Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dni młodzieży w Krakowie: 120 milionów złotych z budżetu miasta. 3 miliony na same toalety…

Ilość postów: 67 | Odsłon: 5328 | Najnowszy post
  • Dni młodzieży w Krakowie: 120 milionów złotych z budżetu miasta. 3 miliony na same toalety…

Kraków dopłaci do Światowych Dni Młodzieży. "Nie dano nam wyboru, ale liczymy, że rząd nam pomoże"

Milion będzie kosztowała dekoracja Krakowa na przyjazd papieża, przygotowanie i udostępnienie noclegów dla pielgrzymów, które będą udostępnione Kościołowi bezpłatnie, będzie kosztowało Kraków 6,5 miliona złotych. 3 200 000 ma kosztować przygotowanie Błoni, gdzie odbędą się msze i spotkania z pielgrzymami, o 200 tysięcy złotych mniej ma wynieść budowa i wdrażanie systemu informacyjnego. – Oczywiście Kościół nie zapłaci za to ani grosza

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Dni młodzieży w Krakowie: 120 milionów złotych z budżetu miasta. 3 miliony na same toalety…

No właśnie- a dlaczego nie zapłaci? Skoro chce , żeby to zorganizować w Krakowie, to niech buli za wszystko. Tylko nie wiem, czy w kontekście obecnych wydarzeń we Francji taki spęd masy młodych ludzi jest bezpieczny. Ja bym się bała wysłać dziecko.

Gość_Kasandra66
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Dni młodzieży w Krakowie: 120 milionów złotych z budżetu miasta. 3 miliony na same toalety…

Co najciekawsze, Kraków został postawiony przed faktem dokonanym ("będzie u was impreza"), zwykle na takie imprezy trzeba otrzymać zezwolenie miasta, zasada ta nie dotyczy oczywiście kościoła. 120 milionów. Tyle, co WOŚP zbiera przez 2 lata. A to Owsiakowi wypominano, że przecież miasta musiały wysyłać policję jak były koncerty, a te pieniądze można było znacznie lepiej wydać...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wszystko Wam przeszkadza, naprawdę wszystko. Nie rozumiem takich ludzi. Może i będą jakieś wydatki ale za to oczy całego świata będą w tych dniach zwrócone na Kraków, nie mówiąc już o tym, ile tamtejsi przedsiębiorcy zarobią przy tej okazji, gospodarka na tym zyska. Jakoś jak było organizowane Euro nikomu to nie przeszkadzało.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

"oczy całego świata będą w tych dniach zwrócone na Kraków" - to na pewno, między innymi oczy islamskich terrorystów. W przypadku euro większość wydatków to była infrastruktura, która została, ale sami przedsiębiorcy zyskali niewiele w porównaniu z wydatkami miasta. Co zostanie po 3 milionach złotych wydanych na przenośne toalety? Mówimy tu o ogromnych kwotach i totalnym lekceważeniu dla miasta, które nie zostało nawet poproszone o zgode na organizację imprezy i musi teraz prosić o wsparcie finansowe, bo samo nie wydoli (w referendum zrezygnowało z organizacji igrzysk - z przyczyn finansowych). Miasto zdycha od smogu, ale ważniejsza jest kolejna impreza za 120 baniek.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

powiadasz że za toalety zapłacimy 3 miliony ?

no nie rozśmieszaj powaznych ludzi :)

Za czasów PO na toaletę koło Stadionu Narodowego poszło ... 5 milionów.

http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/toaleta-za-5-mln-zlotych-w-warszawie-powstala-tuz-nad-wisla,2080682,artgal,t,id,tm.html

ach.... zapomniałem. Koło stadionu to była toaleta 'namiarę naszych ambicji"

niezła beka :)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Te 3 miliony to wyliczenia szacownego Kościoła, nie moje.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45

Odp.: Dni młodzieży w Krakowie: 120 milionów złotych z budżetu miasta. 3 miliony na same toalety…

Zapomniałeś, że ta toaleta tam zostanie. Te 3 miliony to tylko na wynajem toalet przenośnych. Teraz napisz, że to nie przeszkadza, bo pielgrzymi zostawią wysokowartościowy nawóz, który posłuży do nawożenia błoni przez najbliższe lata.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 44

Odp.: Dni młodzieży w Krakowie: 120 milionów złotych z budżetu miasta. 3 miliony na same toalety…

A mi to nie przeszkadza, co mi tam 120 milionów, może być nawet 200 mln byle było zdrowie, jak widziałem kiedyś a teraz to kiedyś było lepsze nawet jak pieniędzy nie było i też były miliony i te miliony się wydawało . ZNowu zmiana pieniądza na miliony no problem niektórzy z nas ciągle przeliczają na miliony i tysiące...

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Kasandra66 Ty nie musisz wysyłać. Nikt Ci nie każe. Tobie wszystko przeszkadza co związane z Kościołem. Ciekawe tylko jak pochowałaś bliską Ci osobę. Po świecku? Hipokrytka jesteś i tyle.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Na pewno nie za darmo. Co ma pochówek wspólnego z Dniami Młodzieży organizowanymi z naszym podatków? I od kiedy krytykowanie nadużyć kościoła = krytykowanie samego kościoła i wiary? To w takim razie powinni byli wypuścić np. Wesołowskiego, bo oskarżanie go to zwalczanie kościoła.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Czemu Wam tak przeszkadza ta impreza? Czyżby dlatego, że ukaże ona jak wiele młodych ludzi związanych jest z wiarą i Kościołem. To tak kole w oczka? Bardzo dobrze, niech kole.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

W którym miejscu piszę, że przeszkadza mi impreza? Przeszkadza mi fakt, że nie została zgłoszona do rozpatrzenia, jak wszystkie inne imprezy masowe, a do tego cały koszt organizacji przerzuczono, bez zapowiedzi, bez konsultacji, na miasto.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Sami zobaczcie , że taki spęd ludzi w jednym miejscu to gratka dla terrorystów. A co do kwoty, to takie 120 mln to zapewne pryszcz dla kościoła polskiego, patrząc na to jakimi brykami się rozbijają hierarchowie i w jakich rezydencjach mieszkają. Nie zaszkodziłoby im wziąć przykładu z papieża. Od razu kasa by się znalazła. A miasto musi wziąć kredyt albo przesunąć część środków, tak to niestety działa.

Nie przeszkadza mi wszystko w kościele, tylko to rozpasanie.

Bliską osobę pochowałam normalnie, bo taka był wola jego i rodziny.

Nie jestem hipokrytką, ale klapek na oczach jak co niektórzy też nie mam. Poczytaj sobie "NIE",czy inne tego typu gazety. Jakoś nie mają procesów o zniesławienie. A dlaczego? Bo piszą PRAWDĘ.

Kasandra66
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 74

Wielka euroentuzjastka nagle dostrzegła wydarzenia we Francji... Popierasz przyjmowanie imigrantów ale dzieci bała byś się posłać na Światowe Dni Młodzieży, bo jeszcze się jakiś imigrant wysadzi... :D Lewacka logika... :)

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Szacuje się, że na ŚDM do Krakowa przyjedzie 2,5mln pielgrzymów. Koszt tygodniowego pobytu w Krakowie to 700zł, sam "bilet" na błonia 200zł. Licząc średnio, że co drugi pielgrzym przyjedzie na tydzień a co drugi tylko na spotkanie z Papierzem, zapłacą ok 1.125.000.000zł... Z tego nie pokrywa się tych wszystkich kosztów? To na co jest ta opłata?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Koszty poniosą podatnicy, zyskami podzielą się dostojnicy

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Głupoty piszesz gościu 05:08. Bawią mnie wpisy ludzi, którzy nie wiedzą nic na dany temat a próbują strugać ekspertów.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
15 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe
Dodaj firmę