Tyle tylko, że jedyny artykul który o tym wspomina, ma jako podtytuł "Zarzuty wyssane z palca" i widać, że jest mocno stronniczy. Więc nie wiem na ile wiarygodne jest to źródło. Tutejsi księża pewnie więcej wiedzą o sprawie - skoro milczeli tyle lat, może teraz się wypowiedzą i nas oświecą?
Wreszcie widać odpowiedź. To teraz trzeba jeszcze uczciwie napisać, dlaczego " Kleryk" został wyrzucony z Naszego seminarium? Dlaczego zamknięto przed nim drzwi wszystkich polskich seminariów< w związku z czym udał się na Ukrainę?
Dlaczego został wyrzucony również z tamtego Seminarium?
Co z nim jest nie tak? Na czym został przyłapany?
Mało tego- na czym został przyłapany już jako ministrant ( o czym opowiadali później jego koledzy?)
(A złodziej później krzyczał łapaj złodzieja.) Prawda o nim szybko się wydała.
Wymyślił, że oskarży księdza...Później oskarżenie wycofał, ale było o nim coraz głośniej, więc coś trzeba było wymyślać i wkręcić niekumatego Zaleskiego. Ciąg dalszy znamy.
Dykciarzu, pogrążanie Kościoła jest twoim codziennym ulubionym zajęciem.
Nie tylko Ty to robisz. Robią to też media antykatolickie. Do jednego prawdziwego przykładu natychmiast dokładają to co chcą.
Nic z tego. Kościół był, jest i będzie. Jest dziełem Bożym. Liczyłeś, że ludzie będą dokładać do twoich postów podobne kawałki i zrobicie z tego wątku prawdziwe bagno.
Odniosłeś przeciwny skutek od zamierzonego.
Ostrowiec jest Świętokrzyski. Ta nazwa nie jest przypadkowa. Odcinamy się od prawdziwych przestępców i potrafimy bronić tego co święte. Zapamiętaj sobie, że walczysz z samym Bogiem!!! Pozostaje tylko modlitwa, bo jesteś uzależniony od zła, więc jesteś nieszczęśliwym, zagubionym człowiekiem. ciągniesz siebie i bliskich na prawdziwe dno. Warto?!
Skoro Ostrowiec jest Świętokrzyski nie przez przypadek, to wg. nieprzypadkowych nazw Kraków jest mało Polski?
Co za bzdurne interpretacje...
Gościu, źle kombinujesz:0
Chodzi o to, że nazwa ma związek że Świętym Krzyżem, na którym dzięki faktom historycznym mamy bezcenną Relikwię- odrobinę Krzyża naszego Zbawiciela.
To jest dla nas Ważne i dla pielgrzymów z przeróżnych stron.
Dlatego Ostrowiec ma w swojej nazwie tak bliską obecność Ważnej Pamiątki, ze Jezus z miłości poświęcił wszystko- swoje Życie:)
Sprawiedliwa z 5:22
"Dlaczego został wyrzucony również z tamtego Seminarium?
Co z nim jest nie tak? Na czym został przyłapany?
Mało tego- na czym został przyłapany już jako ministrant ( o czym opowiadali później jego koledzy?)"
Co to za plotki? Jak nie masz zielonego pojęcia co się stało, to po co oskarżasz ofiarę, nie wiedząc nawet o co oskarżasz. Zadajesz tylko pytania sugerując, że robił coś złego, a faktycznie nie masz pojęcia o co chodzi.
"(A złodziej później krzyczał łapaj złodzieja.) Prawda o nim szybko się wydała." Co to za pomawianie? Jaka prawda się wydała? Dlaczego nie piszesz konkretnie co zrobił, tylko sugerujesz, że zrobił coś złego. Co to za klepanie "złodziej później krzyczał łapaj złodzieja" sugerujesz w tym, że on też pedofil i Józka oskarża o to samo?
Wiesz, że za takie rzeczy to jest odpowiedzialność karna?
Twoje ploteczki, szybko mogą Cię pogrążyć, to już nie plotkowanie pod kościołem, tylko sugerowanie, że ten człowiek dopuszcza się przestępstwa. Masz dowody? Leć na policję!
Jak do tej pory prokuratura, a później sąd doszli do wniosku, że to Józek jest pedofilem. To one siedzi za kratami, nie jego ofiara.
Podły z Ciebie człowiek tak manipulować i oskarżać kogoś, nie przedstawiając co on konkretnie zrobił złego.
Piszesz konkretnie, albo milcz. Ploteczki zachowaj w swoim gronie, nie pomawiaj ludzi, bo przekonać się możesz szybko jakie problemy prawne możesz mieć przez to. Momentalnie ustalą kim jesteś hejterko!
11.28 - Jakby na Twoje pragnienie, by dalej podążać do prawdy, to co pisałem kiedyś, było na podstawie art. dziennikarzy- echodnia.eu. Wtedy ta relacja była widoczna tylko przez dwa dni.
Trzeba było mi wierzyć w ciemno.
Ale właśnie widzę to samo z podkreśleniem AKTUALIZACJA!
No to zabieram się do sprawiedliwego przekazu!
( tak, a prop. To ciekawe, że dykciarz upiera się widzieć we mnie kobietę:) Księdzem nie jestem, ale czy kobietą?/ nie potwierdzę i nie zaprzeczę. Za dużo łobuz chciałby wiedzieć
AD REM
...
"Były ministrant przerywa milczenie! Szokujące fakty nadwątlą wiarygodność świadka oskarżającego księdza?"
Do Tarnobrzeskiej Prokuratury wpłynęło zawiadomienie o molestowaniu seksualnym ministranta, do czego kilkanaście lat temu miał dopuścić się inny, starszy o kilka lat ministrant( lektor). zarzut dotyczy tego samego mężczyzny, który teraz oskarża o molestowanie byłego proboszcza parafii Miłosierdzia Bożego w Tarnobrzegu.
Nieznane dotąd informacje zdobyliśmy dzięki osobom zbliżonym do kręgów kościelnych, choć nie tylko...
Ministrant ( były), który oskarża starszego kolegę, mówi:
" Zdecydowałem się podzielić moja wiedzą, bo jestem przekonany, że ks Józef jest niewinny!"
Został pomówiony, a na podstawie tego pomówienia- niewinnie oskarżony!
Ten Ksiądz ma po prostu taki styl bycia- że ministrantów pogłaskał po głowie czy nawet życzliwie przytulił, ale bez podtekstu erotycznego!!!
Za to były ministrant oskarżający księdza, wcale nie jest taki święty!
Proszę sobie ustalić, dlaczego musial opuścić seminarium duchowne?
I czy przypadkiem wkrótce sam nie usłyszy zarzutów molestowania seksualnego młodszego ministranta( poniżej 15 r. życia)
CIĄG DALSZY NASTĄPI
nO CÓŻ, dziwne komentarze to może do dziennikarzy. Tymczasem przeszkodzono mi, ale na chwilę wracam:)
DZIENNIKARZE Z TARNOBRZEGA PISZĄ, ŻE PROKURATOR A. DUBIEL POTWIERDZIŁ IM, ŻE FAKTYCZNIE- DO PROKURATURY WPŁYNĘŁO ZAWIADOMIENIE O POPEŁNIENIU PRZESTĘPSTWA PRZEZ BYŁEGO MINISTRANTA WOBEC MINISTRANTA MŁODSZEGO, PONIŻEJ 15 ROKU ŻYCIA
@@@ Na chwilę muszę przerwać relację dziennikarską, żeby sprawdzić, o co chodzi w tych przerywnikach Dykciarza.
1) odnośnie mojej osoby- śmieszy mnie to szukanie felki czy sprw z obsesja na temat kobiet.
Przecież tutaj każdy jest anonimowy. Nie znam płci piszących. Nikogo nie znam:)
Po to jest kamuflaż, żeby żaden łobuz się nie czepiał. Była jakaś Ola prowokatorka. No i z czym problem?
2) I teraz mam się bać, ze ktoś mnie posądzi o uczciwe przekazywanie na bieżąco tego co w oficjalnych wiadomościach?
To co, jednak ktoś nie dąży do prawdy??? A, to już nie mój problem. Strachy na lachy. Tylko Boga trzeba się bać, a nie przewrotnych ludzi:)))
13:08 Widzisz sama przyznałaś, że jesteś sprawiedliwa tylko teraz nadajesz jako facet, bo wymyśliłaś sobie kamuflaż. Słaby ten kamuflaż jak odrazu wiemy, że to Ty.
Klepiesz o jakiejś obsesji, a sama szukasz Dykciarza tam gdzie go nie ma, praktycznie w każdym wpisie.
Problem jest taki, że gazeta podaje konkretnie skąd ma informacje, co kto powiedział itd
Ty za to bierzesz to co przeczytasz "czyli, że ktoś oskarżył kogoś o coś" i piszesz nam to tutaj jako prawdę objawioną. Pasuje Ci wersja jakiegoś człowieka który oskarża ofiarę, więc bierzesz to momentalnie za pewnik i opisujesz nam to jako wielka sensacja, jedyna prawda.
Fakty są takie, że to Józek został oskarżony przez prokuraturę i to on siedzi w pace już wiele miesięcy.
Dodatkowo sąd już raz ustalił i wydał wyrok mówiący o tym, że to on jest Pedofilem.
Twoje rewelacje na podstawie gazety, to tylko nie potwierdzone oskarżenia i nie podając źródła stają się Twoimi oskarżeniami za które możesz odpowiadać karnie. Wiem, że chcesz tu zabłysnąć, ale za pomawianie kogoś jest kara. Ty nie masz żadnych dowodów, dlaczego więc wypowiadasz się w sposób jakbyś coś wiedziała sama.
Trzeba używać cytatów i podawać źródła swojej informacji inaczej to Ty stajesz się oskarżycielem.
To czy ktoś ma rację oskarżając ofiarę wyjdzie w sądzie.
Po co przepisujesz artykuł na forum w kawałkach bez cytowania go w wielu postach? Za to też jest odpowiedzialność karna.