Ok. Jedno pytanie:
Czy ofiara jest klerykiem??
Pytanie do Dykciarza. Mam nadzieję na uczciwa odpowiedź
Kiedyś ojciec Tomasz apelował
Skończmy ten wątek
Dla dobra Nas wszystkich
"Taśma z nagraniem była tak idiotyczna, że Kuria wyrzuciła do śmieci" - łojezu..... Do śmieci wyrzuciła nagranie księdza (wiarygodne dla sądu, niewiarygodne dla kurii, która lepiej od sądu potrafi ocenić wiarygodność nagrania), ale józka do Ostrowca przeniosła, więc trochę jednak się przyznała :) Tak pokrętnego tłumaczenia jeszcze nie widziałem. I jakie ma to znaczenie dla śledztwa w ogóle czy jest klerykiem, czy też nie? Napisz proszę dokładnie, dlaczego go nienawidzisz, bo im materiał dowodowy bogatszy, tym mocniej wesprzesz owego kleryka finansowo :)
A ja nie chce kończyć tego wątku.
Dlaczego wyłączona była jawność postępowania, a mimo to
dykciarz nęka i nęka. Jakim prawem.
Kim jest kleryk? Dlaczego Dykciarz kłamie na jego temat.
Już mu tam gwint rozwierca za krzywdy dokonane.
W sprawach o molestowanie seksualne zwykle wyłącza się jawność dla dobra ofiary choćby, żeby cały kraj nie wiedział jak gwałcił ją ksiądz, w jakich pozycjach i co kazał robić, co brać do buzi, bo to trochę jednak upokarzajace. I gdzie niby kłamię na temat kleryka? gościu z 22:16, nie rozwadniaj nam tematu, my tu teraz o józku sobie gadamy. Nawet i sto takich spraw dziennie nie przekona tutejszych rycerzy niepokalanego józka, że kościół to jedno gniazdo pedofili. Ale jak się przekonają, że ich kochany ksiądz józek więcej myślał o swojej chuci niż o zbawieniu duszyczek, to trochę może zmienią perspektywę. To sprawa z ich podwórka, nie wydarzenia gdzieś daleko, które ich nie obchodzą. Co myślą rodzice, którzy posyłali do niego swoje dzieci? Tutaj zło ma konkretną twarz, imię, nazwisko i stanowisko, znają sprawcę z widzenia, może znają też jego ofiary. To zupełnie inna siła rażenia.
Jeszcze raz, bo za dużo słów od Dykciarza, a za mało treści:
CZY OFIARA JEST KLERYKIEM?
Proszę o uczciwą odpowiedź
Dykciarz, możesz odpowiedzieć na to jedno pytanie?
Czy ofiara jest klerykiem?
Odpisz uczciwie, bo ludzie pomyślą, że jesteś bajkopisarzem
Potrafisz odpowiedzieć na to jedno proste pytanie???
Dykciarz, przecież nikt nie zna tego kleryka tak dobrze jak Ty.
Czy on faktycznie jest klerykiem?
Odpowiadałem kilka razy, nigdy nie uwierzyłaś, sądowi zresztą też nie wierzysz, więc nie jestem zdziwiony. Poza tym jest nawet o tym artykuł w lokalnej prasie, bardziej propisowskiej niż "lewackie" radioostrowiec, na pewno czytałaś. Więc po co pytasz? Ja nie znam ofiary, wiem tyle co ty, ale i tak nie wiem jaki to ma związek ze sprawą.
Nie , nie odpuszczę. To jest ważne dla sprawy pytanie.
Bo kiedys czytaliśmy to co udostępniłeś, jak Zaleski ubolewał nad ofiarą, ze taki dzielny i mimo to, co go spotkało chce służyć Jezusowi. Ma 27 lat i jest klerykiem.
To chcę usłyszeć teraz prawdę od ciebie- czy ofiara jest klerykiem?
Jeśli odpowiadałeś kiedyś, to żaden problem, żebyś ostatni raz potwierdził-
czy ofiara jest klerykiem?