Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                • Odp.: Do rodziców dzieci, które jako 6-cio latki poszły do szkoły

Ja swojego nie poślę wcześniej do szkoły. Wcześniej ją skończy, wcześniej zacznie pracować, prze co dłużej, itd.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

A ją poslę. Szkoda czasu

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Czasu jest aż za wiele, nie ma się do czego śpieszyć. Moje nie pójdzie wcześniej.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

i bardzo dobrze, politycy, czyli fachowcy od brania kasy nie zrobili jednak wszystkim prania mózgu, wmawiając że to dla ich dobra hehe

Gość_nnn
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Chyba raczej niektórym zrobili niezłe pranie mózgu skoro wmówili, że ich dzieci są pod każdym względem gorsze od dzieci w wielu innych państwach świata, gdzie rodzice tak nie uważają i posłanie 6 latka do szkoły uważają za rzecz naturalną.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 42

Odp.: Do rodziców dzieci, które jako 6-cio latki poszły do szkoły

dla dobra nauczycieli, bo dzieci mało i po to aby szybko byli niewolnikami. mądrzy nie poślą na pewno. ci głupsi co sami szkół nie pokończyli poślą i będą dumni opowiadać jak to sobie nie radzi, ola BOGA.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No właśnie dlatego ja zostawiam.

Gość_Mia
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Rodzice 1klasistów którzy rozpoczęli naukę w I klasie czy nie żałujecie swojej decyzji o wcześniejszym posłaniu swojego dziecka do szkoły, jakie są Wasze opinie? Stoję przed takim dylematem i mam mętlik w głowie, a czasu jest coraz mnie.

Gość_Pola
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Wiem że jeśli zapiszę córkę do 1 klasy od września to klasa będzie łączona z przewagą dzieci 7 letnich.

Gość_Pola
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Z tego co wiem to do końca marca był czas

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 49

U nas w rodzinie nie było takich dylematów. Wszyscy zaczynaliśmy obowiązek szkolny po ukończeniu 7. roku życia. Niektórzy mieli po 7 lat i 8 miesięcy. Wszyscy zdążyliśmy się wykształcić. A niektórzy dość długo pracować do emerytury.

Poczytaj Pola na temat dojrzałości szkolnej w psychologii rozwojowej. Znajdziesz tam różne teorie.

Np. S. Szumana, Wilgockiej - Okoń, M. Przetacznikowej,

M. Kwiatkowskiej i innych. Jak zdobędziesz wiedzę na ten temat to sama podejmiesz stosowną decyzję.

Pozdrawiam :)

Gość_z Ostrowca
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Oficjalnie zapisy były do końca marca, ale tak naprawdę można dziecko zapisać jeszcze do końca sierpnia.

Gość_Pola
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Ja chciałabym zasięgnąć opinii rodziców pierwszoklasisów , przeczytać za i przeciw posłaniu 6 latka w mury szkoły. Ktoś podzieli się swoim doświadczeniem???

Gość_Pola
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 52

Ja wyślę w wieku 7 lat i smieszy mnie jak niektóre mamy szczycą się, ze ich dziecko jest tak mądre, że już w wieku 6 lat do szkoły idzie. Brawo, rok wcześniej skonczy szkołę, rok wcześniej zacznie pracować, co za czym idzie dłużej do emerytury.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Powtórze to jeszcze raz czy dzieci które na zachodzie idą w wieku 6lat są niby mądrzejsze czy bardziej wykształcone od naszych które zaczęły szkołę w wieku 7lat,nie sądze.Poza tym na swoim przykładzie jesli nie ma obowiązku to dajcie tym dzieciom troche dzieciństwa jeszcze,szkoła nie zając...

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

To przewrotnie a czy nasze są glupsze że tyle strachy przed nauką?

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

To nie chodzi o strach przed nauką.Z resztą napisałem że ja nie miałem wyboru i musiałem posłać.Gdybym takowy miał to bym nie posłał bo widze po dziecku że wolałoby się jeszcze bawić a nie siedzieć przy lekcjach.Czy tak trudno to zrozumieć.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Ja chciałabym zasięgnąć opinii rodziców pierwszoklasisów , przeczytać za i przeciw posłaniu 6 latka w mury szkoły. Ktoś podzieli się swoim doświadczeniem???Żałujecie że posłaliście o rok wcześniej swoje pociechy do 1klasy?

Gość_Pola
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
    4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    FHU MALPOL Halina Michalec
    Branża: Nieruchomości
    Dodaj firmę