Kasuje, bo ciągle piszesz to samo zamiast zadać jakieś ciekawe pytanie, np. dlaczego lockdown przedłużono właśnie do 9 kwietnia? Bo chyba nie po to, by móc uczcić kolejną rocznicę zamachu smoleńskiego? I dlaczego kościoły są otwarte i przepełnione bezkarnie a policja ignoruje zgłoszenia.
https://demotywatory.pl/5061184/Minister-zdrowia-zapowiedzial-juz-mozliwy-lockdown-w-calym
21.34 Policja ignoruje, bo albo się ma dziecko do chrztu, albo komuś się zemrze, albo na ślub lecą hurtem do znajomych.
Ano i zaraz zacznie się przygotowanie do Komunii.
Morał: police też człowiek i raczej rodzinę ma. A Kościół to życie całe. Bez Kościoła żyć się nie da.
Nie ma co KK prześladować- powie ci któregoś pieknego dnia ukochana, bo będzie chciała mieć z Tobą ślub, a może zaraz i dziecko do chrztu. Historia kołem sie toczy:)
Moja ukochana może nie przeżyć zakażenia covidem jak wzrośnie liczba zakażeń, ukochana policjanta też. Te ograniczenia nie są na złość katolikom, macie msze online, macie Boga wszechobecnego, bez paru niedziel w portfolio do piekła nie traficie. Póki nie jesteśmy państwem wyznaniowym, widzimisię księdza nie ma pierwszeństwa przed prawem.
23.14 Ja Tobie szanowny nie ograniczam, z kim masz się spotykać, uprzejma prośba, żeby nie mówić innym, co jest dla nich mniej ważne:) Swoją drogą -
- jak sobie oboje poradzicie, gdy okaże się, że to już jest końcówka czasów ostatecznych?
I że za chwilę trzeba będzie się spotkać z Panem życia?
23.14 My nie mamy lęku przed Spotkaniem. Cały czas spakowani :)
Jeśli wizyta w kościele jest dla ciebie ważniejsza niż przeżycie twoich bliskich, których możesz zarazić, to ja nie oceniam. A spotkam się z nim bez problemu, skoro papież i biskupi dają dyspensę na nieobecność w kosciele i zachęcają, by dbać o zdrowie i życie swoje i innych ludzi. Nie boisz się śmierci i chcesz gwarancji życia wiecznego? Zgłoś się do opieki nad chorymi na covid. Pan życia to doceni bardziej niż puste słowa na forum.
Piękne.
A do tego jeszcze postarał się P. Franciszek uciąć wszelkie spekulacje na temat tego, co sądzi o homos:
" Kościół nie będzie błogosławić związków osób tej samej płci." ( Kongregacja Nauki Wiary: w Watykanie opublikowano ww. Stanowisko Stolicy Apostolskiej)
w: niedziela.pl
Wcale nie uciął, wspomniał też że "homoseksualiści muszą być traktowani z szacunkiem." - będziesz się stosować? Nie sądzę. Z papieża cytujesz tylko to co ci wygodne.
Każdego traktuje się z należnym szacunkiem. Człowiek nie świnia przecież ani nie osiołek:)
23.18 Kiedy odzywasz się w miarę kulturalnie jak teraz, powiedzmy- wtedy i wobec Ciebie jest respekt. co widać po wpisach;) Tylko agresja rodzi agresję.
Sprawiedliwa nie rozmawiasz tutaj z jedną osobą. Widzę, że już powoli zaczynasz godzić się z wyrokiem sądu, który ustalił, że Józek jest pedofilem. To dobrze, bo nie ma co się kłócić z wyrokiem sądu wydanym na podstawie wiedzy, której my nie posiadamy. Józek miał uczciwy proces.
a tutaj ciekawa sprawa:
Brawa dla Polaka który odważył się mówić!
"Szokujące szczegóły molestowania, napaści seksualnych i wykorzystywania przedstawił w środę przed trybunałem w Watykanie młody Włoch w zeznaniach podczas procesu w sprawie nadużyć w Preseminarium św. Piusa X dla chłopców przygotowujących się do święceń.
To pierwszy proces wytoczony za takie czyny popełnione na terenie Watykanu. Nastolatkowie z preseminarium chodzą do kościelnej szkoły i pełnią posługę liturgiczną w Bazylice Świętego Piotra jako ministranci.
Kluczową rolę w ujawnieniu tego skandalu odegrał młody Polak Kamil J., który mieszkał w tym internacie dla uczniów szkoły średniej, gdy miał 15 lat, a potem został z niego usunięty. Był tam świadkiem molestowania, o czym informował przełożonych. Jednak początkowo nie dano mu wiary. O tym, co się działo, pierwszy opowiedział autorowi książki wydanej we Włoszech, a także w programie telewizji RAI w 2017 r. To spowodowało, że wszczęto śledztwo w Watykanie."
Kiedy zebranie pod kościołem dotyczące obrony naszego ks Józefa? Ktoś coś wie?
Myślę, że strajk głodowy najwierniejszych wyznawczyń pod kościołem byłby bardziej medialny.
Msza ma być
Zrzutkę na paczki do więzienia chcesz organizować ?
Proces już był.
Winny!!!
Wszyscy ubolewają nad Józiem.
A co z jego ofiarą? Jakie on ma życie?
Jak został skrzywdzony przez Józka?
Proces już był.
Dziwne, że nadal się nie przyznaje.
Ale inni też tego nie uczynili za życia.
A co z tym ględzącym dziadkiem-emerytem, który jest za Józka. Ile on jeszcze bedzie go zastępował?