Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
              • Odp.: Do rodziców dzieci, które jako 6-cio latki poszły do szkoły

15:12 w liceum mam i w podstawówce. Pierwsze słyszę. Nigdy w żadnej szkole o tym nie słyszałam a mieszkaliśmy w dużym mieście, później na wsi a dziś w Ostrowcu.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

o co ta awantura? bo chyba niektórzy zazdroszczą tego że część dzieci idzie do pierwszej klasy bo nie wiem jak to już nazwać. To sprawa rodziców przecież i ich decyzja

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

A ja poślę swoją 6 letnią córkę od września do szkoły.Wystarczy że 4 lata spędziła w murach przedszkola.Dostała pozytywną opinię od Pani wychowawczyni oraz z Poradni pedagogiczno-psychologicznej,sama też chce już iść do szkoły. Martwi mnie tylko fakt, że w klasie 3/4 dzieci będzie 7 letnich a pozostałe to 6 latki.Czas pokaże czy dobrą decyzję podjąłem.

Gość_Kamil
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

To ty jeszcze w szkole nie byłeś a już dziecko posyłasz? Ile masz lat 18? 6latka 4lata w pzredszkolu... biedne dziecko....

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 80

Odp.: Do rodziców dzieci, które jako 6-cio latki poszły do szkoły

Dodam, że wychowawczyni zawsze wystawia pozytywnąopinię. U nas wystawiła chłopcu super opinię a chłopak w 4kl już był w ośrodku szkolno-wychowawczym. Niestety był lekko upośledzony i każdy to widział, no ale chodziło o subwencję. Dalej się nabierajcie na te opinie jak nie wiecie o co chodzi...

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 81

Posyłaj, przecież nikt Ci nie zabrania. Moje pójdzie po staremu, od siedmiu lat i nie widzę w tym nic złego. Ma dużo czasu na naukę i pracę.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 82

Nie martw się. U klasie mojego dziecka tak samo jest i 6 latki radzą sobie bardzo dobrze.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

A możesz coś więcej napisać jak Twoje dziecko radzi sobiew szkole?To prawda że te 6latki są emocjonalnie nie gotowe do nauki?a jak jest z zadawanymi pracami domowymi?czy materiał jest dostosowany do nauki tych najmodniejszych dzieci?a może polecisz mi jakieś książki by przygotować córkę do nauki w szkole?wiem że obecna 1klasa w szkole do której pójdzie córka pracuje na ćwiczeniachz wydawnictwa Wsbip.

Gość_Kamil
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 85

Ta, wysyłają 6 latków do szkół zeby szybciej do roboty poszły i odpracowały dziurę budżetową zrobioną przez PO i resztę.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

i co w tym złego? dobre studia teraz kosztują nawet 30 tysięcy za rok, a ile jest osób które tracą lata na poprawienie matury? ile można utrzymywać dziecko? myślę że dużo studentów marzy o tym żeby wreszcie odciążyć swoich rodziców

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gdybym mogła cofnąć czas, gdybym mogła znowu mieć 14 lat to NIGDY nie poszłabym do LO a potem na studia! To były zmarnowane lata życia i mój największy błąd w życiu. W tamtych czasach (jestem rocznik 1984) wszyscy namawiali, żeby iść na studia, bo być robolem jest be, robole są gorsi i dlatego rodzice dumni z dziecka, bo dziecko dobrze się uczy i pójdzie na studia, a po studiach pewna praca i dobre zarobki, rodzina jest dumna. Nie do pomyślenia było, żeby ktoś kto ma dobre stopnie poszedł do zawodówki. A teraz po latach strasznie żałuję, że nie poszłam do zawodówki, nie uczyłam się porządnie języków i od razu po skończonej szkole zawodowej wypieprzałabym z tego kraju do Niemiec, Holandii albo Norwegii z fachem w ręku! A tymczasem jestem bezrobotnym magistrem po uniwersytecie po kierunku ścisłym i nie mam pracy i coraz bardziej dochodzi do mnie, że te uczelnie są tylko i wyłącznie po to, żeby profesorkowie mieli pewny etat i niezłe pieniążki. A najbardziej liczą się plecy, których ja nie mam, nikt mi nie pomoże. I po co były te wszystkie lata nauki, po co to wszystko, zmarnowane najlepsze lata życia.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, jestem rocznik 73 i w czasach kiedy ja kończyłam podstawówkę i trzeba było podejmować decyzję o wyborze szkoły, też było nie do pomyślenia, żeby piątkowa uczennica poszła do zawodówki, zawodówki były pogardzane. Pamiętam jedną dziewczynę (piątkową), 2 lata starszą ode mnie jak postanowiła iść do zawodówki krawieckiej (i poszła, bo fascynowało ją szycie) i jakie to poruszenie wywołało wśród grona pedagogicznego, tygodniami namawiali ją żeby jednak wybrała liceum, nie zmieniła decyzji, więc potem wszyscy traktowali ją z takim leciutkim politowaniem, a ona skończyła krawiecką i po jakimś czasie pojechała do Niemiec i oczywiście jest dziś zasobną w kasę panią krawcową. Później po kilku latach podstawówkę zlikwidowali, a dwie nauczycielki z owego grona jeżdżą aktualnie do Niemiec żeby dorobić do swoich emerytur opiekując się starymi Niemcami...tak to się życie toczy, ale zawodówki bee..

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 89

Co to znaczy studiować? Uniwersytet nie zapewnia pracy. Jaki fach na dziewczyna po zawodowe? Fryzjer krawcowa? Faceci inną sprawą.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 90

Student jeżeli tylko ma kutemu chęci może bez problemu pracować i zarabiać całkiem spore pieniądze

Gość_as
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
    4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -