Z którym fragmentem uzasadnienie sądu, bo chyba jakieś inne czytałem?
to możliwe że czytając jedynie fragmenty uzasadnienia - nie uchwyciłeś sensu.
przeczytaj CAŁE uzasadnienie, wtedy zrozumiesz.
Czytałem całe i dlatego pytam, z którym jego fragmentem. Fragmenty składają się na całość - to tak, gdybyś nie wiedział.
Czy w tym uzasadnieniu pisze coś o winie Owsiaka? Ekspertem nie jestem, ale zwykle sąd pisze je tak, by nie było żadnych wątpliwości co i jak.
No właśnie nie ma nic takiego. Niektórzy jak słyszą "sąd", to od razu myślą "wina i kara" nie zgłębiając szczegółów. Dla KK i wyznawców takie zamieszanie to wiatr w żagle. Widać to po skrajnie prawicowych mediach - węszą, węszą i nic. A ile przy tym smrodu narobią... Ostatnio Fronda wyklęła Wodeckiego.
Interesujące, że WOŚP popiera Kaczyński:
http://jaroslawkaczynski.info/foto/artykul/a,301
Ale posłowie PIS zwalczają ją co roku:
tym razem sąd również napisał wszystko jasno: potwierdził, że MatkaKurka opierał się na faktach , został skazany tylko za to, że nazwał Owsiaka hieną cmentarną.
Skoro były to fakty to gdzie oskarżenie????????
napisał, że opierał się na faktach w swoich analizach, czyli na ogólnie dostępnych i prawdziwych danych. macierewicz i lasek też opierali się na tych samych prawdziwych faktach w swoich analizach a wnioski wysnuli jakby zupełnie odmienne...
Podobnie jak ze zwolennikami różnych opcji politycznych. Każdy czyta czy widzi to samo a wyciąga zupełnie inne związki. Nie zauważyłaś jeszcze tego?
ja na tacę księdzu nie daję, ale na Orkiestrę dam jak co roku, ten sprzęt ratował życie mojemu dziecku w Kielcach 11 lat temu, tego się nie zapomina ze szpitala, pompy infuzyjne, respirator, wszystko od WOŚP.W Krakowie zabiegi- to samo-sprzęt medyczny od WOŚP, no ludzie, czy to nie powinno państwo w którym żyjemy zapewniać?Widziałam jak na porodówce przyjechała erka z Kielc po noworodka ,który ważył kilogram, oczywiście z WOŚP wielki inkubator wjechał na salę po tę kruszynkę,nie wiem jakie dalsze losy.
Ale kto nie doznał tego, to nie zrozumie.
Jeśli liczylibyśmy na taki sprzęt od NFZ, pewnie płakalibyśmy nad grobami.
"czy to nie powinno państwo w którym żyjemy zapewniać?"
tak - z tym się zgadzamy wszyscy. po to w końcu płacimy (niemałe) podatki
dokładnie, należy zlikwidować i zakazać wszelką działalność dobroczynną, w końcu to państwo ma wszystko załatwić.
Muzyk o kasie za występy na WOŚP: Wersja Owsiaka bardzo, ale to bardzo, mija się z prawdą
Tomasz Lipiński, znany muzyk rockowy nie zagra podczas tegorocznego finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Dlaczego? Ma dość dwuznaczności przy płaceniu gaży za występ u Jurka Owsiaka. „Ktoś, kto dysponuje takim kapitałem społecznego zaufania, przekładającym się na realny kapitał finansowy, nie powinien mijać się z prawdą nawet o milimetr. Bo co to jest??? Kłamstwa usprawiedliwione słuszną sprawą?” – pisze muzyk.
Mają dość sponsorowania Owsiaka? Kolejne miasta tną wydatki na finał WOŚP
http://niezalezna.pl/62811-maja-dosc-sponsorowania-owsiaka-kolejne-miasta-tna-wydatki-na-final-wosp
Spokojnie, kościół też bierze się powoli za rozliczenia:
Ja i tak będę pomagała na miarę swoich możliwości, i będę namawiała innych do takiej pomocy.
Ja osobiście jestem bardzo wdzięczna, bo to dzięki pomocy WOSP i zakupionemu sprzetowi moje dziecko ma się obecnie bardzo dobrze.Cały sprzęt dookoła mojego dziecka pochodził z WOSP od łóżeczka po pompy monitory itp.
Pomoc dla służby zdrowia jest ogromna,
Będę wdzięczna do końca życia.
I bardzo dobrze, że ten sprzęt się tam znalazł. Tylko, że:
1. Ten sprzęt powinien być zakupiony z naszych podatków przez Ministerstwo Zdrowia - za co ich więc utrzymujemy skoro nie spełniają swoich funkcji i musi je zastępować WOŚP?
2. Ile jeszcze więcej można by zakupić przeróżnego sprzętu, gdyby środki przekazywane przez darczyńców nie znikałyby u "pośredników"? Czy, aby pomóc swojemu szpitalowi jest potrzebna Pani do tego WOŚP? Sama takiej pomocy Pani, ani wszyscy inni, którzy uczestniczą w WOŚP nie mogą swoich darów przekazywać bezpośrednio do szpitali, w których się leczą?
3. Ile sprzętu mogłyby zakupić samorządy, które zamiast przekazywać fundusze na działanie służby zdrowia na ich terenie wydają je na organizowanie tej jednodniowej imprezy?
Nie komplikujmy sobie życie i "nie drapmy się prawą ręką po lewym uchu" jak to mawiają w pewnej audycji nadawanej co tydzień z programie pierwszym polskiego radia.