Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                • Odp.: Dlaczego polskie szkoły są zamknięte 2 miesiące?

Oj, zapewniam cię, ze każdy. Ta wiedza to tylko teoretyczna, każdy ją ma. Podejscie do dzieci brzmi nieźle ale to tylko frazes, mam dwoje dzieci i naprawdę kilka przedszkoli, wiele przedszkolanek a jedna była przyzwoita, tzn tolerowałą dzieci. Reszta na pokaz a jak się weszło przypadkiem wcześniej to się widziało oblicze przedszkolanki i jej cierpliwość ale do pielegnacji paznokci i śledzenia mody. Mam siostrę, przedszkolanką jest z braku laku, na inne studia się nie dostała, zrobiła licencjat zaocznie i jest przedszkolanką, choć twierdzi, że nauczycielem. Powiem ci, że IQ = 0 a pracuje z dziećmi i zapewniam Cię, ze wcale ich nie lubi o czym otwarcie mówi.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Ojj... Nieładnie tak ubliżać siostrze :(

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 58

Odp.: Dlaczego polskie szkoły są zamknięte 2 miesiące?

Do zalozycielki watku. Tez jestem rodzicem I pytam Ciebie, jak Ty spedzalas wakacje, gdy bylas dzieckiem? Nie mialabym sumienia jako matka posylac swoje dziecko do szkoly w wakacje I bede pierwsza osoba, ktora zaprotestuje, jesli bedzie taka potrzeba. Moje dziecko czeka caly rok z utesknieniem na ten czas I ma do niego zasluzone prawo. Rodzice nauczyli sie, ze panstwo da za darmo pieniadze z mops czy opieke w szkole. Masz ulge na dzieci, mozesz przeznaczyc ja na zapewnienie dziecku wypoczynku chocby pod opieka niani.

Gość_klara
      Zgłoś
      Odpowiedz

Brawo Klara. Konkretnie w temacie. Pozdrawiam

Gość_Anka
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 67

Najlepiej to 365 dni w roku kochani rodzice chcielibyście mieć dzieci z głowy

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 71

Nie pracuje w szkole i mam pytanie do osób które tak bardzo nienawidzą nauczycieli.czy w czerwcu lub we wrześniu możecie wziąć urlop i pojechać do Grecji lub innego kraju gdzie urlop jest dwa razy tańszy niż w lipcu lub w sierpniu Możecie, nauczyciel pracujący w szkole lub w przedszkolu nie. Bo nie ma urlopu, urlop ma wykorzystać w wakacje,a jeżeli jego dziecko zachoruje to ty możesz wziąć urlop a nauczyciel zwolnienie bo urlopu w czasie roku szkolnego nikt mu nie da.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ale, gdzie czytasz o nienawiści? Zauważ, że jest normalne pytanie, wcale niezłośliwe, a ktoś (nauczyciele?) wyzywa od de..ili, nieuków i opowiada o wadach i specyfice tego zawodu. Jak jest temat o urzędnikach to nie ma odpowiedzi urzędników, pielęgniarki też nie kłócą się, lekarze ignorują i ogólnie z zadną grupą zawodową nie ma tematu a nauczyciele maja za dużo wolnego i to oni pokazują jak gardzą rodzicami i wszystkimi innymi grupami zawodowymi. Oczywiście siedzi tu garstka nauczycieli a są i Ci mądrzy, których szanujemy bo i oni szanują ucznia, rodzica i można się z nimi dogadac.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nie zgadzam się 16:28. I pielęgniarki i urzędnicy też nie raz na forum się wypowiadali. Chociażby tu jakiś urzędnik uważa że ciężko pracuje a pani z młodszych klas to bawi się tylko. Moje zdanie jest takie, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Każda praca ma plusy i minusy. Ważne żeby lubić to, co się robi. Nie ma nic gorszego chodzenie dzień w dzień do pracy której się nie znosi. Wracając do tematu. Dziś widziałam że w 3 dzieciaki były, więc jakieś dyżury w szkołach po kolei są. Trzeba się zainteresować a nie narzekać.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 73

Brawo Klara. Bardzo trafnie to napisałaś!!!

Dzieci czekają na wakacje z utęsknieniem!

Które dziecko chciałoby ten czas spędzać w szkole, nawet tylko na zabawach - myślę że nie byłoby takiego.

A dla młodszych dzieci są przeróżne półkolonie. Przedszkola też mają dyżury. Więc w czym problem??? Chyba tylko w nienawiści do nauczycieli...

Gość_matka
        Zgłoś
        Odpowiedz

To samo odnosi się do szkól w innych krajach. Jest rok szkolny i są wakacje. A dla dzieci są takie formy wypoczynku jak lato w mieście, półkolonie czy kolonie.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ale podobno, piszę podobno bo nie jestem pewna, tam nauczycielom za nicnierobienie się nie płaci. Może się mylę.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Nawet nie masz pojęcia jakie przywileje mają nauczyciele w np. w Niemczech. Polscy nauczyciele mogą o takich tylko pomarzyć. A za wakacje nauczycielom placi się wszędzie, bo pracują w rytmie roku szkolnego (lub akademickiego), a nie kalendarzowego.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 60

Największy problem będziesz miała jak tatusiem będzie osoba duchowna, bo czas będzie miała ale nie wypada dzieckiem się zajmować bo jak to wytłumaczyć i wtedy jazgot na nauczycieli.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Sugerujesz, że dużo duchownych ma dzieci? Znasz choć jednego takiego? Ja nie, a jazgot na nauczycieli nie ma tu miejsca, wręcz przeciwnie, to oni jadą po rodzicach i umoralniają tych, którzy muszą normalnie pracować. Jak to mówią nie ruszać... Pytanie zwykłe a jak zwykle wyzwiska.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Przeczytajcie ze zrozumieniem na co macie ulgę na dzieci -wokół są półkolonie i opieka w Malwie ale rodzicom własne dzieci przeszkadzają -szkoła jest winna......

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Rodzice dzieci sa wasze a nie szkoły, to wy macie je wychowywać i się nimi zajmować, jeszcze troche a i w święta tez będzie szkoła otwarta by mama i tata mogli posprzątać, gotować i później świętować. Nauczyciel wbrew temu co wszyscy myślą pracuje dużo więcej, bo oprócz pracy w szkole mają rady pedagogiczne, szkolenia i dużo papierkowej roboty. Przestańcie spychać odpowiedzilność za wasze dzieci na obcych ludzi. Zawsze tak było i jakoś ludzie życli, a szkoły w wakację są otwarte, sa w nich najczęśiej remonty, układa się plan lekcji itp. Przeszkadza wam wszystko i wszyscy urzędnicy, którzy pija kawę, policjant który radiowozem załatwi swoją sprawę, lekarze bo nic nie robią itp. TYLKO WY JESTEŚCIE SUPER PRACOWNIKAMI I PRACUJECIE NAJCIĘŻEJ. Ale pamietajcie jedno punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i taka jest prawda. Ogarnij się w końcu nieszczęśliwy człowieku.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 90

Do wszystkich niezadowolonych Rodziców - szanowni Państwo, nauczyciele właśnie mają urlopy, których nie mogą wziąć w ciągu roku szkolnego. Bardzo przepraszamy, że żyjemy i nie rezygnujemy z wypoczynku, by Was zadowolić i przejąć na siebie Wasze rodzicielskie obowiązki. Serdeczne pozdrowienia

Gość_Anka
            Zgłoś
            Odpowiedz

Drogi nauczycielu, a kto jeszcze ma 60 dni w lecie 15dni w zimie i z okazji każdych świąt urlopy? Troszkę mniej pychy. Dobrze, że za moment w Ostrowcu będą same stowarzyszenia i praca jak wszyscy a kasa.. No wtedy będziecie narzekać albo na kasie w biedronce zobaczycie co to jest ciężka praca. Również pozdrawiam i naprawdę nie jestem złośliwa. Dziwi mnie, ze dziś narzekacie, co będzie za rok, dwa gdy w Ostrowcu będziecie pracować w stowarzyszeniach? Ale szacunek będziecie wtedy miec, bo będziecie jak my wszyscy i ci po medycynie co mają odpowiedzialną pracę naprawdę i ci co są kierowcami, kasjerkami itd itp.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
42 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę