Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

i co? głupio wam teraz? Może nieraz warto posłuchać kogoś, kto ma doświadczenie w temacie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Wielkanoc rok temu - 5 osób w kościele, a w sklepie 12.

Przestańcie rozśmieszać Pana Boga mądrzeniem się.

Wtedy kościół był bardziej niebezpieczny niż sklep. Uwierzyliśmy w to jak głupi.

więcej nie damy się wkręcić:)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zapraszam do szpitala, szybko zmienisz zdanie!

Powiesz to pacjentom pod respiratorem i ich rodzinom?

Nie tacy cwaniacy krokodyle łzy lali na pogrzebach.

Co do obecności na święta osobistej w kościele, posłucham siostry Chmielewskiej i powiem NIE!

Sczęść Boże

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"Tak wygląda sytuacja w polskich szpitalach. Trzeba czekać na przyjęcie aż ktoś umrze. Zdjęcie dostałem od Tomka - ratownika z Warszawy. Uważajcie na siebie. Przetrwamy pandemię a jak już wszystko się skończy trzeba ten system naprawić. To nigdy więcej nie może tak wyglądać" - napisał na Twitterze Jan Śpiewak. Warszawski aktywista miejski

https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-mocny-wpis-spiewaka-tak-wyglada-sytuacja-w-polskich-szpitalach-6623345444527072a

#zamykamyKościoły

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 8455

Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

16,58 W jeden dzien zrobić zakupy na 3 tygodnie, pozamykać wszystko, kościoły też i zobaczyć przez okno jak wirus ucieka.

Bóg by zadowolony, gdy rok temu w w Wielkanoc było 5 osób w kościele.

W tym czasie w sklepie 12.

Hej mędrcy tego forum. I co teraz powiecie?

Może Pan Bóg obraził się za tamten rok i machnął ręką: Róbta co chceta i czekajta końca?

Jak sądzicie? Po roku reżimu już nie powinno być śladu po pladze, czy rac zej szykować się na następne?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 8429

Kara za przenoszenie pedofili między parafiami - przeniesienie biskupów do innej diecezji... Śmiech na sali. Ale się intensywnie ten kościół oczyszcza, hoho.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8431

Dzięki filmowi Sekielskich.

"Stolica Apostolska poinformowała o ukaraniu abpa Sławoja Leszka Głódzia i bp. Edwarda Janiaka w sprawie tuszowania nadużyć seksualnych popełnionych przez duchownych w podległych im diecezjach. Duchowni otrzymali m.in zakaz uczestniczenia w jakichkolwiek publicznych celebracjach religijnych na terenie swoich archidiecezji."

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/abp-glodz-i-bp-janiak-ukarani-przez-watykan/6935gxx,79cfc278

Kara z Watykanu to żart, ale przynajmniej potwierdza, że są winni.

Doczekamy się kary dla tych kolesi z Polskiego sądu? za krycie pedofilii to powinni siedzieć obecnie w celi obok naszego Józka.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

A co z klerykiem wywalonym z Seminarium w Polsce, a później na Ukrainie?

Na utrzymaniu kota?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Razem pijecie mleczko z jednej kuwety?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Kiedy sprawa Tarnobrzeg- Sandomierz- Ostrowiec- się wyjaśni, zbierzemy materiał z Forum od 2019 roku i zrobimy o was film. Tylko Siekielscy mogą? My mamy dojścia do mediów katolickich w Polsce :)

Będzie hit!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Super sprawiedliwa, ale jak będzie Ci szło kręcenie tego filmu tak jak pisanie książki to prędko go nie zobaczymy. Szkoda, bo to była niezła komedia. Tylko proszę krótkometrażowy kręć jak już coś.

Co tak o tego kleryka wypytujesz? Historia o świętym Józku nie nie zgadza?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Przecież książka już jest. Znajomi czytają.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Nie ma zakończenia- tak jak to forum- życie po prostu.

Ale będzie zapytanie o Twoich drogi Lolku Rodziców ( jeśli ich masz)

Czy oni też uważają, podobnie jak Mama męczennika za wiarę ks Jerzego Popiełuszki?

Czy oni tez uważają, że NAJWAZNIEJSZE W ŻYCIU TO DAĆ DZIECKU BOGA

mam nadzieję kiedyś zobaczyć Was w realu i zadać takie ważne wg mnie pytanie.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Będę mogła im wtedy powiedzieć, że nigdy źle ci nie życzyłam i często modlę się za Ciebie.

Tylko obawiam się, czy nie za późno, jeżeli świadomie oddałeś swoją duszę KOTU?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

No chyba, że wyzywasz ich od frajerów, lub używając innych epitetów.

Nie zgrywaj tutaj takiej świętej męczennicy bo wiele masz za uszami na tym forum.

Wiele obelg wypowiedzianych, mało to SPRAWIEDLIWE

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Mea culpa!!!

Zdarzyło mi się rzucić brzydkim słowem , dokładnie : dureń i frajer:)

No, aniołkiem nie jestem, gdy wyprowadzona z równowagi:

taki subtelny odwet za obelgi, które usłyszałam pierwszy raz w życiu : np stare babsko, głupia, osioł, wywalona z pracy, zakonnica, która coś tam.. debilna.

Za co były te wyrażenia i komplementy? Za urodę czy za niemoc?

To już miejcie pretensje do Najwyższego, za to, że jestem Jego wierna uczennicą i nie pozwalam nikomu włazić na głowę.

Lolek, już trochę się znamy i mam nadzieję, że ulitujesz się nad nad faktem, iż jestem gorszym apostołem od Ciebie, co nie? :)

A, przypomniałeś mi, ze sprawiedliwość to oddać komuś, o mu się słusznie należy.

Proszę nie mylić z miłosierdziem;)))

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8447

Skorzystałam z drukarni w Ostrowcu. W diecezji poszło online.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Jeśli mogę Cię prosić, jako otwartego na doznania duchowe_ zaglądaj proszę czasami-

klik Liturgia dziś. Słowo jak zawsze próbuje wtrącić się do naszych polemik- zawsze w punkt, np dzisiejszy Psalm Responsoryjny 27 -dodaje nam sił, zmęczonym ciągłymi walkami.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
1234 ... 429430432434435 ... 448449450451
Przejdź do strony nr
539 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -