Według urzędników administracja zabiera 8%, czyli z każdej złotówki 92 grosze trafia na sprzęt, co można łatwo sprawdzić, podobnie jak ilość kupowanego sprzętu. Ale jak widać liczby nikogo nie przekonują.
ciemniaku, może napiszesz nam gdzie możemy sprawdzić ile z pieniędzy wpłacanych na Caritas trafia do potrzebujących? Bo jakoś nie możemy tego znaleźć, a tak znakomita organizacja na pewno niczego nie ukrywa.
Wiadomo, że wszystko zagarniają dla siebie. To chciałeś usłyszeć? :)
Ja tam twierdzę, że trzeba dawać na WOŚP ponieważ inaczej cała służba zdrowia już dawno przestałaby istnieć. Przy tym co zbierze WOŚP to fundusz NFZ to marne grosze. Prawda? :)
W tym całym Waszym konflikcie zwolenników WOŚP i przeciwników WOŚP,jedynie Wykluczony m a rację!!!
Dokładnie, ja wykluczony i ciemniak ZABRANIAMY komukolwiek wrzucać do puszki!!! Zobaczycie, że jak WOŚP nie kupi tego sprzętu, to NFZ się spręży i kupi go 5 razy więcej!!!! Ja wam to GWARANTUJĘ!!!!
Wrzucajcie do puszek, a wszystkie problemy służby zdrowia z mig się rozwiążą :)
Wpłacajcie na Caritas, a nie będzie biednych ani potrzebujących :)
Powiedzmy sobie prawdę - problemy służby zdrowia biorą się stąd, że za mało dajecie na WOŚP :)
WOŚP miewa się doskonale choć niektórym żółć się przelewa
Do wszystkich sponsorów WOŚP, do wszystkich sztabów, do wszystkich miast, gmin, powiatów, urzędów wojewódzkich i marszałkowskich - gramy wszyscy razem dla wspolnego dobra najmlodszych i starszych.
Sie ma.
a te wszystkie gminy, powiaty itd, to ile będą musiały środków przeznaczyć na taką imprezę ? ile to ich będzie kosztować ?
"Tomek Lipiński, znany muzyk rockowy, wokalista, autor tekstów, kompozytor i gitarzysta, lider i współzałożyciel zespołów Brygada Kryzys, Tilt i Fotoness, tłumaczy dlaczego wycofał się z koncertów w ramach WOŚP. Nie podobały mu się kolejne doniesienia związane z finansami Orkiestry.
Na swoim profilu Lipiński wskazuje, że „kiedyś rokrocznie występował na koncertach WOŚP, całkiem za darmo, przejęty wyrządzanym dobrem”. „Nawet zwrotów za podróż nie brałem. Do czasu, gdy dowiedziałem się w garderobie od członków pewnego, wtedy bardzo popularnego kabaretu, że dla nich ten dzień to prawdziwe żniwa: objeżdżają kilka podwarszawskich miejscowości, w każdej występują, a za każdy występ inkasują sowite honorarium” - opisuje swoje rozczarowanie imprezą Owsiaka."
Czytaj oryginalny artykuł na: http://www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/lipinski-kompromituje-wosp-klamstwa-usprawiedliwione,12661319192#ixzz3NwdTKsOw
Dla wiernych "owsiakomaniaków"
Lipiński wskazuje, że WOŚP jeśli chce może płacić artystom, ale... „ktoś, kto dysponuje takim kapitałem społecznego zaufania, przekładającym się na realny kapitał finansowy, nie powinien mijać się z prawdą nawet o milimetr”. „Bo co to jest??? Kłamstwa usprawiedliwione słuszną sprawą? Artyści zarabiają, ale im wstyd więc milczą? Owsiak wie (wszyscy zainteresowani wiedzą, cała branża), że sztaby im płacą, ale rokrocznie z ogniem w oczach krzyczy, że to nieprawda? Ale czytam gdzieś czyjś wpis: 'Ja temu facetowi (tj. Owsiakowi) wierzę jak setki ludzi wierzy w religię.' No i już wiem - nie da się z wierzącymi rodakami racjonalnie porozmawiać, wyjaśnić wątpliwości, bo wierzący rodak widzi świat w dwóch kolorach: czarnym i białym. A ludzi dzieli na dwie kategorie: podobnych sobie, czyli tych dobrych bo swoich i myślących inaczej, którzy automatycznie są wrogami” - tłumaczy Lipiński.
Czytaj oryginalny artykuł na: http://www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/lipinski-kompromituje-wosp-klamstwa-usprawiedliwione,12661319192#ixzz3Nwe5SFx1
Prawda jest taka, że od samego początku GWIAZDY inkasowały gotówkę za występy na WOŚP (dużo mniejszą). Lipiński już odszedł do lamusa i gra tylko po to, żeby o sobie przypomnieć więc nikt mu pieniędzy nie proponuje. Taka sytuacja bierze się z wyścigu miast po najlepszy zespół na finale. Pytanie: Dlaczego w Ostrowcu nie zagra Bajm, Perfect, Lady Pank itd? Bo małe miasto czy daleko od domu? :) Interesująca ta wzmożona coroczna aktywność ciemniaka i szukanie batów na WOŚP. Nie łatwiej Ci powklejać hejty z zeszłego roku? Popatrz pan na własne KKK podwórko.
czyli przyznajesz, że pan Jurek mijał się z prawdą twierdząc, że artyści nie biorą ani grosza za swoje występy ? ciekawe ... rozumiem, że jesteś dobrze poinformowany ?
Może nie tyle poinformowany co raczej kolejny wyznawca religii owsiakowej.
problem w tym, że nie wszyscy ...
Jeden z szefów lokalnych sztabów WOSP już zadeklarował, że to jego ostatnia zbiórka - komentarz użytkownika Dixon z 2015-01-04 20:36:
"W związku z tym, że prośbę o powołanie sztabu wysłaliśmy już na początku listopada, ten finał jeszcze zorganizujemy. Ale to będzie ostatni finał, więcej już "grać" w tym cyrku nie będę":
http://kontrowersje.net/co_jerzy_owsiak_i_lidia_nied_wiedzka_owsiak_sami_sobie_podpisuj_i_wyp_acaj