18.34
Cytujesz Świętego Kardynala.
A ja pytam:
Który z biskupów, arycbiskupów czy kardynałów teraz wytrzymałby takie prześladowanie jak ten Święty i się nie wyrzekł się wiary?
Spójrz dziś na Dziwisza.
Tyle lat przy Świętym Papierzu. Wrócił do Krakowa i co?
Krył kolegów, bo ważniejsze są kontakty i kasa niż Wiara!
Łatwo wypominać innym, zasadnie czy niekoniecznie.
Ja też pytam:
a czy Ty, 06:53, będąc wierzącym w Chrystusa, przypadkiem aby nie przeszedłbyś na islam, gdyby fanatycy z Państwa Islamskiego przyłożyli karabiny do skroni Twojej i Twojej rodziny?
Jakże wielu, także Iranie, dało najdrożej opłacone świadectwo Wiary, bo swoim życiem.
Jaaasne, Ty pewnie wzorem słusznie minionej epoki, pokazałbyś legitymację partyjną, że to niby ateistą jesteś.
Naiwny.
Naiwny to ty jesteś 08:33
Bronisz tych, którzy powinni stać na straży Bożych przykazań a kierują się własnymi interesami.
Jedź na podlasie i zobacz willę biskupa flaszki.
Tak się żyje jak się brudy kryje.
Może ci się oczy otworzą lub dalej pozostaniesz naiwnym 8:33.
To fakt, 09:26, żeby uniknąć naiwności, coraz bardziej i częściej otwierają mi się oczy na tę specyficzną grupę hierarchów KK, w której jest abp Laszek Sławoj Głódź vel Izaak Nowin ("Guastar").
Za każdym razem mam przed oczami film "Troja" i sposób jej zdobycia.
P
9.26 Zostań księdzem. Łatwe wygodne życie;)
Po co siedzieć bez sensu na forum.
Będziesz najlepszym księdzem. Prawda?
Nie????? Ojej, szkoda. Ja na twoje życie tez nie chcę się zamienić. Nigdy w życiu;)
18;25 błąd
18,25 Zgadzam się. Kościół się oczyszcza, na szczęście nie agresją tamtej osoby. Pyskówka nie na miejscu.
Czy oprócz Pani Blamaż123 i tego niedorozwiniętego dzieciaka udziela się w tym wątku ktokolwiek inny? Z ciekawości pytam.
Do Administratora.
Proszę o zamknięcie wątku.:
-ponieważ jest sprzeczny z Zasadami Forum.
-obrażają wierzacych
-piszą obrażające wiarę posty
Szczęść Boże ateistom i wybacz tym co są przeciwko Tobie Panie Boże.
I jeszcze jestem ja, często wysyłana do lekarza;)
A kto pyta, bo nie kojarzę nic?:)
cd 16.43. To pewnie ja jestem tą ośmieszaną. Zgadza się. Na szczęście, jeszcze nie dostąpiłam zaszczytu ukrzyżowania z powodu Jezusa. Zatem wszystko przede mną.
Co do dzieciaka- dzięki! Cackaliśmy się za bardzo. A wychowanie bezstresowe- widać, jakie skutki.
Ale uczymy się nowych czasów, nabieramy doświadczeń, też dzięki Forum. Pzdr/ sprw:)
Dykta jest tu dużo bardziej poniewierany, no ale on nie katolik, to można go z błotem zmieszać. Śmiać się że zoofil. Sugerować, że podofil. Jesteście obrzydliwi.
Ten co się tak domaga zamknięcia wątku sam ma tu wiele za uszami, może dlatego chce, aby tego wątku nie było.
Obłuda i hipokryzja pod zasłoną religijności i kościoła.
Chwila, no...a kto sugeruje że kot jest.. nie przechodzi przez usta. I ciągle komuś dawał lanie.
Ludzie wchodzili dla prześmiewek, a ktoś palił buraka albo dostawał lanie.
Lolek, czas puknąć się w durna główkę.
Dorośli sprzeczają się , nie zgadzają. Mają różny światopogląd.
Ale, chwila. Nie robią sobie takich numerów. To było chore. I wcale nie śmieszne.
Można spróbować przeprosić i zacząć życie na nowo.
A można dalej udawać, że racja po Twojej stronie. Można dalej robić z siebie idiotę. Wybór należy do Ciebie.
I jeszcze jedno Lolek. Uwierz, że często czułam się tu jak na polu minowym. To nie było komfortowe.
Zdarza mi się dyskutować z młodymi o wierze i o braku wiary. Takie rozmowy są pasjonujące.
Jak błyskawiczne odbijanie piłeczki. Są emocje:) Ale nigdy w życiu nie spotkałam się z takim hejtem. Szok! Nerwy puszczały nie raz.
Czy ktoś wyzywał Buddystów? Czy ktoś nawracał na siłę?
Sam przyznałeś, że ludzie wchodzą tu dla prześmiewek. No nie! Może do Twojego domu pójda pośmiać się( na przykład)
a może zrobimy kabaret z Buddyzmu, chciałbyś posłuchać nieprzyzwoitych skeczy na ten temat?
Na pewno nie.
Wyciagnełam do Ciebie rękę pisząc w 5 minut bez namysłu refleksje poetycką.
N ie prosiłam o ocenę. Tylko o jakieś przemyślenie, co ma sens.
A Ty, co napisałeś w odpowiedzi??? Matkę Najświetszą wciągnąłeś do pomyj, które wylałeś na mnie.
Przegiąłeś tak, że już bardzo Ciebie nie lubię. Tylko ciebie żal.
sprw
Nie wrzucaj wszystkich wpisów do jednego worka, pisze tutaj wiele osób.
Tak ludzie śmieją się z Twojego zachowania, bo zachowujesz się komicznie. Te wszystkie protesty, obruszanie się. Poezja, która jest grafomanią, serio to jest zabawne.
Ja tylko piszę o waszej hipokryzji i obłudzie teraz. Sami wylewacie gar pomyi i płaczecie jacy to poszkodawani jesteście, to jest śmieszne.
Czy ja pisałem gdzieś jak mi przykro, że ktoś mnie tutaj męczy? Nie pisałem, bo spływa to po mnie jak po kaczce i dobrze się przy tym bawię. LOL