Do wszystkich sponsorów WOŚP, do wszystkich sztabów, do wszystkich miast, gmin, powiatów, urzędów wojewódzkich i marszałkowskich poszła IMIENNA korespondencja z konkretnymi informacjami i pytaniami. W najbliższym czasie pójdą kolejne IMIENNE pisma do odpowiednich instytucji, które będą się zajmowały dotychczasowymi biznesami i najnowszą „Jasną Sprawą” Jerzego Owsiaka powstałą zaraz po likwidacji „Mrówki Całej”. I nic ci nie pomogą, panie Owsiak, stare sztuczki na poziomie twojego resortowego ojca, które wyniosłeś z domu jako dziecko, a które do grobowej deski we krwi i umyśle zachowasz.
http://kontrowersje.net/j...dzkich_tragedii
Po 1989 roku w telewizji pojawia się nowa gwiazda - Jurek Owsiak
ze swoim zawołaniem „Róbta co chceta”. W 1993 roku odbywa się
pierwszy finał akcji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Owsiak
z dnia na dzień staje się celebrytą. Nikt nie wie wówczas, że jego
ojciec - Zbigniew - był pułkownikiem Milicji Obywatelskiej. Jak
wynika z archiwów IPN, do pracy w milicji zgłosił się on w 1945 roku
mając 19 lat. Jak podał - z zamiłowania23.
W 1946 roku Zbigniew Owsiak miał już opinię aktywnego
działacza partyjnego przychylnie nastawionego do Rządu Jedności
Narodowej i Związku Sowieckiego. W opinii służbowej z 1947 roku
przełożeni podkreślali, że „w dużej mierze przyczynił się do rozbicia
PSL w gminie Mierzeszyn”. Piastował też w tym czasie m.in. stanowisko
zastępcy komendanta posterunku ds. polityczno-wychowawczych.
W napisanych przez siebie życiorysach Zbigniew Owsiak podkreślał
swój negatywny stosunek do kleru. Uważał go za „szkodnika
państwa demokratycznego”. Chwalony był za wykłady w Ośrodku
Szkoleniowym ZOMO.
powyzszy cytat z:
Resortowe dzieci. Media – książka napisana przez troje dziennikarzy: Dorotę Kanię, Jerzego Targalskiego i Macieja Marosza, wydana przez Wydawnictwo Fronda 12 grudnia 2013 roku w Warszawie.
http://pl.wikipedia.org/w...e_dzieci._Media
Nie rozumiem, jakie znaczenie ma kto był ojcem Owsiaka, ważne że on sam czyni dobro.
czym skorupka za młodu nasiąknie ty na starość...
Ma szanowny panie ,ojciec był u władzy. Czy mógł się wybić w tym czasie inny nie sprawdzony człowiek ,mało tego trafiający slangiem młodzieżowym "Róbta co Chceta"prowadzony za rękę przez wysoko postawione osoby.
Czy człowiek z taką dykcją mógłby pracować w wolnych mediach-odpowiedzcie sobie sami?
Aaaa, czyli o zazdrość chodzi, że człowiek praktycznie znikąd a do tego jąkała zaszedł tak daleko, zrobił tak wiele ze swoim życiem, czyniąc dobro poza monopolem Kościoła? Owsiak jest dla was żywym i drażniącym dowodem, że nawet człowiek niespecjalnie religijny może czynić wolę Bożą na ziemii i być za to krzyżowany przez "mocno wierzących"? Tak jak Pilecki powiedział, że w obozie koncentracyjnym nie został tak sponiewierany jak przez komunistów, tak i Owsiak może śmiało powiedzieć, że za komuny nie był tak opluwany jak teraz przez praworządnych Polaków.
czarne psy zaczynają ujadać,ale karawana idzie dalej!
zalozyciel a moze napisz cos o swoim starym,kim byl za komuny dawaj nie wstydz sie
Odpuść sobie gościu tą propagandówkę. Orkiestra grała, gra i grać będzie do końca świata i o jeden dzień dłużej niezależnie od ujadania tych wszystkich dla których jest solą w prawym oku.
Założycielu wątku ! O co TOBIE CHODZI ? Napisałeś jak na boChatera przystało - anonimowo i czekasz teraz na odzew, czyli pochwały jaki z Ciebie patriota. Ja Ci radzę: nie pisz takich "mądrości", bo się moralnie pogrążyłeś. Nie jestem entuzjastą ani WOŚP ani fanem Pana Owsiaka, ale dyskredytowanie człowieka tylko z powodu rodziców ? Komuś może nie spodobać się Twoje pochodzenie i co wtedy ?
Wiesz że rodziny się nie wybiera .Na orkiestrę chcesz dajesz nie chcesz nie dajesz.
90-99 % ludzi biznesu to potomkowie PRL? tak czy nie?
dlaczego Owsiak nie chce przedstawić ksiąg finansowych nawet sądowi? coś jest na rzeczy.
a co cie obchodzi kto pisał? ważne, że prawdę!
Po pierwszej rozprawie publicznie oświadczyłem, że biorąc udział w procesie z prezesem Owsiakiem mam dwa zadania przed sobą: utrzymać proces w Złotoryi i wymóc na prezesie włączenie do akt sprawy szczegółowych sprawozdań z ksiąg rachunkowych WOŚP i Złotego Melona. Szanowni Państwo polecę klasyką – „panie prezesie melduję wykonanie zadania”. Meldunek składam na ręce prezesa Owsiaka, dla mnie przygoda sądowa z Owsiakiem w zasadzie się skończyła i jestem pewien, że skończył się prezes jakiego znaliśmy. Zapadł wyrok w sprawie, Złoty Melon i WOŚP ma zaprzestać biegania po stole, ma ściągnąć maskę konia, ma pozostawić poszukiwania pustego słoika i przekazać sądowi księgi rachunkowe. Sąd Rejonowy w Złotoryi jeśli miał jakiekolwiek złudzenia dotyczące intencji Owsiaka i mecenasa, to po przesłuchaniu świadka Owsiaka wątpliwości prysły. Dziękuję panie mecenasie, dziękuje panie prezesie, to było łatwiejsze niż strzał ze stanika koleżanki z podstawówki. Strzelaliście panowie? Na pewno, wszyscy bywamy łobuzami, nie ma co się wstydzić, cały wstyd dopiero przyjdzie wraz z dokumentacją, która zgodnie z życzeniem bojowego mecenasa będzie jawna. Włączenie rozliczeń do akt oznacza koniec kłamstw statystycznych płynących ze wszystkich stron: ministerialnych, fundacyjnych, medialnych. Tabelki, duperelki, serduszka, odchodzą do archiwum TVN i GW, na plan pierwszy wkracza „kasa misiu”. Nadchodzi czas twardej księgowości, każda faktura wystawiona WOŚP przez Złotego Melona i Mrówkę Całą stanie się dobrem publicznym, tyle dla ludzkości udało mi się zrobić, reszta mnie kompletnie nie obchodzi. Po pierwszych zdaniach da się wyciągnąć fałszywy wniosek, że Matka Kurka rżnie bohatera, kroi się na trybuna ludu. Nic podobnego, gwałtownie prostuję te beznadziejne skojarzenia, mój wkład był naprawdę minimalny, pokazałem jedynie fakty i zadałem parę konkretnych pytań, reszta to tylko i wyłącznie zasługa prezesa Owsiaka.
http://kontrowersje.net/4_lutego_sko_czy_si_jerzy_owsiak_proces_wygrany_i_jest_wyrok
to kto kłamie?
nie czepiaj sie owsiaka bo mu do piet nie dorastasz,zrob chociaz 10% tego co on,latwo kogos krytykowac jak samemu sie jest nikim,on pomaga a ze sam sobie moze troche wezmie to jest nic w porownaniu z tym co daje.
znaczy się: co daje ?
i "ile sobie weźmie" ?
Juras szykuje się do żniw. Telewizje już rozpoczęły kampanię.
Najbardziej obrzydliwe jest to ,że ten arcy arcy arcy arcy cwaniak wykorzystuje dzieci. Tego naprawdę trudno wybaczyć. No na fakt ,że znaczna część pieniędzy idzie na błoto 'woodstoku"/......naprawdę trzeba być szalonym by wpierać Jurasa. A i sam Juras co nieco uszczknie. A wszystko dzieje sie pod przykrywką dobroczynności. Wyposażanie szpitali w sprzęt jest KONSTYTUCYJNYM obowiązkiem państwa !!!!!! Nie cwaniaczków !!!!!! Idą żniwa jurasowe. Ilu po raz kolejnych da sie wkręcić medialnej bezpiece???