Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 60

Odp.: Dlaczego szykuję się na wojnę z PiS?

@Bogus odnośnie PiSu to oczywiście na nich nie zagłosuje(jestem zwolennikiem liberalnych rozwiązań, ale narazie nie ma takiej partii mogącej objąć władzę), ale to co piszesz to powtarzana propaganda, która nie porusza faktów. Po pierwsze porównaj sobie dwa lata rządów PiS i PO pod względem faktycznych dokonań, a potem sobie jeszcze przypomnij że PO rządzi z PSLem, a nie z Samoobroną czy LPRem.

Po drugie, nie wiem czy słyszałeś że rząd PO błędnie oszacował budżet i braknie w nim 24 miliardów!!! Po tych wszystkich podwyżkach podatków, wieku emerytalnego, długu jaki zaciągają na swoich obywateli, Ty nadal karmisz się nowinkami na temat PiSu, który już od 6 lat nie rządzi, ale propaganda dalej mydli oczy takim jak Ty.

Szkoda mi takich ludzi, którzy są tak łatwowierni i to przez takich wyborców PO robi co chce prowadząc kraj do bankructwa i totalnego załamania gospodarczego. I dodam jeszcze tylko że każda partia która przejmie władze, będzie miała marne szanse żeby wyprowadzić ten kraj na prostą po tym jaką ruinę zrobiła PO.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Dlaczego szykuję się na wojnę z PiS?

Pisiory to marionetki Watykanu. :D

Miejscowa
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 62

kłamstwa ciągle powtarzane przez wielu ludzi uważane są za prawdę. Tak właśnie działa PiS. Ciągle powtarzają kłamstwa i oszczerstwa. Wracając do koalicji PiS, Samoobrona, LPR. Ciekawe dlaczego nikt nie chciał z nimi razem rządzić. PiS wtedy szło do wyborów z hasłami koalicji z PO, nigdy nie będzie koalicji z LPR i Samoobroną. Jak brat zostanie prezydentem to ja (czyli Jarosław K. )nie będę premierem. Później były tylko kłótnie. Teraz pan J.K. dziękuje Rydzykowi że został prezesem. PiS to chora sekta. Ale przecież każdy ma prawo do swojego zdania. Nikt mnie nie przekona, że pisuary to lepsze zło. Całe szczęście, że nawet jak wygrają wybory to i tak nie bedą rządzić. Bo przecież nie ma już LPRu i Samoobrony. Jeszcze jedno PiS nie wyprowadzi nikogo i nic na prostą. Tylko co potrafią to skłócić naród.

Bogus
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 63

Dlaczego tak bardzo angażujesz się w promowanie PIS-u?. Naprawdę wierzysz, że ta partia jest lekiem na całe zło gospodarcze? Średnio interesuję się polityką, ale wiem że obie główne partie nie są idealne. PIS to partia kłótników - wszędzie gdzieś widzi afery i wykorzystuje religię w płytki sposób do zdobycia wyborców, natomiast PO to partia kolesi i załatwiania ciepłych posadek na taką skalę, że gospodarka pewnie tego nie wytrzyma (bo proporcje gospodarki wolnorynkowej do poziomu biurokracji są mocno przesadzone). Ale ja nie mam pewności czy PIS jest coś w stanie zmienić.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Gość z 23:15 przeczytałeś mój wpis dokładnie? Czy ja zachęcam kogokolwiek żeby głosował na PiS? Czy nie zauważyłeś całościowego kontekstu, aby ludzie wreszcie zaczęli patrzeć na dokonania, a nie na to co mówią w TV. A zamiast trąbić o zaginionych 24 miliardach to Wy roztrząsacie domysły i piszecie scenariusze co się stanie jak do władzy dojdzie PiS.

Dodatkowo irytuje mnie wpisywanie postów i powtarzanie tych samych sloganów. Zainteresujcie się konkretnymi dokonaniami, a nie tym z kim się pokłócił Kaczyński. Porównajcie sobie wzrost gospodarczy, zobaczcie kto podniósł podatki, a kto obniżał. Przypomnijcie sobie kiedy było najmniejsze bezrobocie w ostatnich latach i tym się kierujcie, a nie pierdołami, którymi Was karmią, żeby zasłonić faktyczne problemy. Dla mnie politycy mogą się kłócić, ale niech robią swoje, a nie tylko dobrą minę do kamery, jak to robi obecny rząd przez ostatnie 6 lat.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Podobno dla uczczenia 22 Lipca ustawiono nowe Toj Toje ,jako mieszkania dla tych, co socjalizm obalili :D

Oto dzis swiateczny dzien.Kto to jeszcze pamieta ?

Wszystkiego najlepszego moi Kochani Wspolbracia Polacy!

Normalni ;)

Gdy Prezes dojdzie do wladzy,a Watykan oficjalnie zawladnie moja Ojczyzna,zostane Zolnierzem Wykletym i dzielnie bede walczyla z okupantem. Jako pierwszy meczennik V RP, bede miala takze podstawy do azylu w Rosjii.....Moze kiedys rodacy pomnik mi wystawia :D

martik
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

http://forum.nie.com.pl/showthread.php?p=965687.Wymyśl coś od siebie martik

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

A cóż można oczekiwać od wyznawczyni urbana.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 75

Wpis z wczoraj, 16:32 - typowy (współczesny) semicki bełkot.

Gość_Gorilla
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

@Gorilla - ups! Semicki bełkot? To już jest podział na bełkot i bełkot semicki?

Jakie są objawy semickiego bełkotu? Jakaś inna składnia może? Albo jakieś ukryte przesłanie?

A jakie są objawy paranoi?

Gość_Tomm
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

@Tomm, w bełkocie, jako zaburzeniu mowy, jak wiadomo mamy do czynienia z niemożnością prawidłowego wymawiania dźwięków (FORMA). Tak więc, co do zasady, nie ma to nic wspólnego z przebiegłym ukrywaniem przesłania wypowiedzi (TREŚĆ).

W przypadku bełkotu semickiego, co do zasady, jest odwrotnie, przy czym tutaj ew. reranie nie jest zaburzeniem mowy, a raczej przywarą genetyczną. Inna „składnia” bełkotu semickiego to: sarkastycznie i z przebiegłym ukrywaniem przesłania wypowiedzi właśnie (TREŚCIWIE) dokopać gojowi, ale za to w eleganckiej FORMIE, tj. zwykle czystą polszczyzną, pseudo dowcipnie, tak ponoć po europejsku. Po takim konceptualnym zabiegu, u zdezorientowanego goja mogą wystąpić objawy paranoi.

Gość_Gorilla
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

@Gorilla - obawiam się, że objawy paranoi już wystąpiły u ciebie. Powinieneś coś z tym zrobić, może nie wszystko jeszcze stracone... Mój wuj, jak nadużywał alkoholu, widział białe myszki. Nie wiem, czego ty nadużywasz, skoro wszędzie widzisz Żydów. Pijesz? Wdychasz? Wstrzykujesz?

Już nawet uformowałeś definicję "bełkotu semickiego"... Ciekaw jestem, na jakich badaniach tę definicję oparłeś? Wydawać by się mogło, że musiałeś przebadać jakąś reprezentatywną grupę Żydów za pomocą ogólnie przyjętych metod badawczych, aby móc dojść do swoich wniosków. Czy możesz się podzielić jakimiś szczegółami tych badań?

Gość_Tomm
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

@Tomm, po czym sądzisz, że wszędzie widzę Żydów? Paranoicznie "widzisz" więcej, niż ja sam. Również „definicję” bełkotu semickiego NIE „Już nawet uformowałem”, tylko ad hoc „wyrzeźbiłem” w celu zaspokojenia Twej ciekawości. Skądinąd Polska jest osobniczym krajem, szaleje tu „antysemityzm” i „faszyzm”, tylko ludności żydowskiej lub pochodzenia żydowskiego jak na lekarstwo, ni widu ni słychu - nieprawdaż?

Gość_Gorilla
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

@Gorilla - o tym, że wszędzie widzisz Żydów wnoszę po twoich wypowiedziach. Choćby po tym wątku. Biednemu Martikowi, który jest poczciwym, swojskim bolszewikiem, przypisałeś semicki bełkot. Czy przyszłoby to do głowy człowiekowi, który z powodu Żydów nie ma żadnych obsesji?

Tym bardziej, że w chwilę później wyraźnie semickość bełkotu powiązałeś z pochodzeniem (przywara genetyczna) i podzieliłeś ludność względem pochodzenia na semitów (w domyśle - tych złych, bo bełkoczących w celu wprowadzenia w błąd) i gojów (w domyśle - tych dobrych, wprowadzanych w paranoję przez złych semitów).

Co do "szalejącego antysemityzmu" -odpowiem dość popularną anegdotą: Kiedyś w Nowym Jorku gościła radziecka orkiestra symfoniczna i jej dyrygent oznajmił swemu amerykańskiemu koledze: „U nas nie ma antysemityzmu. W mojej orkiestrze jest 20 Żydów. A ilu jest w waszej?”. Odpowiedź brzmiała "Nie wiem".

Rozumiesz?

Różnica jest taka, że ja, żeby ocenić wartość wypowiedzi nie zaglądam rozmówcy do rozporka, żeby stwierdzić, czy gada głupoty, czy też uprawia "brednie semickie". Nie interesuje mnie, czy ktoś jest Żydem, Niemcem, Czechem czy Wietnamczykiem, tylko czy gada mądrze, czy głupio. Dla niektórych "głupio" oznacza "semicko" - i to już jest, panie, antysemityzm. Przypisywanie indywidualnych cech negatywnych całemu narodowi. Do tego akurat nie potrzeba wcale, by naród ten występował licznie.

Gość_Tomm
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Wyjaśnienie prymitywnego antysemityzmu:

Kto to jest antysemita w wykonaniu Polskim.Faszyści ,że ktoś jest żydem poznawali ludzi po obrzezaniu,specyficznej budowie oczów(powieka Semicka przynależna tylko do Zydów lub dla osobnikow spokrewnionych z tym narodem w naszym klimacie) wyraznym przedstawicielem bardzo ładnej powieki semickiej była Kalina Jędrusik lub pani senator Grześkowiak,charekterystyczny wygład,haczykowaty nos,ciemna oprawa oczu,ciemne i brązowe włosy na ogol kręcone.Tak wyglądał Zyd w Polsce.A wybitnymi antysemitami,są ludzi właśnie z domieszką tych cech sa to przeważnie osobnicy którzy odstąpili od Judaizmu 3-4pokolenia temu.

Dlaczego byli Żydzi ,ktorzy przejeli chrześcijaństwo lub ateizm,stają się antysemitami.

Być może należy ten problem rozwiązać naukowo,bo problem jest W Polsce Żydow nie ma a

kwitnie antysemityzm.Być może,przechrzty muszą być wdzieczni narodowi Żydowskiemu,że

stali się chrzecijanami i w dowod wdzięczności nadal podkreślaą antyżydowstwo wobec

całego narodu ,aby utrzymać mit że spoleczeństwa innej kultury,wiary chce ich zniszczyć

wyeliminować(żyd wieczny tułacz).Tak napędza się prywmitywny antysemityzm bez żydów w

Polsce.Problem stosunkow polsko-Zydowskich istnieje.Czy zostanie rozwiązany za naszego

życia.Fakty w stosunkach polsko-żydowskich.Przyjeliśmy ich jak braci,gdy cala Europa

dokonywala pogromów żydów.Początkowo obie kultury rozwijaly się przyjacielsko,choć żydzi

nigdy nie chcieli się asymilować z naszym spoleczeństwem.Ich gminy to bastion wiary,dopoki

stanowili,egzotyczną nacje w wielokulturowej Rzeczypospolitej,to ich znaczenie bylo znikome.

Rozwoj manufaktur,kult pieniądza,zmienil podejscie zydów do Polakow.Gdy niszczyl nas potop

Szwedzki ,wojny z niewiernymi na kresach wschodnich,powstanie Chmielnickiego,słynne Liber

Veto,wzrost znaczenia możnowładztwa.Efekt takich dziejow to rozwoj kultury żydowskiej na

naszych ziemiach czyli wzrost liczebnośc nacji żydowskiej,lichwiarstwo,bogacenie się żydow.

Teraz zostalo pchniecie nas w nicość,czyli niebyt naszego państwa.Kto korzystal na tym,że

mielismy 3zaborcow.My biednieliśmy ,gineli w powstaniach, z zsyłani na Sybir.Kultura

żydowska osiągała apogeum żyjac na koszt rdzennych mieszkanców.To pod zaborami kwitł handel

przygraniczny,rozwój bandyctwa żydowskiego(mordowanie bogatych Polakow)grabież,tak ukazują to

kroniki miast ,gmin pod zaborami.żydzi coraz bardziej wykorzystywali nasze spoleczeństwo,

czując się,że są ponad prawem. Każdy Żyd, gmina Żydowska miała obowiązek pomocy swojej narodowości,

gdy popiętach zaczeła im deptać policja,to zostal wyjazd do Ameryki.Tak oto sami sobie

stworzyliśmy problem Żydostwa. Wolność Polski to problem z utrzymaniem tej grupy spolecznej.

Faszyzm,IIwojna Światowa zło,które wymordowalo naród żydowski na naszych ziemiach,zostawiono nam tylko kulturę

po tym narodzie i cmentarze w tym największy Oświęcim.Holokaust jest faktem i powinniśmy być

wdzieczni ,że powstalo panstwo Izrael. Część historii tego narodu jest na ziemiach polskich.

Dziś antysemityzm w wykonaniu przez Ruch Narodowy,to dzialanie na szkodę Polski.Należy

wykorzystywać to ze ich kultura,cmentarze znajdują się tu.Ten problem utrzymania dobrych

stosunków z diasporą Zydowską należy tylko w kwestii rządzących naszym krajem.Jak mamy przypadki

antypolonizmu wśród żydów przykłady byly ambasador Weiss doktor Honorius Uniwersytetu Warszawskiego

dla polaków ma przeslanie,że izraelici będa przyjeżdzać do kamienic na Kazimierzu w Krakowie,

biorąc od mieszkańcow haracz za wynajecie mieszkan.Jak to sie ma do problemu niszczenia kamienic

palestyńskich w Izraelu,inny przypadek zlecenie przez szweda,kradzieży napisu na bramie.Co robią

polskie władzy ten napis ma znajdowac sie w muzeum a na bramie jego kopia,Czego uczą się Izraelici będący

na wycieczce w Polsce,że polacy sa takimi antysemitami?Sprawy obecności ochron wycieczek Izraelskich w

Polsce.Jeśli Zydzi uważają ,że panuje u nas taki antysemityzm,to niech placą za ochronę swoich wspólbraci

na terenach Polskich,za ochronę ich dóbr kulturowych,np. do dzisiejszego dnia w Ostrowcu

jest prowadzony patrol nocny

na Kirkucie 2-krotny czyj koszt takich wyjazdów to my płacimy.Nauczmy się handlować z tym narodem np. jakiś

Rabin głosi hasla antypolskie.Problem rozwiązuje dyplomacja Polska,jak wstrzymaniem wiz dla izraelitów,

jak kto woli paszportów dyplomatycznych,problem polakożerstwa prowadzony przez żydow-rozwiazanie proste,

wstrzymac przyjazd żydów do Polski,rozliczać ich z ochrony ich dóbr kultury,cmentarzy,U nich nic nie jest za

darmo.Zydzi w Europie korzystają z tego że europa ma poczucie winy za IIwojnę swiatową.To my mamy atuty

w kontaktach z żydami,ich kultura jest na rdzenie Polskich ziemiach.Problem antysemityzmu,polakożerstwa,

sprawy Wielkiego Syjonu i bredni z tym związanych.Polskie zaniechania i błedy w stosunkach polsko-żydowskich

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 85

@ Tomm, bronisz przegranej sprawy. Trzech ostatnich zdań z wpisu @martik (z 16:32, moim zdaniem skandalicznych, prowokujących do nienawiści i „polakożerczych”) nie napisał Niemiec, Czech lub Wietnamczyk. Nie napisał też Szwed, Norweg, Hiszpan, Grek itd. (w znaczeniu: narodowość osoby), czy Polak-słowianin. Każdy zakład przyjmuję.

Jeśli, jak piszesz, @martik faktycznie jest „poczciwym” i „swojskim” bolszewikiem (co za słodkie określenia wobec zbrodniczych dokonań światowej bolszewii), to taki fakt potwierdza moją ocenę. Oczywiście nietaktem jest przypomnieć tu, kim z pochodzenia był Marks, bo przecież głupio nie gadał i tyle dzieł napisał - o komunizmie, zaczynie bolszewizmu. Ja uważam, że ‘głupio’ nie oznacza ‘semicko’. Zatem możesz mnie zaszufladkować jako filosemitę i aby tego nie psuć, nie przytoczę okolicznościowej kontr-anegdoty.

Gość_Gorilla
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 82

chciałabym porozmawiać ale normalnie - możemy?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 68

Pisząc "promujesz" co prawda nie miałam na myśli "zachęcasz do głosowania", ale w sumie to na to wychodzi. A Ty pisząc "nie będę głosował" też mijasz się z prawdą bo bardzo widać Twoje zamiłowania do tej partii. Mi nie chodzi o to żeby się sprzeczać która partia jest lepsza, ale nie da się zaprzeczyć, że jest to dyskusja polityczna. Chciałam sobie obiektywnie ocenić obie partie -dla mnie żadna nie jest dobra (ale sloganów nie będę Ci powtarzać :) ) Wydaje mi się że rządy PIS były za krótkie, żeby móc oceniać, że za czasów tej partii żyło się lepiej. Nawet jeśli wprowadziła reformy np. obniżenie kosztów pracy to to był jeden z czynników obniżających bezrobocie. Nie można pomijać faktu, że był to okres korzystania z funduszy unijnych, było realizowanych wiele projektów, do których byli potrzebni pracownicy. Ale muszę przyznać, że PO zmarnowało nawet te drobne kroki, bo w czasach kryzysu gospodarczego nie podnosi się kosztów pracy i nie podnosi się podatków, bo jest to gwóźdź do trumny. Nie napiszę jakie decyzje PO mi się podobały bo mi odpiszesz, że naoglądałam się kłamliwej telewizji :)

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
9 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska
Branża: Kosmetyczne salony
Dodaj firmę