Już myślałam, ze toczy się rozmowa między ludźmi na jakimś poziomie.
Serio, nie wytrzymasz, jak komuś nie ubliżysz?
Jakim prawem posądzasz mnie o chronienie pedofili, to jest obrzydliwe!!
Jeżeli obserwowałam człowieka uczonego, kulturalnego i skromnego i nie widziałam żadnych dwuznaczności, a o niby kleryku wiadomo wiele sprośnych rzeczy i jeszcze kłamstwo, ze nie jest wywalony, tylko nadal klerykiem- to to, co mam myśleć??? Do jasnej anielki.
Tyle samo wiesz ty co i ja. I nie mamy prawa dokładac do zniszczenia życia, bo i tak zniszczone!
Pytałem cię kilkakrotnie o to, co byś wybrała - sprawiedliwość dla ofiary czy dobre imię kościoła, gdybyś nakryła dobrego księdza w łóżku z dzieckiem i musiałabyś wybrać - zgłosić czy nie zgłosić. Nie odpowiedziałaś. Za to ciągle atakujesz i zmyślasz różne bzdury na temat ofiary Józka, że nie wiadomo po co to nagrał, jaki to on jest zły i skorumpowany, że jest masonem itp. Ilość pomyj, jaką wylałaś na tego człowieka, bo ty rozmawiałaś kiedyś z proboszczem i to święty człowiek, niczego by takiego nie zrobił, jest zwyczajnie obrzydliwa. A że jego życie zniszczone? Sam je zniszczył.
gościu z 14:11, właśnie o tym mówię, tu jest ciekawy wykład, właśnie słucham sobie:
Pierwszy raz widzę taki tekst.
Oczywiście, gdybym widziała na własne oczy to w trymiga na policję.
Każdy by tak zrobił.
Co to znaczy dobre imię? Jezus jest drogą i prawdą i życiem. Nasza mowa jest tak tak , nie nie.
Wykopu nikt normalny nie czyta.
Potem są objawy, jak tu widzimy nie raz.
Zboczone spojrzenie na rzeczywistość.
Dlatego tez z powodu niemoralnego zachowania- kleryk nie miał wstępu do żadnego seminarium w Polsce.
Na Ukrainie przyjęli, a za chwilę wyleciał.
Ile razy jeszcze pisać to samo?
Kogo wy bronicie?!
Oskarżyciel przyszedł w masońskim fartuszku na rozprawę!!!
Wy naprawdę macie ludzi za ciemnotę, która nie kojarzy faktów.
Józef groził, ze przejedzie kleryka. No, bardzo zabawne. Miałby nic nie robić, tylko czatować w Tarnobrzegu dniami i nocami na okazję do napaści?
Przecież to sie kupy nie trzyma.
Obrońca wnioskował o uniewinnienie. Przecież to jest wykształcony człowiek, robiłby z siebie idiotę, gdyby miał choć cień podejrzeń??????????????!!!!!!!!!!!! Po co, w imię czego?
"Obrońca wnioskował o uniewinnienie. Przecież to jest wykształcony człowiek, robiłby z siebie idiotę, gdyby miał choć cień podejrzeń" - może dlatego, że to jego praca. Obrońca broni, oskarżyciel oskarża, rzadko bywa odwrotnie...
Oskarżyciel- podobnie, idzie w zaparte.
Sąd uznał Józka za pedofila, nie ma co dążyć.
"Dobry chłopak był i mało pił"
Co gorszego może wyrządzić człowiek przeciw drugiemu?
Najgorzej w pace są traktowani pedofile! To jedyne pocieszenie dla ofiary. Taka staro testamentowa sprawiedliwość!
02.36 Teraz módl się i Ty, żebyś był potraktowany na zasadzie Nowego Testamentu!!!
Na zasadzie- ko pod kim dołki kopie, kiedyś wpadnie i sam!
Cały Ostrowiec ma za Józka siedzieć?
Czyży taka ciemnota tu była?
Zrobił, to co zrobił i siedzi.
Sam musi za swoje czyny odpokutować. Tyle!
Dykta
Sumienie jest głosem Boga
Proste, to nie politeizm.
Jeden i nie ma innego!
Ale co zrobić kiedy wszystkie religie tego świata się wykluczają nawzajem, a o każdej można napisać dokładnie to samo co właśnie napisałaś.
"Idźcie do Józefa." Dobrze, że nasz Józek za kratami, to do niego dzieci nie pójdą.
Tak człowiek od zarania dziejów wymyślał różnych bogów, aby tłumaczyć sobie to co później nauka mu wyjaśniła i przestało być "boskie".
KK też mocno kombinował i zmieniał swoje zdanie na temat kwestii biblijnych. To co napisane tam a obecnie kłóci się z "nauką" mówi, aby traktować jako przenośnia. Kiedyś jednak nazywał to herezją i groziła za to śmierć. Moralność biblijna też już mocno nie przystaje do cywilizowanych rozwiniętych narodów, więc się klepie kolejne bajki, aby nadal biblia była święta.
Kościół zmienny jest i mylił się w wielu kwestiach jeszcze nie tak dawno temu. Nakazy Boga z biblii w obecnych czasach brzmią bardziej tak jak to wygląda w krajach Islamskich niż w cywilizowanych krajach zachodu.
Dlatego właśnie ludzie odchodzą. Cywilizują się edukują i stwierdzają, że biblia to tylko kolejna książka napisana przez człowieka, tak samo jak i inne święte księgi wszystkich religii tego świata. Dlaczego akurat tą mamy traktować inaczej.
Nie idźcie do Józka. (sąd stwierdził, że to pedofil)
Ok;)s..
Teraz jeszcze Lolek ze swoim infantylizmem głupkowatym
Ostatnie zdanie mogłes sobie podarować. Jak zwykle budzisz niechęć.
Ludzie, co z wami jest nie tak?
Na początku widać chęć dyskusji, a za chwilę dyskryminacja.
Nie jestem przyzwyczajona do t a k i ego towarzystwa.
Mam innych znajomych i przyjaciół.
Teraz już wracam do pracy i nie będę kontynuować rozmowy.
Dykta Ty masz przyjemność gdy ,dowalasz" pisząc przy tym bzdety np.,, kościół stał się strukturą mafijną"
Mimo , że nie wierzysz to winnes bać się odpowiedzialności za takie podejście