Przyjazd papieża , dla mnie to jest zdrajca chrześcijaństwa , teraz potrzebny nam jest Papież Wojownik który krzyknie do młodzieży ,,nie dajmy się islamowi,, a nie będzie mówił o otwartych ramionach i niech wam gardła podrzynają .
Hahaha! Wpis miesiąca! Gratuluję, gościu z 10:20!
dodaj jeszcze ,żeby miał na czapce czerwoną radziecką gwiazdę a w ręku sierp i młot...oj sowieccy bajkopisarze ,co wam się jeszcze marzy?
Już mamy Prezesa Wojownika z kotem bojowym Alikiem i prezydentem za ordynansa, czas na Papieża Wojownika, który w imię Boga Miłosiernego będzie zagrzewał małoletnich głupoli do mordowania islamistów (a jak się skończą, zabierzemy się za żydów i odbijemy Ziemię Świętą). Boże, i tacy ludzie mają prawa wyborcze...
Szalom Alejhem @Gościu z wczoraj 11:05,
Do pierwszego przecinka można z Twego wPiSu coś zakumać, ale z ‘małoletnimi głupolami’ i 'odbijaniem Ziemi Świętej' (a nie: polskiej) i to o co chodzi (że nie wspomnę o 'prawach wyborczych' – bo tu taki wtręt, to ni w pięć, ni w sto dwadzieścia)?
Gorilla
Czytaj kilka postów wyżej, ten o "papieżu-zdrajcy".
A może to ty powinieneś być Papieżem, ale numer:)
Z czym masz problem - z wydatkami podatników czy zyskami dostojników?
To wielki zaszczyt dla naszego kraju że mamy możliwość organizowania światowych Dni Młodzieży.Normalna sprawa że są koszty.My Polacy jesteśmy dumni z tego powodu ,obchody te zapoczątkował nasz wielki i święty człowiek Jan Paweł II.Mamy powód do wielkiej radości a nie smutku.
Fajnie że jesteś Felix
Niby tak gardza kosciolem ale jak ktos z rodziny umrze to leca do klechy o pogrzeb. Dziwne
Rozróżnijmy kilka spraw.Na stosunek ludzi do kościoła ma wpływ zachowanie księży i biskupów. Jeżeli ktoś poucza w czasie kazania, czy w konfesjonale jak ja mam żyć, co mam robić itp aby zasłużyć na tzw. życie wieczne, to chciałaby te słowa słyszeć z ust osoby , z której życia mogę wziąć przykład. I to tylko o to chodzi. Bo inaczej jak się do tego odnieść?Jak ja mówię dziecku nie kłam, nie oszukuj, a za chwilę zrobię to sama to jakim jestem autorytetem?
I z nimi jest tak samo. Sami wystawiają sobie świadectwo i dlatego ludzie się odwracają, bo jakoś nie widzą potwierdzenia słów z kazań w życiu biskupów. Przepych, bogactwo, pogarda dla ludzi, to wielu z nich cechuje. Nie mówię, że wszystkich, ale wielu. Dlatego solą w oku jest papież, który nie chciał mieszkać w wielkim apartamencie,nosić zbyt bogatego stroju czy jeździć limuzyną,nie podoba mu się również "cennik" za posługi.
Nikt nie neguje, że to świetna impreza, ale warto byłoby zapytać miasto, czy je na nią stać, ewentualnie partycypować w kosztach... Za tę fortunę możnaby rozwiązać wiele problemów miasta, które już teraz jest niewiarygodnie zadłużone. Nie rozumiem też dlaczego miasto ma płacić za kościelne spotkanie.
Miasta nigdy nie będzie stać, ale warto popatrzeć , jak się młodzież szykuje - ile entuzjazmu , ile fajnych , dobrych inicjatyw. a wy tylko o kasie, której tak czy owak zawsze na coś waŻNEGO BRAKOWAŁO. jEŻELI NIE DOJDZIE DO SPOTKANIA MŁODYCH TO KRAKÓW STANIE SIĘ BOGATSZY? NIE ROZŚMIESZAJ :)
120 milionów to by była najdroższa impreza w historii miasta. Jak nie dojdzie, to Kraków nie zbankrutuje. Poza tym przyzwoitość wymaga, by kościół dołożył się do organizacji albo chociaż powiadomił o zamiarze przeprowadzenia dni młodzieży z odpowiednim wyprzedzeniem
120 milionów czy 120 miliardów, co za różnica - ważne, ze impreza zacna.
Nie wiem czy wiesz, ale będzie tam obecny też papież: ten sam, którego wyborcy PIS nienawidzą za "sprzyjanie islamistom" i "namawianie do bratania się z nimi". Co gorsza, to już kolejny papież twierdzący, że nie można być jednocześnie antysemitą i chrześcijaninem... Przecież on może mieć gorszący wpływ na młodzież! Liczę, że władze PIS ocenzurują jego wypowiedzi. Liczę, że papież prześle im swoje przemówienia do akceptacji.
Wg mnie kościół organizuje to kościół powinien sponsorować, a nie na krzywego wiecznie, wszystko na daj!