Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Dlaczego polskie szkoły są zamknięte 2 miesiące?

Nie musisz nikomu wierzyć. Mój tato nawet dawno temu był dyrektorem szkoły. Cóż, namawiał, żebym została nauczycielką, ale ja głupia nie chciałam. Bardzo dziś żałuję, bo miałabym lekką głowę i czas dla dzieci.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 121

Odp.: Dlaczego polskie szkoły są zamknięte 2 miesiące?

Nauczyciele w żłobkach 16:05? Przecież skoro je uczą nauczyciele to już duże dzieci, więc albo idź z nimi do psychologa, albo do specjalnej szkoły je poślij , skoro ty sama nie panujesz nad własnymi dziećmi. Ludzie mają i czworo ale jak normalne dzieci i rozgarnięte mamy to dadzą radę.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

a na ile mają być zamkniete na 3 miesiace?

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Wiesz, ogólnie to są zamknięte o wiele dłużej niż i 3mc. Pytanie o wakacje, a temat nie tyczy Ostrowca tylko. Jest w sumie w wielu miastach a o wsiach nikt nie wspomni, gdzie nie ma nigdy żadnych atrakcji takich jak w Ostrowcu.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 128

16.24, dzieci zaczely szkole, wiec sa jeszcze male. Caly swoj czas poswiecam im, wspolnie bawimy sie, jezdzimy na wycieczki, ogladamy bajki, uczymy, rozmawiamy. Nie chce stracic chocby dnia bez wsluchiwania sie w nie. Sa zywiolem a to nie oznacza, ze nad nimi nie panuje. Znam mamy, ktore maja dzieci I czas dla siebie, czesc z nich to swietne organizatorki, a czesc jest bardziej skupiona na swoich potrzebach. Czuje, ze probujesz mi dogryzc I szukasz sposobu, dla mnie to slabe. Zaluje, ze wdalam sie tutaj w dyskusje, jest mi przykro, ze gdzies przed komputerami siedza agresywni ludzie, ktorzy anonimowo odreagowuja swoje zle nastroje.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 126

"gościu 20.50" ...a Ty jak byłeś/-aś w wieku szkolnym to szkoły były otwarte w wakacje? szkoła, to nie przechowalnia...

w wakacje są dostępne inne formy atrakcyjnego spędzania czasu wolnego dla dzieci... ale trzeba się rozejrzeć już pod koniec roku szkolnego i zadeklarować chęć udziału dziecka w takiej formie "zajęć" a nie w połowie wakacji się obudzić i się żalić...

Kokoszka
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 127

Mamy mądre władze więc te wakacje będą za moment albo niepłatne albo nauczyciele będą grabić teren pod szkołą.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Czas wakacji to często czas remontów w szkołach. W naszej np. zmieniają teraz dach. Nie chciałabym żeby moje dziecko się tam pałętało podczas robót.

Gość_Kasandra
          Zgłoś
          Odpowiedz

dawniej w szkolach byly kolonie letnie,dzieci mialy fajnie a teraz trzepak i lawka.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 131

to pretensje do rządzących ,obecnie na szkołę i dzieci nie ma pieniędzy bo oszczędności na dzieciach

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 132

Wracając do tematu. Nie wszystkie szkoły są zamknięte. Wczoraj dowiadywałam się o książki i na 14 wisi napis że w sierpniu zajęcia są chyba od 8 do 14. Po co żale i pretensje skoro widać że założyciel wątku nie zainteresował się . Są pokolenie i kolonie

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Jestem założycielką wątku drogi gościu 8:32. Nie zainteresowałam się, ponieważ nie chodzi mi stricte o sam Ostrowiec a o małe miasteczka, wioski. Tam nie ma możliwości posłać dziecko ani na półkolonie ani do szkoły choćby jeden raz w ciągu tych 2mc. Nawet w Ostrowcu pomoc nijaka, ponieważ do 14, a przepraszam, gdzie dziś jest tak, że pracujemy do 13 i możemy odebrać dziecko? Niedziwne, że dzieci nie ma, bo jakbym miała załatwić kogoś, żeby zawiózł i odebrał dziecko to już i te kilka h posiedzi z dzieckiem. To pomoc rzeczywiście dla bezrobotnych mam, a i tak nie wierzę, że komuś chce się prowadzić dziecko jeśli wiadomo, że nikogo nie będzie, tzn dzieciaków. Czytałam, że w Krakowie proponowano nauczycielom 20kilka zł/h pracy w wakacje i nie było chętnych. Uważam, że powinni studentów zatrudniać, im dać zarobić a i dzieci miałyby ochotę iść, bo one od szkoły niekoniecznie chcą odpocząć a od nauczycieli. Moja córka nie może się doczekać 1września i pewnie jest wiele takich dzieciaków, którzy lubią szkołę, bo jak ona twierdzi w niej jest fajnie, tęskni za koleżankami i chyba za samym budynkiem. Tak więc pisanie, ze to kara dla dzieci nie jest prawdą a dodam, że moja dziecko na brak koleżanek nie narzeka, często u nas nocują, ona u nich, ciągle nad wodę jeździmy, na basen, była na wakacjach a dziś poszłaby do szkoły.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Założycielko, nie jest to do końca prawdą. Mieszkam na wsi niedaleko Ostrowca i u nas w domu kultury było zorganizowane półkolonie dwutygodniowe.

Tak, ze nie zawsze na szkołę trzeba to zwalać, bo tak jak pisałam , jest remont dachu i można dzieciom zrobić fajny wypoczynek.

Tylko tutaj już działają dom kultury i stowarzyszenie.

Gość_Kasandra
                Zgłoś
                Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 134

Ok jeśli tak jeździmy po nauczycielach to w końcu faktycznie coś się zmieni i będą siedzieć w budynku i patrzeć będą na ściany, żeby ten wolny czas w oczy nas nie kuł. Ale czy o to chodzi? Jak świat światem nauczyciele zawsze mieli więcej wolnego przecież to od dawna wiadomo. Ba śmiem twierdzić że jeszcze niedawno wakacje były dluzsze a teraz do końca czerwca. Czy coś w moim życiu się zmieni na lepsze jeśli będę jeździła po tej grupie zawodowej. Nie na pewno nie. Miałam do czynienia i z fajnymi i mniej fajnymi nauczycielami. Ale tak jest w każdej grupie zawodowej. Ja akurat o nauczycielach z klas 1-3 złego slowa nie powiem. Są i byly dla moich dzieci bardzo ważnymi osobami. To że nie uczą wyższej matematyki czy chemii nie znaczy że ich praca mało znaczy.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

A dla moich niestety i przedszkolanka była koszmarem, w drugim przedszkolu leniuchy i wiecznie tv, a panie bajdy, raz była bardzo fajna przedszkolanka ale miała uraz kręgosłupa więc wymienili na inną, już mniej sympatyczną. W 1-3 młodsza miała świetną nauczycielkę ale zmienliśmy miejsce zamieszkania i tu już dramat, koszmary, bóle brzucha i tak miała większość dzieciaków z klasy. Starsza miałą sympatyczną, niekrzyczącą panią, jednak ta pisać nie umiała, "rzeński" i koniec a jak ktoś zwrócił uwagę to się wkurzała. Tak więc droga przez mękę a dziś starsza w gimnazjum może poza jedną nauczycielką niestety wychowawczynią jest zadowolona. Pan od angielskiego to wręcz autorytet, tak potrafi zachęcić do nauki, zainteresować językiem, daje tyle z siebie, że córka świetnie mówi po angielsku a w podstawówce były wielkie braki, bo i nauczycielka je miała. Cieszę się, ze starsza już za moment skończy edukacje, pozostaną studia ale to juz inna bajka.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A na studiach to już będzie luz...

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

bo to czy dziecko polubi szkołę, czy polubi matematykę,albo polski albo w-f albo plastykę itp to właśnie w dużym stopniu zależy od pań w klasach I-III, moim zdaniem,

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

11:20 nieprawda, moje dziecko jak i jego koledzy, koleżanki dopiero w 4kl. poczuli się dobrze, 3lata z terrorystką były naprawdę traumą dla tych wrażliwych. Później świetna nauczycielka i dziecko z chęcią wstawało do szkoły a wcześniej płacz, bóle brzucha i do szkoły często tak jak inne dzieci po prostu nie szła.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
    42 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -