Zgadzam się z 21.11.
Też nie ufam obecnej władzy i uważam, że tylko Bóg gwarantuje przetrwanie. PIS nie.
Bóg zapłać za dobre słowa. Za złe, wybacz i nie wiedzą co czynią. Szczęść Boże.
08:23, piszesz, że zgadzasz się z 21:11, ale chyba nie zatrybiłeś treści wpisu.
Gdzie w nim odniesienie do PiS-u i mowa o braku zaufania do obecnej władzy?
Manipulujesz!!!
Taa, kolejne prowoko;)
Znamy ich śpiewki na pamięć;)
Bóg zapłać za dobre słowa. Za złe, wybacz nie wiedzą co czynią. Szczęść Boże.
III Tydz. Wielkiego Postu
Sobotni poranek-
Liturgia dziś: Z Księgi Proroka Ozeasza
Chodżmy, powróćmy do Pana
On nas zranił i On tez uleczy. On to nas pobił i On ranę przewiąże
Po dwóch dniach przywróci nam życie, a dnia trzeciego nas dźwignie
i żyć będziemy w Jego obecności.
Poznajmy, dążmy do poznania Pana!
Jego przyjście jest pewne jak poranek. Jak wczesny deszcz przychodzi On do nas, jak deszcz późny, co nasyca ziemie.
Cóż ci mogę uczynić, Efraimie? Co pocznę z tobą, Judo?
Miłość wasza podobna do chmur o świtaniu, albo do nocy, która prędko znika..
Dlatego ciosałem cię przez proroków, słowami ust Moich Cię pouczałem, a prawo Moje zabłysło jak światło.
Miłości pragnę, nie krwawej ofiary, poznania Boga bardziej niż całopaleń.
Oz 6,1-6
Dziękujmy Panu Bogu każdego dnia za Liturgię - za Jego Słowo, które pasuje bardzo do szczegółów i konkretnych sytuacji w naszym życiu.
Ja jeszcze też dziękuję Najwyższemu za ludzi na tym Forum- za wszystkich, którzy z życzliwością kierują słowa podtrzymujące na duchu i krzepiące:)sprw
Z tym " przypasowywaniem" Słowa do "szczegółów i konkretnych sytuacji w naszym życiu" trzeba być bardzo ostrożnym. Zamiast "przypasowywać", roztropniej jest to Słowo rozważyć...by nie pójść błędną drogą na skutek tegoż właśnie "przypasowania". To nie przypasowywaniem, ale rozważanie Słowa prowadzi nas do świętości.
Co zaś do "poklepywaczy" ("życzliwców"), to osobiście jestem nader czujna wobec takowych, aby nie wpaść w pułapke tzw. pozornie "dobrych ludzi", których najczęściej mylnie utożsamia się z tymi, którzy są zwykłymi klakierami, którzy prowadzą innych na manowce, a którzy z duchem Pana naszego Jezusa Chrystusa mają mało wspólnego, a więcej z duchem tego świata. Człowiek wobec drugiego człowieka powinien stawać zawsze w prawdzie. To wystarczy za wszystkie "życzliwości". :))
10.43 Pouczające i niepokojące zarazem:(
10.43 Wygląda na to, że człowiek już nie może spokojnie potraktować Słowa Żywego wobec życia. Musi poprosić nieomylną Felice, żeby stanęła pomiędzy Bogiem a człowiekiem w charakterze ???- mediatora, mentora...
Podziękować człowiekowi też nie warto, trzeba go najpierw "wziąć pod lupę i osądzić, czy jest on aby pobożnym i prawym.
A i jeszcze na koniec powiedzieć mu, że się ma jego życzliwości w ...(poważaniu powiedzmy)
precz z duchem tego świata, hm, bardzo interesujące
Najlepiej niech Felice napisze nam adres szkoły, która ją tak oryginalnie ukształtowała w wierze. Może skorzystamy wszyscy jak leci.
10:41 do 07: Strasznie się tego słucha/ czyta
Jeżeli Felice ma możliwość przepisania ww postów i szczerego skonsultowania z kapłanem, bo chyba bez spowiedzi się nie obejdzie. Tak bym sugerował życzliwie i bez jaj:@
Przecież ktoś tam napisał, że nikomu innemu nie ufa i nikt inny mu nie pomaga. To takie wotum nieufności dla świeckiego rządu jest.
Cyt.
"Mnie osobiście tylko Bóg w Jego Kościele daje poczucie bezpieczeństwa i siłę przetrwania:0"
Innym np. 500+ daje poczucie bezpieczeństwa a siłę wiara w lepsze jutro i sprawny rząd.
Każdy ma prawo wyboru. Bóg czy rząd PIS.