Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
            • Odp.: Dlaczego polskie szkoły są zamknięte 2 miesiące?

Masz rację ubawiony -tylko za dodatkową opłatę od rodziców znajdą się chętni opiekować się ich dziećmi w wakacje,ferie i wekandy .....

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Przecież tym ludziom płaci się pensje przez 2 miesiące kiedy nie pracują... Do tego korepetycje niektórzy prowadzą w wakacje nawet... Jeszcze im dopłacać trzeba? Powinno być tak jak napisałem wyżej na temat niektórych krajów - są wakacje, nauczyciel nie pracuje, to nauczyciel nie dostaje pieniędzy, a jak chce dostawać pensje w wakacje to won na świetlice do szkoły zarabiać na utrzymanie...

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45

Odp.: Dlaczego polskie szkoły są zamknięte 2 miesiące?

nauczyciele nie mają wolnego 2 miesiące. Wakację zaczynaja 15 lipca i od 15 sierpnia juz wracają do szkoły, aby przygotować wszystko na rozpoczęcie roku szkolnego. To, ze w tym czasie nie ma lekcji, nie oznacza, że nic nie robimy. Kiedy Ty z dzieckiem masz juz wakacje, nauczyciele jeszcze do połowy lipca dyndają sie z papierologią w szkole. Ty po pracy lezysz na kanapie i pijesz piwo a nauczyciel musi sprawdzić rozpraki, sprawdziany, klasówki, kartkówki. Zajmuje mu to kilka godzin, za ktore nikt mu nie zapalci.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

No to dodaj jeszcze ile godzin ma etat nauczyciela i porównaj z innymi zawodami

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 47

Niby nauczyciel ale jakiś taki mało rozgarnięty...

"Kiedy Ty z dzieckiem..." - błąd... "Kiedy Twoje dziecko". Człowiek normalnie pracujący nie ma wakacji. Wakacje razem dziećmi to mają tylko nauczyciele, inni mają krótkie urlopy...

"Ty po pracy leżysz na kanapie i pijesz piwo (tu powinien być przecinek, ale od nauczyciela w wakacje nie wymagam poprawnej polszczyzny) a ty nauczyciel musi sprawdzać ...." - przepraszam, ale co nauczyciel musi sprawdzać okresie wakacji? No chyba, że o rok szkolny chodzi, to przykro mi ale to sprawdzanie to także praca nauczyciela, po której również może się położyć na kanapie z piwem w ręce... I nie ściemniaj, że nikt ci za to nie płaci, bo za 2 razy mniej godzin przebywania w szkole, dostajesz 2 razy tyle pieniędzy ile dostaje zwykły, szary pracownik fizyczny, a od trzymania długopisu ręka ci nie odpadnie...

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

11:48, spokojnie, Ty wiesz jakie te klasówki są trudne do sprawdzenia?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Jak czytam wypowiedzi taki pseudonauczycieli w powołania jak ten z 11:13 to mam wrażenie, że aż za trudne... Sam by pewnie jedynkę dostał jak by musiał napisać taką klasówkę...

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 75

Z dzieckiem wakacje zaczyna jedynie nauczyciel. Nikt poza nauczycielem nie ma czasu dla dziecka przez dwa mc.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

To jak ludzie nie mają czasu dla swoich dzieci, to powinna się tym zająć opieka społeczna, no niestety...

Gość_M
              Zgłoś
              Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Oczywiście, szkoły powinny być czynne 365 dni w roku, 24 godziny na dobę z pełnym wyżywieniem dla uczniów (5 posiłków) bo przecież zapracowany rodzic musi odpocząć od swych ukochanych pociech i nie ma czasu się nimi zajmować.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

A do domu zabierać dzieci tylko na noc, jak do hotelu. Brawo!!! Tak właśnie powinno być!

Gość_M
          Zgłoś
          Odpowiedz

zapisz sobie dziecko do prywatnej szkoły- nie będziesz utrzymywał nierobów-jak określasz n-li, bo tam maja głodowe pensje i w dodatku nie mają wakacji, są dyżury przez 2 m-ce, a nie wylewasz żale na forum! jak znikną szkoły publiczne-społeczeństwo będzie wreszcie zadowolone. Tylko kogo z Was będzie stać na PRYWATNĄ szkołę? powodzenia rodzice, a najlepiej sami uczcie swoje dzieci!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

8:48 A GDZIE jest napisane nieroby? Hm, jestem za, te szkoły nie będą drogie, nauczyciele będą po prostu tańsi i bardziej wydajni. A w domu nikt nie będzie uczył, dziecku bardzo potrzebny jest kontakt z rówieśnikami.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Tak i nauczyciel temu wszystkiemu jest winien

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Jeszcze niedawno zastanawiało mnie, że dawno nie było wpisów o nauczycielach:) A tu dziś proszę. Jestem też miło zaskoczona, że nie wszyscy rodzice "huzia na Józia". Sprawa wolnych dni w czasie wakacji nie dziwni. Kij ma dwa końce. Nauczyciele i uczniowie muszą od siebie odpocząć, dla zdrowej psychiki. Ciekawe czy chcielibyście jechać na urlop ze swoim szefem? No chyba, że kumpel. Więc nie skazujcie swoje dzieci, aby spędzały wolne z dni z nauczycielem, nawet tym ulubionym. Rozumiem też rodziców,którzy naprawdę nie mają z kim zostawić dziecka. Ale zastanawia mnie, co robili moi rodzice? I z tego co pamiętam, zostawałam od klasy 2 sama. Zaprzyjaźniona sąsiadka zaglądała czasem lub ja u niej siedziałam. Sprawa o tyle była gorsza, że moi rodzice pracowali od 7 do 15 czyli wracali ok.15.30. Chodziłam też na półkolonie, a od klasy 3 jeździłam też na kolonie. Moje dziecko miało ten luksus, że dziadek nie pracował już, a i na kolonie też zaczął jeździć od klasy 3, a potem obozy. Dobra a teraz obecne czasy. Są w Domach Kultury super półkolonie, są też organizowane kolonie i obozy. Można z koleżanką czy sąsiadką umówić się na zmienną opiekę. Jest wiele rozwiązań. na pewno są też i babcie i dziadkowie i ciocie. Polska nie jest odosobnionym krajem, w którym szkoły są zamknięte w czasie wakacji. Tak jest i w innych krajach.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

są półkolonie,świetlice środowiskowe w szkołach ,jak się chce to można niedouczona matko bo chyba jesteś niezaradna życiowo

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

10:42 ty pokazujesz jakaś wykształcona. Niestety im bardziej chamski wpis tym niższy poziom intelektualny i zastanawiam się kim jesteś. Mam pewne obawy...

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 48

10:42 przeczytałaś/łeś co napisałam wyżej? Umiesz czytać, bo mam wątpliwości. Jeśli ci się nie chciało, to nie komentuj niedouczony człowieku.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
    42 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:Dodaj firmę