To że masz wszystkie soboty wolne to wcale nie znaczy że ci się wolne nie należy.Pracodawca powinien dać ci dzień wolny bo tak stanowi prawo.
marvin ale wolna własnie należy się tym, którzy mają wolne soboty a nie tym, któzy pracują. Nie udawaj, ze wiesz o czym piszesz, bo nie masz widzę pojęcia.
Gościu 20:42 jeśli wszystkie soboty masz wolne to za 1 listopada powinieneś dostać wolny dzień w innym terminie. Jeśli nie dostałeś, to znaczy, że pracodawca Cię oszukuje.
Ten dzień wolny za święto przypadające w sobotę mógł tylko urzednik wymyśleć i potwierdzić to w trybunale ale czemu się dziwić czy ma 176 godzin czy 144 jak w tym miesiącu jego pensja jest taka sama,co innego pracownik który ma zapłacone za godzinę pracy.
Nie płaczcie biorąc wypłatę na świętam,że jest dziwnie niska wszak odpoczeliście i wypoczęci lepiej spędzicie radosne święta.
Bardzo wielu pracowników w Ostrowcu jeżeli nie będą mieli nadgodzin zostanie dopłacone do min pensji,duża grupa jeżeli będzie miała nadgodziny to ich niezauważy jeszcze inni jak zachorują wezmą tyle ile wypracują bez dopłaty.
Wolne za dzień wolny od pracy to chyba tylko w tym kraju jest możliwe.
Jeżeli ktoś był w pracy 10 listopada to należy mu się dzień wolny do odebrania i dyrektor,szef nie może odmówić bo grozi mu kara . Ludzie nie dajcie się tylko domagajcie się tego,co wam się należy.
10 listopada nie ma żadnego święta.To normalny dzień roboczy. Chyba że miałeś na myśli 11 listopada.
Akurat 10 listopada nic do tego nie ma. Wolne było za 1 listopada a odebrać można w dowolnym terminie tego samego miesiąca tak, aby bilans godzin się zgadzał. Człowieku, dziwne masz podejście do życia. Ja nie jestem urzędnikiem a dzień wolny odebrałem z radością. Nie samą pracą człowiek żyje.
a do kogo masz pretensje?? do nas biednych pracowników, jeśli jest coś ustalone to żądajmy tego, tak samo jak tego aby nie dać się wyzyskiwać, tylko na własne życzenie dajemy sie poniżać...