Założycielko wątku Tobie nie chodzi wcale o to aby mieć opiekę darmową dla własnych dzieci ale żeby urlopu nie mieli nauczyciele....oj kłuje w oczy ....
w sierpniu jest czynna świetlica środowiskowa w PSP 14 na Stawkach. W lipcu nie wiem jaka szkoła miała dyżur. Proszę więc nie piszcie bzdur że szkoły są zamknięte. Podobnie jest w przedszkolach, przecież nie wszystkie przedszkola są czynne. Tylko jedno w mieście ma dyżur. Zanim coś napiszecie to proszę sprawdzić informację.
11:29 tak i w sumie wszystkich kłuje to, ze nic nie robią a kaska leci. Zawsze będą jechać po nauczycielach bo są coraz gorsi a na koniec roku żądają prezentów, bo jak żyje raz jeden spotkałam nauczycielkę, która na początku roku oznajmiła, ze nie przyjmuje żadnych dóbr materialnych. Jedna a dzieci w szkole już długo i jak się czyta inne fora to nawet wycieczki zagraniczne żądają. Dlatego dobre zdanie o nauczycielach przeminęło z wiatrem choć szkoda tych dobrych czasem.
Przepraszam, jeszcze ksiądz nic nie przyjmie nawet kwiatka, tzn jeden ksiądz, w szkole dziecka.
A co powiecie drodzy rodzice o nauczycielach akademickich? Studiowaliscie, to wiecie, tam dopiero jest dla nich raj. Kobiety ze studiow zaocznych, prawie wszystkie matki, skladki robily przed egzaminem na kwiaty I bizuterie. Gdy nie dolozylam sie do prezentu, naskoczyly na mnie. Nawet nie wiecie jaka mialam satysfakcje, gdy wykladowca nie przyjal prezentu. Obrobily mu imie, ze wywyzsza sie I pewnie spodziewal sie podrozy zagranicznej. Eh..
Piszesz bzdury. Gdyby żądali wycieczek czy prezentów to dyscyplinarka. Nie rozumiem to my rodzice kupujemy. Napisze bo się uwezmie. Jak kończy szkole dziecko to jak to możliwe?
10 miesięcy bez urlopu wypoczynkowego z rozwydrzonym bachorstwem i rosnącą biurokracją. po to by czerpać przez miesiąc radość ze słońca ( sierpień z wypoczynkiem ma niewiele wspólnego, bo przed wrześniem należy wdrożyć w życie wymogi kuratorium). pożółkłam z zazdrości.
Màdre slowa Aleksandry- dziękuję:-:-)a innych zapraszam tylko na jeden miesiàc do pracy w szkole (obojętnie jaki poziom), wtedy zobaczymy! Czemu ludzie mysla, ze praca n-la polega na przychodzeniu do pracy tylko....odpoczynek n-lom jest bardzo potrzebny, zeby-drodzy rodzice - dalo sie z waszymi rozwydrzonymi, przemadrzalymi dziecmi pracowac przez reszte roku!!
Odpoczynek po odpoczynku. Z chęcią bym się dziś zamieniła, jednak nie kończyłam pedagogiki, a naprawdę bardzo żałuję, bo jak każdy nadaję się do takiej pracy. Dzieciaki byłyby szczęśliwe, że jestem codziennie w domu i rano i po ich powrocie ze szkoły. Mam kilka nauczycielek w bloku i wiem co mówię, wystarczyło 1,5mc l4 żeby zobaczyć, o której wracają. Rekord o 10:30, bo tak w jeden dzień kończy pracę nauczycielka, najdłużej do 13:30 ale to jeden raz w tg.
Skoro nauczyciele o 10:30 sa w domu, to kto uczy w szkole dzieci i młodzież, skoro kończą oni lekcje o 114 - 15 -tej? I dlaczegauczyciele po pracy mają czas tylko dla siebie, a nauczyciel wieczorami sprawdza klasówki, ćwiczeniówki lub zeszyty, przygotowuje pomoce na następny dzień, pisze różnego typu sprawozdania, raporty, plany, robi gazetki, opracowuje projekty, uzupełnia dzienniki zajęć dodatkowych itd. I tak dzień w dzień, no chyba że się uczy wf czy muzyki, ale wtedy są inne problemy.A w weekendy wysyłany jest na różnego typu szkolenia i kursy czy podyplomówki. A psychiczne zmęczenie i odpowiedzialność by nic się nie stało, oczy z przodu i tyłu - w którym zawodzie tak jest!? w podstawówce czy gimnazjum nie odpocznie się w pracy, nie wywiesi sie kartki "Zaraz wracam" albo "chwilowo niecz
Miało być I dlaczego nienauczyciele... oraz "chwilowo nieczynne". Moja córka pracuje w szkole, więc wiem jak to jest. I przepraszam za literówki ale mam swoje lata, a okulary w naprawie.
Święta prawda z 17.50 - płakać mi się chce, gdy widzę ile w ludziach nienawiści, zawiści, zazdrości, frustracji....... Lubię swoją pracę i pomimo takich "hejtowskich" wpisów dalej będę dawać z siebie wszystko-bo liczy się młody człowiek, którego najważniejsze lata rozwoju to właśnie SZKOŁA i MY - nauczyciele, niestety-spędzamy z Waszymi dziećmi drodzy rodzice znacznie więcej czasu niż wy w ciągu dnia, dlaczego więc taka złość, że wakacje, że święta itp. Nie my to wymyśliliśmy i jeśli przyjdą zmiany - każdy to zaakceptuje
18:02 znacznie więcej czasu? No teraz to mnie się chce śmiać. Po 13 dziecko jest w domu, w tym czasie ma jeszcze angielski i religię, czyli są inni nauczyciele. Jest dzień, w którym jest o 10:40. To bardzo mało czasu, nie idealizujcie się. Pomyślcie, dlaczego urzędnicy mają gdzieś to co pisza na forum, a nauczyciele robią z siebie wielce wykształcone ideały. W jakim celu?
17:50 a gdzie się wywiesza kartkę zaraz wracam? Litości, po 45min jest przerwa, kto tak ma? I te obowiązki nie są codziennie, nie plećmy głupot, bo każdy ma znajomego nauczyciela i wie ila tak naprawdę mają wolnego. Na wakacje nic nie wymyślilaś...
Dlatego, że nauczyciele to tzw. święte krowy, którym należą się 2 miesiące wakacji. Zarabiają duże pieniądze a wciąż im mało. Trzeba to zmienić jak najszybciej. Nikt nie ma tyle urlopu, co szanowni państwo nauczyciele, którzy niby pracują a dzieci muszą chodzić na korepetycje, bo nauczyciel za podstawową pensję nie potrafi nauczyć.
23.34, nauczyciel nie potrafi nauczyc, lekarz nie potrafi leczyc, a policjant to juz w ogole, nie dosc, ze nieskuteczny to jeszcze emeryturka za mlodu. Trzeba to zmienic jak najszybciej.
Policjanci są ok, nie porównuj do nauczycieli. Połowy przywilejów nauczycielskich nie mają. Oni wykonują specyficzny zawód i zasługują na wcześniejszą emeryturę jak strażacy. Szacunek dla ich pracy ma chyba każdy. Lekarz kończy ciężkie studia, na pgół dobrze leczą. Tylko z nauczycielami coś nie halo. Korepetycje nieopodatkowane, nikt nie donosi na okradanie państwa, wakacji 3mc, albo i więcej licząc wszystko. Zmienić tylko w szkołach i SM zlikwidować. Jak widać nauczyciele i strażnicy miejscy są grupami, po których wszyscy niestety jadą. Nauczycielom wszyscy zazdroszczą, nawet lekarze, bo nikt nie ma takiej pensji za te kilka godzin i tyle wolnego. No i lekarz musi pracować w nocy, w święta, tak jak policjant i to bardzo odpowiedzialna praca.
Agnieszko, SLUCHAM??? Za dziesiec minut u lekarza place 80 zl, a na poczekalni kolejka. Dookola slysze, jak to jezdzicie leczyc sie do Kielc, Lublina, Warszawy, bo tutaj nikt nie potrafi. A poczytaj sobie, co napisaliscie o naszym szpitalu, suchej nitki na nim nie zostawiliscie. Ostatni raport NIK, dostepny na oficjalnej stronie, pokazuje zaniedbania policji.