Wpis zgorzkniałego marudera. Wyrazy współczucia na Święta!- do 12.29
Mam nadzieję, że nie znam Gościa
Oczywiście, że nie zamkną, bo pieniądze na tacy muszą się zgadzać, a rząd liczy na "dobre słowo" z ambony. Życie ludzkie ma przy tym małe znaczenie jak widać.
a kończy się to tak:
Proboszcz parafii św. Jakuba Apostoła w Człuchowie jest zakażony, a sanepid szuka ludzi, którzy brali udział w mszach z udziałem duchownego.
W Kielcach covidowy szpital już prawie pełen.
Kielecki biskup Jan Piotrowski zaapelował: "Bądźcie dla siebie nawzajem wyrozumiali, a kościoły i kaplice niech będą otwarte od rana do wieczora, a według roztropnego uznania także i w nocy"."
a ten od tuszowania pedofilii
Arcybiskup Głódź ukarany przez Watykan. Ma majątek wart miliony
Jak pisaliśmy na łamach WP Finanse, do Głódzia należy pałac w Bobrówce, jego rodzinnej wsi. W bocznych skrzydłach pałacu działa gabinet rehabilitacyjny.
Biskup ma też ogromną posiadłość z dala od centrum Bobrówki. Znajduje się w niej kompleks budynków, do którego przylega hodowla danieli.
a to wszystko kosztuje...
No więc starsi ludzie widzicie, tyle warte jest wasze życie.
12:42. Dykta, oszuście podpisuj się, a nie udawaj anonima. Za parę dni napiszesz, że cały tydzień nie było cię na forum, kombinatorze. Najlepsze jest to, że dyskutujesz ze sprawiedliwą, jak pisze o tobie, ale się nie podpisujesz, choć odpowiadasz na jej zarzuty i cały czas udajesz, że ty, to nie ty. Poczytaj sobie swoje wpisy w tym wątku, jeleniu. Ze śmiechu można pęc. Skąd w Ostrowcu tylu psychicznie chorych?
12:52 To nie Dykta, wiele razy nie chce mi się już tłumaczyć, że nie jestem Dykta, więc zostawiam ten temat. Nawet jak napiszę, że to nie on, to i tak będą klepać, że nie prawda.
Wyrażam swoje zdanie co do dbania kościoła o zdrowie wiernych. W obecnej sytuacji na szczycie epidemii kościoły powinny być po prostu zamknięte. Msze tylko online. Bóg się nie pogniewa.
Wiele osób nie zostało dotkniętych przez COVID, to beztrosko podchodzą do tematu.
Biskupi podchodzą do sprawy przez pryzmat kasy i wpływów, a rząd chce dobrej reklamy z ambony.
Smutny to widok.
Gość 12:55 "Teraz majątek przejdzie na dzieła charytatywne."
Przejdzie tyle ile Głódź będzie chciał przekazać, Watykan nie określił sumy. Jak myślisz ile milioner przekaże za tuszowanie pedofilii? Ja myślę, że kwota będzie symboliczna, tak jak jego kara z Watykanu za te haniebne czyny.
13.37 Rzecznik Najwyższego się znalazł, haha
" Bóg się nie pogniewa"- że nie będzie miał do kogo przyjść w Komunii Świętej??
Tak Ci powiedział Pan Jezus? Jak, skoro ty w Boga nie wierzysz!
Teraz majątek przejdzie na dzieła charytatywne. Jedź tam jak najszybciej, włączysz się w jakieś hospicjum czy szpital, albo ośrodek dla bezdomnych, albo placówkę wychowawczą.
Kościół to nie tylko Eucharystia, to multum innych dzieł. Możesz się załapać:)
Nie wolno tych dzieł zamykać ani kościołów.
Co najwyżej siłownię zrób sobie w domu i otwórz bar samoobsługowy dla sąsiadów.
Musimy nauczyć się normalnie, higienicznie żyć. Nie ma wyjścia.
12.42 I może już przestań marudzić, każdy ma co robić przed Świętami. Masz rodzinę, która wierzy w Boga. Po prostu pomóż im w domowych obowiązkach, będzie Ci lżej na sercu i zyskasz wdzięczność od innych:)))
Maruderzy, uciekajcie stąd, nie zatruwajcie życia, bo i tak lekko nie jest )(@
12:59. Odezwała się ta tytanica pracy w domu. Wystarczy napisać dwa zdania, a za minutę ty - czyli "sprawiedliwa" i dykta, oboje już jesteście, to jak to jest z tym waszym zapracowaniem po pachy, żałosne ludziki?
"sprawiedliwa" samotna jest, ona idzie do rodziny na święta na gotowe.
Ludzie jednak od dziecka wychowani na bajkach;)
Nikt nie ma pojęcia o życiu drugiego, ale pofantazjować można, to takie przyjemne
Jakim idiotą trzeba być żeby pisać takie rzeczy 12:42 ? Przykre, że dla Ciebie tylko pieniądze się liczą. Wyobraź sobie jednak, że nie wszyscy tak mają. Co do za Święta bez modlitwy w Kościele, gdzie Triduum Paschalne ? Nie masz pojęcia o tym wszystkim tylko klepiesz jakieś wyświechtane slogany.
Felka, ty już się lepiej nie odzywaj, nie prowokuj losu. Do garów, bo dzieci głodne.
Nie jestem żadną Felką 13:21. Masz jakąś obsesję czy jak ? W każdym razie nie jesteś normalny skoro w każdym wpisie widzisz jedną osobę.
A co Ciebie cudze dzieci i gary obchodzą?
Chcesz pomóc, to zajrzyj do własnej kuchni.
Kuchnia jest pożyteczna w każdy możliwy sposób. Siłownię nie raz zastąpi. Nie trza wychodzić z domciu;))
Piszcie, takiego bełkotu trudno gdzie indziej szukać. Jak czytam te przemyślenia to dziękuję Panu Bogu, że dał mnie rozumek i nie hejtuję. Szczęść Boże. Na Święta Wielkanocne Wszystkim zdrowia życzę. Abyśmy je przeżyli w spokoju.
12:59 Dlaczego zakładasz, że to dla mnie pieniądze się tylko liczą?
Jasno mówię dlaczego KK nie chce zrezygnować z osobistych wizyt wiernych w kościołach. Powód to kasa i wpływy. Do Biskupów miej pretensję, że patrzą na kasę. Do rządu, że się z nimi układa.
Mógłbym wiele historii przytoczyć jak to syn dowiedział się, że Matka pod respiratorem i raczej trzeba się już z nią żegnać. Widać jednak, że to nie dociera do ludzi o ile ich to nie spotka. Smutne czasy KK w Polsce.
Pieniądze i wpływy zwyciężyły z ludzkim życiem.
Dlaczego ? Bo każdy sądzi po sobie a to właśnie Ty w swoim poście zasugerowałeś, że chodzi o pieniądze. Nie rozumiesz potrzeb duchowych osób wierzących, dla których nadchodzące Święta Wielkiej nocy są najważniejszymi świętami w roku. Nie rozumiesz a próbujesz się wypowiadać i oceniać ze swojego punktu widzenia, bo dla Ciebie pieniądze to wszystko.