko co najgorsze we współczesnej Polsce?"

- szczerze mówiąc - NIE WIEM

Gość_inny emeryt
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 226

Skąd to szukanie haków na niego? z uzasadnienia sądu!!!

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
    77 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:Dodaj firmę