Nie zrozumiałaś. Chodzi o to, by wpisywać przynależność, jeśli jesteś wierząca. Jeśli jesteś ochrzczona, ale nie wierzysz/nie chodzisz do kościoła, nie wpisujesz przynależności. Chodzi o to, by policzyć faktycznie wierzących, to chyba dobre dla kościoła, zgodzisz się?
Kościół nigdy nie zniechęcał do płacenia podatków. Wprost przeciwnie sam narzucał dziesięcinę.
Sam sobie narzucasz cosik cosik Twój cyrk, Twoje koty.
Nikomu nic do tego.
Ważne sprawy ustlaa się w rodzinie przyjmując wspólny front, żeby chociaż w domu nie było wojny:)
Ludzie opanujcie się . Co wy wypisujecie ? Nawiedzeni jesteście? Mam wrażenie że tak . A dotychczas myślałem że tylko jechowi są nawiedzeni
Ci co wyjeżdzaja z patologią, dziesięciną i żałują kwiatów na bank nie maja nic wspólnego z Panem Jezusem. Co nam do tego?? Niech przynajmniej nie zatruwają życia innym:(
Dobra rada dla każdego z nas, bez wyjątku:)
To są między innymi przyczyny dla których ludzie odchodzą z Kościoła.
Na temat tego czy ludzie rzeczywiście odchodzą czy przychodzą będzie wiadomo za pare miesięcy - jak zostanie udostępniony raport ze Spisu Powszechnego.
Założe się, że domyślnie zaznaczona będzie opcja "wyznanie katolickie", żeby trochę poprawić wyniki, a brak wyznania będzie gdzieś na końcu o połowę mniejszą czcionką.
Czy biskupi żyją dłużej dzięki modlitwom za ich zdrowie? Nie.
Sprawdzili to naukowcy Natalia Banasik-Jemielniak, Dariusz Jemielniak i Wojciech Pędzich w opublikowanej w czasopiśmie
Journal of Religion and Health pracy pod tytułem "Intercessory Rote Prayer, Life Longevity and the Mortality of Roman Catholic Bishops: An Exploratory Study".
Porównano długość życia zwykłych księży, biskupów i nauczycieli akademickich. Różnice były bardzo niewielkie, choć średnio biskupi żyją odrobinę dłużej. Nie zaobserwowano także różnic między dużymi i małymi diecezjami (w dużych przecież więcej osób modli się za zdrowie biskupa).
Hotele zamknięte ale nie u Rydzyka.Za trzy dni 360 złotych.Pomsta do nieba.Reżim nie dla wszystkich.
Hotele zamknięte
Reżim nie dla wszystkich.Hotele zamknięte a Rydzyka otwarty.Za 3 dni 360 złotych.
No no, rozpędza się ta sprawa... Wygląda na to, że na 3 latach się nie skończy. Chyba za słabo modlicie się za Józka w tych kościołach. Coś pisaliście o mszy w jego intencji, odbyła się, czy to był niesmaczny żart tylko?
"Nie mogę komentować tego, co działo się na sali sądowej, bo została wyłączona jawność postępowania, ale zachowanie oskarżonego w żaden sposób nie może wpłynąć na ukojenie bólu ofiary – wyjaśnia. Podkreśla też, że chce zachować anonimowość. Nie chce zostać rozpoznany, bo wciąż spotyka się z nieprzychylnymi komentarzami i zachowaniami ze strony obrońców duchownego."
"– Ze strony obrońców księdza należy spodziewać się apelacji – ocenia Andrzej Dubiel, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Tarnobrzegu. Apelację najpewniej złoży też sama prokuratura. Decyzja w tej sprawie ma zapaść jeszcze dziś."
Tak szalała nasza sprawiedliwa, że to niesłuszny wyrok, że ktoś go pomawia etc...
a tu się okazuje, że ofiar więcej.
Ja mówiłem odrazu, że bez twardych dowodów prokuratura nikogo tyle czasu w areszcie nie trzyma.
Tyle było krzyku, a sąd skazał za pedofilie.
Miejmy nadzieje, że teraz dostanie sporo surowszy wyrok, bo co to jest parę lat za pedofilie i jeszcze bezczelne nie przyznawanie się. To plucie ofiarą w twarz. Mam nadzieje, że teraz dostanie maksymalny wyrok jaki za to grozi.