Jest robiony właśnie spis powszechny, więc dowiecie się wszystkiego.
Tego czy Biskupi należą do Boga też.
Bóg stworzył świst i wszystko na świecie.
Nie jest taki naiwny, by tworzyć sobie wrogów.
Wszyscy są elementem jego planu i są mu bliscy.
Tylko naiwni wierzą, że Bóg ma wrogów.
Wrogów mają tylko ludzie i instytucje tworzone przez ludzi, które Bogiem chcą zasłonić swoje czyny.
Jeśli ktoś Ci mówi "jesteś wrogiem Boga" - nie wierz mu!
To znaczy, że coś knuje i nie ma czystego sumienia.
Ale wrogów Kościoła, tych zwenętrznych i wewnętrznych, nie brakuje.
Niech poczekają na spotkanie z Panem Bogiem. Wtedy zrozumieją, wiadomości pełne, wiarygodne, na miejscu i do zobaczenia. Z Bogiem.
Jak spotkasz Boga na swojej drodze to najpierw sprawdzisz jego wiarygodność, by mieć pewność że chcesz z nim rozmawiać, zażądasz dowodu a potem stwierdzisz że się podszywa i ty jednak zaczekasz na takiego, który ci bardziej pasuje i spełnia twoje oczekiwania. Być może Bóg pisał do ciebie nawet w tym wątku, ale Go nie rozpoznałaś w swoim zacietrzewieniu.
Kościół, to twór ludzki.
12.45 To przeczytaj Ewangelię:
Ty jesteś Piotr czyli opoka. A na tej opoce zbuduję Kościół Mój i bramy piekielne go nie przemogą/ Tobie dam klucze Królestwa Niebieskiego... Z Ewangelii wg św. Mateusza 16, 13- 19. Kościół jest dziełem Jezusa Chrystusa. Jeszcze z Krzyża obiecał, że Maryja będzie jako Matka opiekować się Jego uczniami.
Słuchajcie, sytuacja jest nadal nieciekawa i zamiast się poprawiać jest coraz słabiej w szpitalach.
W związku z obostrzeniami kościół udzielił dyspensy i nie ma potrzeby, aby stawiać się w nim osobiście narażając innych na problemy zdrowotne i niestety też śmierć.
Pokarmy, może pobłogosławić w święta przykładowo głowa rodziny.
Zaufajcie mi Boga nie urazimy jak w kościele w tym czasie się nie pojawimy.
Apeluję o rozsądek i nie uczestniczenie osobiście w kościele w tym czasie.
Szczęść Boże
Arcy Biskup który pławi się w luksusie i dobrach doczesnych, a jeszcze w dodatku tuszuje pedofilię według mnie odszedł już dawno bardzo daleko od Boga.
Protestanci sobie z tym elegancko poradzili, to Chrześcijanie którzy sami tworzą kościół. Nie ma tam hierarchii, celibatu i całej tej otoczki która tworzy patologię w KK. 40% Chrześcijanin to Protestanci. Może i u Katolików przydało by się przewietrzyć trochę te mury!
Wtedy nie liczyłyby się dukaty ponad ludzkie zdrowie.
13:06 W takim razie Gościu dobrarada:
nie masz wyjścia- krzyknij przez okno- przyniesiemy zakupy!:)
Poproś Kapłana, żeby przyszedł z Sakramentami świętymi i udzielił Ci Przez drzwi
KTO NIE CHCE, SZUKA POWODU- KOMU ZALEŻY, SZUKA SPOSOBU:)
parafia.
13:06 Gościu, sięgnij do historii, że kołem się toczy dam dowód - W 1920 była choroba, w 1820 też zagrożenie masowe.
Nie pomagało nic. Dopiero procesje przebłagalne ulicami miasta z Nśw. Sakramentem i nawracanie się mas ludzi, Eucharystia, pokuta, spowiedź, modlitwa wygaszały zarazę.
Pierwszy raz w historii świata niektórym przeszkadza Jezus w Kościele.
Na nic Wasze sztuczki. Przyjdzie jeszcze z 10 mutacji i zrozumiecie.
Zachować ostrożność tak. Zostawić Jezusa w pustym kościele- nigdy w życiu!
Kolejny raz proszę- przeczytajcie uważnie, jak Maryja ostrzegała ludzkość podczas swoich Objawień XIX - XXIw.
Tak jest o wszystkim. Wszystko się sprawdziło:(
"Nie pomagało nic. Dopiero procesje przebłagalne ulicami miasta z Nśw. Sakramentem i nawracanie się mas ludzi, Eucharystia, pokuta, spowiedź, modlitwa wygaszały zarazę." - czyli masz zarazę, która przenosi się w dużych skupiskach ludzkich. Robisz procesje przebłagalne ulicami miast, zbierając razem tłumy ludzi, dzięki czemu zaraza wygasa. No faktycznie cud!
Słuchaj sprawiedliwa i Ty jak Bóg da będziesz starszym człowiekiem. Wtedy to zdrowie szybko może Ci się posypać i modląc się wtedy do Boga dostaniesz od niego pytanie: chcesz dla siebie zdrowia, a czy Ty za młodu dbałaś o zdrowie starszych? Czy okazałaś brak szacunku?
Przeczytaj co to dyspensa i jak wielu duchownych wypowiada się o tym, aby w te święta pozostać w domach.
To nie są "sztuczki", nie miałaś się okazji przekonać czym jest COVID, to żyj w szczęściu, ale pozwól i innym prowadzić szczęśliwe życie.
Przykre jak w takiej sytuacji ludzie nie potrafią się zachować i wychodzi z nich egoizm.
Jeżeli ktoś jest słaby, pozostaje Liturgia online. Do kościoła niech idą ci w lepszej kondycji- w intencji własnej i za innych ludzi.
Po to każdego dnia podczas Eucharystii księża głośno wypowiadają wyznaczone intencje., jak również dopowiadają za wszystkich nas.
Nawet podczas Mszy Online są obecni ludzie na żywo w kościołach. Każdy robi co może.
Także ludzie przykuci od lat do łóżka swoim cierpieniem złączonym z Męką Jezusa- modląc się cierpliwie pomagają nam swoja m odlitwą.
Każdy robi co może. Nikt nie musi nikogo naśladować.
Mnie chodzi tylko o to, żeby nie trzeba było zamykać kościołów, bo Polska zawsze dawała radę dzięki Jednoczeniu się z Bogiem i bliźnimi:)
Gość Emeryt- pozdrawiam i chętnie służę pomocą modlitewną w kościele, a za to proszę westchnąć za mnie do Pana w zaciszu swojego domu. Zdrowia i dużo sił. W Bogu nasza nadzieja:)