Oczywiście wojsko obowiązkowe dla mężczyzn wszystkich i większości kobiet. Trzeba nauczyć tych synusiów i córeczki życia. Znam chłopaka który kończy zawodówkę a matka go wozi do szkoły i plecak nosi.
Byłem w wojsku,odwaliłem całe dwa lata,ukończyłem Szkołę Podoficerską Służby Zasadniczej.
Służbę wojskową zakończyłem w stopniu starszego kaprala.Chciałem się jeszcze pobawić w wojsko,ale chyba już jestem za stary.Dzwoniłem do Sandomierza i rozmowa była typu może,a ja wiem.Dostałem tylko zieloną kartę mobilizacyjną.
Brać do woja przestaną ćpać
Moim zdaniem, nigdy nie będzie dobrym żołnierzem ten, który przepisami i nakazami będzie do służby wcielony.
Tu chodzi o zdobycie tzw. mięsa armatniego rzut na pierwszą linie do tego służy takie wojsko
a ja znam takiego co ma 55lat i mamusia sie o niego troszczy jak o 5 -cio latka ha ha ha brawo
Ja znam i 45latka na utrzymaniu mamy. W wojsku nie był bo się bał. Mama śniadanko, rowerem po zakupy, opłaca mu internet, ubezpieczenia samochodó... Żal patrzeć na kobicinę. A i pracy mu szuka ale wszędzie wg Niego za mało płacą.
Ja damno bo dawno ale 2 lata byłem. W ciągu 2 lat tylko 2 razy na urlopie i jakoś przeżyłem.Czego by młodzież maiła by nie odsłużyć chociaż 1 rok.
Typowe myslenie po polsku, skoro ja miałem źle to inni niech mają tak samo albo jeszcze lepiej jak będą mieć gorzej .
Szkolenie ok ale nie ma sensu by trawało dłużej jak 2-3 miesiące, powtórzone za jakiś czas w krótszej formie. Jednostki specjalne dla ochotników bo tam szkolenie tra dużo dłużej a po wyszkoleniu lepiej zatrzymać żołnierza na służbie a przynajmniej ich część.
Oczywiście że powinni powrócić pobór do wojska ,może nie 2 letni, ale 1 roczny. Co to za facet bez wojska? To dzieciuch z wielkim pyskiem i wymaganiami. Wojsko by go nauczyło dyscypliny,odpowiedniego podejścia do życia i obrony. Bez wojska to taki ciapa a nie chłop. Tam taki by pokazał co potrafi na mustrze i dyscyplinie.Wymiękł by zaraz. A teraz pewnie mocny w gębie i rękach.
Byłem w wojsku i wiem, że potrzebne bardzo dla dzisiejszych chłopczyków.
Do woja to niech maszerują #misiewicze
Do wojska to szli idioci bez szkoly. Teraz mlodziez sie szanuje.
Kazdy prawdziwy mężczyzna szedł nieszły tylko niedorajdy i łajzdy nieszły oraz zbrakowani